“Hjem” til Syrien?

Syrien: indpas i mit hjerte

Hvem har ret til at være i Danmark?

Lige i øjeblikket raser debatten om de 19 børn og 6 mødre i de to flygtningelejre al-Hol og al-Roj; men der er også en anden debat, der raser, og som får næring og udbredelse via det fantastiske internet, fordi især forfatteren AnneLise Marstrand-Jørgensen (hende med ‘Margrete 1‘) gør en kæmpe indsats:

Udlændinge- og Integrationsministeriet har travlt med at fortælle herboende syrere med midlertidig opholdstilladelse, at de skal ‘hjem’ til Syrien. Ja det vil sige, det skal de alligevel ikke helt, for den danske regering samarbejder ikke med Assad-styret, og derfor skal disse mennesker til et såkaldt udrejsecenter, hvor de kan rådne op i årevis i stedet for at bidrage til vores samfund.

Danmark vurderer, som det eneste land i verden, at Syrien nu er et sikkert land. Ja det gør vi så alligevel ikke helt, for den danske ambassade i Damaskus er lukket, da det er for farligt for Udenrigsministeriets medarbejdere at være der.

Udlændinge- og Integrationsministeriets departement og Hjemrejsestyrelsen administrerer naturligvis bare gældende lovgivning. Andet kan de ikke gøre, så der skal andre initiativer til, hvis man vil vise, man er uenig. Ministeriet har fx denne artikel om, at Syrien er det land, flest rejser ‘hjem’ til. Det drejer sig nu kun om 137 mennesker i hele 2020, men det er en stigning i forhold til 2019, hvor 100 rejste tilbage.

Man kan spørge, hvad der definerer et ‘hjem’? Er et hjem ikke det sted, man bor, vokser op, arbejder og uddanner sig? Det er lige netop det, der kendetegner disse mennesker. Vi beholder de kriminelle idioter og udsender mennesker, der har gennemgået en succesfuld integration. Det giver ingen mening.

“Hjem” til Syrien?

Sådan ser der ud på Kærshovedgård

En række debatører mener, at Danmark ikke kan redde hele verden og at fx syrerne skal ‘hjem’ og bidrage til genopbygning af landet.

Den debat er forfejlet, for der er ingen, der taler om ‘hele verden’ og der er ingen, der med sindsro kan gennemtvinge en fysisk, faktisk repatriering. Det gør UIM heller ikke; og derfor sender man disse mennesker til fx Kærshovedgård, der er et udrejsecenter.

Forslag til en mere human og solidarisk flygtningepolitik i Danmark

Hvis du vil vise din sympati for syrerne og din foragt for Assad-regimet, og samtidig bidrage til, at sagen tages op i Folketinget, kan du underskrive dette borgerforslag. Folketinget har pligt til at behandle forslaget (en helt fantastisk ordning, der er et demokrati værdigt!), når der er 50.000 underskrifter. Lige nu er der 27.200 underskrifter.

Bak gerne op og del gerne.