,

Hjemmesiden ser ikke “smart” ud

Hjemmesiden ser ikke “smart” ud

Spørgeskemaundersøgelse om re-design

Hjemmesiden ser ikke “smart” ud

I noget tid har jeg overvejet at re-designe hjemmesiden, for jeg er godt klar over, at den ikke ser “smart” ud, da jeg altid (dvs. siden den 2. december 2004) har haft fokus på indholdet.

Her er kun sjældent noget, der hopper og danser, her er ikke noget, der popper op, når man vil forlade siden, her er ingen chat-box, her er ingen “gratis” gaver mod aflevering af din e-mailadresse, her er ingen … der er i det hele taget meget, der slet ikke er, som man laver hjemmesider nu til dags. Til gengæld synes jeg selv, at der er noget fornuftigt indhold.

Siden er velbesøgt og det er jeg glad for, da den er mit hjertebarn. Over årene er der postet tusindvis af timer og kroner i den. Google Search Console fortæller, at der i de seneste 12 måneder er klikket 7.700 gange på links de 376.000 gange, der er vist links til siden. Den gennemsnitlige klikrate (CTR, click-through rate) er den procentdel af eksponeringerne, der resulterede i et klik. CTR ligger på 2 %, og det skulle efter sigende være ret godt. Derudover forstår jeg ikke meget af, hvad der står i Search Console.

Det vil være et enormt arbejde, at re-designe siden, og er det nu besværet værd? Hvad synes brugerne?

God snak med min udvikler

Min udvikler Michael Storm, hvor jeg har et klippekort til de situationer, hvor jeg selv kører fast men vil have et resultat, er oprindeligt uddannet multimediedesigner og har lært mig meget gennem årene.

Jeg spurgte ham til råds; hvad kunne han foreslå? Hvordan kan jeg bringe siden ind i nutiden?

Men vi gik lidt i stå, fordi jeg egentlig stiller opgaven “Hjælp mig med at lave siden om, men jeg kan selv lide den, som den er”. Hans forslag var at pin pointe nogle elementer, der kunne være anderledes og så starte stille og roligt med dem, blandt andet for ikke at sidde med en fuldstændig uoverkommelig opgave med 1.700 artikler og 120 sider. Herudover ligger der ca. 10.000 kommentarer, men dem behøver jeg selvfølgelig ikke gøre noget ved.

Hvad synes du? Har du forslag til re-design?

Når jeg nu selv synes, alt er så fortræffeligt, er det relevant at spørge dig som bruger, hvad du kunne foreslå mig at gøre. Derfor finder du herunder et spørgeskema, jeg vil være glad for, om du vil udfylde. Hvert spørgsmål er begrundet/forklaret.

Der er ingen GDPR-problemer: du kan være fuldstændig anonym, din IP-adresse logges ikke og cookies er slået fra. Du kan kun besvare spørgeskemaet en enkelt gang.

Jeg ville vældig gerne også vise resultaterne af fritekstfelterne, men det ser ikke ud som om, plug-inet kan klare det. Det undrer jeg mig (lidt) over. Finder jeg ikke en løsning, laver jeg lidt cut’n paste en af de nærmeste dage og viser det i en “træsko-løsning”.

Opdatering den 26. september 2022: Her har du en umådeligt simpel visning af fritekst-felterne.

OBS: To brugere har nu haft problemer med at indsende besvarelsen fra telefon og tablet. Derfor: Spild ikke din tid; tænd straks for den gode gamle PC. Det ligger nemlig langt ud over min tekniske formåen at løse problemet. Beklager.

På forhånd mange tak for dine input.

Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt i bunden af denne side og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

9 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg har svaret. Jeg ved dog ikke, om det gik igennem. Det glimtede lidt på skærmen (iPad), så et eller andet er der vel sket.

  PS: Jeg bruger næsten aldrig PC. Der skal MEGET STORE begivenheder til, før jeg fyrer op under dyret. Windows er en pest, og jeg skal næsten altid opdatere i en halv til en hel time, før jeg kan komme til at lave noget, og det gider jeg ærlig talt ikke. Men din side fungerer nu upåklageligt på denne tablet. – Ja, der var noget med, at jeg ikke så de nyeste poster en gang, men vi fik udredt den sag, og den havde ikke noget med device/browser at gøre.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har fået et svar, som jeg er helt sikker på, kommer fra dig. Jeg genkender din skrivestil i fritekstfelterne, og det passer med, at det er fire minutter før din kommentar her på siden. Tak for svaret.

   Nej med de problemer med din Windowsmaskine forstår jeg godt, du ikke uden videre starter den. Min side bør også fungere på alle enheder, og spørgeskemaet er jo faktisk også bare en internetside, der hentes ned, og den bør vel kunne læses af hvilken som helst enhed; men her kan sagtens være noget teknik, jeg ikke har forstand på.

   Det var dejligt at vi fik løst problemet med, at du ikke fik vist de nyeste poster. Det var på en måde en fejl i min lejr: for hård cache hos Cloudflare.

   Svar
   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Jørgen

    Hvor er det godt at høre fra dig igen! Det er vist flere år siden.

    Jeg har lige fået et svar, som jeg er ret sikker på, er dit. Mange tak for det.

    Man kan tvinge browseren til hurtigere at vise nyt indhold ved at trykke på CTRL F5 (begge på en gang). Så behøver man ikke vente de (vist) tre minutter, jeg har defineret, der skal gå, før siden af sig selv viser nyt indhold.

    Man kan også trykke på pilen oppe i browserens ca. venstre hjørne (i hvert fald i min browser), der “drejer rundt om sig selv”. Når jeg holder musen over min, viser den teksten “Genindlæs nuværende side”.

    Bedste hilsner
    Hanne

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] helt grundlæggende udgangspunkt er: hjemmesiden er ikke “smart” men den rummer en masse indhold. Skal jeg ofre noget indhold for at opnå noget, der er […]

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *