,

Den endelige afgørelse

Den endelige afgørelse

I forestiller jer næppe, hvordan det er

Nu har I, kære læsere, lidt og slidt sammen med mig i så mange år, så I skal straks vide, at Pensionsnævnet holdt møde i går, og i dag har sendt afgørelsen (god og effektiv lille kommune). Den lyder som følger:

“Tilkendelse af førtidspension

Påbegyndelsesdato: 19.03.2021.

Pensionsnævnet har den 08.04.2021 truffet afgørelse om:

Nævnet tilkender dig førtidspension, jfr.§ 16, jfr. § 20 stk. 1.

Pensionen er tilkendt med virkning fra den 01.05.2021, jfr. § 33, stk. 2.

Begrundelse:

 • Efter en samlet faglig vurdering af de foreliggende oplysninger må anses for dokumenteret:
  at din arbejdsevne er varigt nedsat, og
 • at nedsættelsen er af et sådant omfang, at du uanset mulighederne ved deltagelse i relevante jobafklaringsforløb, ressourceforløb eller aktiverings-, revaliderings-, behandlingsmæssige eller andre foranstaltninger ikke kan forbedre din arbejdsevne.”

Det var bare det, jeg ville. Det vil glæde mig, hvis I kan og vil glæde jer sammen med mig.

12 Svar
 1. martin
  martin siger:

  tillykke, det er hurtig , mindre end 3 måneder.. jeg søgte 18 okt. og kommune behanlder min sag fra 11 november 2021.
  har været til lægen ovs.. i min sag er fra invaliditetsydelse konvertere til førtidspension i gl. regler før 2003.
  og har mødt kommune den 20. janaur 22 for at se om det er rigtigt hvad kommune har indstillet min sag før de sender til persionnævnet.. vil det sige jeg skal vente 3 mdr.. eller er det fra påbegynelse min sag 11 november?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Martin

   Velkommen til. Tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, idet du ikke har kommenteret her før (spamhensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg forstår ikke rigtig dit spørgsmål, men selvom jeg forstod det, har jeg desværre heller ikke kendskab til reglerne på området. Mit bedste råd er, at du ringer til kommunen og spørger, hvad der foregår og hvornår du kan forvente at høre noget.

 2. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Tillykke – jeg glæder mig med dig. Håber det giver dig ro, – om ikke nu, så lige om lidt 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Mia

   Mange tak skal du have. Jeg glæder mig over, at du glæder dig med mig. Det skal nok give mig ro. Det eneste, der mangler, er Udbetaling Danmarks beregning af det månedlige udkomme. Jeg har talt med en utrolig sød medarbejder, der kunne fortælle, at deres auto-estimat var forkert, så med en difference på 5.000 til den rigtige side, skal jeg nok holde skindet på næsen. Jeg havde selv lavet et estimat, og det var altså bedre end deres 🙂 Et eller andet sted har jeg det også sådan, at det er bare penge. Det vigtigste er, at hele presset er væk. Nu kan jeg vist få mig et liv. Det er helt fantastisk.

 3. Jette
  Jette siger:

  Stort til lykke med afgørelsen!
  Jeg er sikker på at den vil give et godt og stabilt grundlag for din fortsatte trivsel og livskvalitet.

 4. Deborah
  Deborah siger:

  STORT tillykke. Jeg ved nøjagtigt, hvor glad og lettet du er! Min ligger år tilbage nu, men du kan tro, at jeg kan huske det. Det tager lige lidt, at vænne sig, men bare rolig, det skal du nok. Det er jo kun på den gode måde. Skønt at kunne gå forår og sommer i møde med den afgørelse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Deborah

   Tusind tak! Jeg kan se, at du har indsigt i, hvordan det føles. Det er fantastisk. Og du har ret, jeg skal nok vænne mig til det, men der vil gå lidt tid. Som en anden af mine trofaste læsere (@ Henny) skrev på et tidspunkt, så skal bølgerne lige lægge sig, og det skal lige blive hverdag. Set fra mit synspunkt gør det slet ikke noget, før bølgerne har lagt sig. Jeg agerer gerne “Laila-Lalleglad” for en tid. Det behøver jo ikke betyde, at jeg er blevet dum.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tusind tak. Ja ‘ro på’. Det er næsten ikke til at forstå, at det er virkelighed, og at tilstanden er stationær – ikke bare midlertidig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.