,

Ferie og feriepenge

Mærkeligt

Jeg har på kommunens og jeres anbefaling kontaktet min hidtidige A-kasse, for at få klarhed over de 25 forsvundne feriedage, som seneste indlæg handlede om.

AAK svarede:

Du er desværre ikke berettiget til dine dage med feriedagpenge, da du er ansat i fleksjob.

Der er desværre ikke noget, der hedder feriehindring, når det gælder feriedagpenge.

Der henvises til reglerne i bekendtgørelsen om feriedagpenge.

Bekendtgørelsen, de henviser til er her, men jeg synes ikke, jeg kan finde ud af at læse den og se det, de ser. Jeg er (heldigvis) ude af træning med at læse lovstof.

Det er sikkert alt sammen rigtigt, men jeg finder det mærkeligt og urimeligt.

12 Svar
 1. Elmo Jensen
  Elmo Jensen siger:

  Hej Hanne!

  Prøv at læse dette afsnit på borger.dk – https://www.borger.dk/arbejde-dagpenge-ferie/Fleksjob-loentilskud-for-foertidspensionister-revalidering/Fleksjob – afsnittet “Ansøg om ledighedsydelse ved ferie”!

  Det ser ud som om der skelnes mellem dette og så at melde ferie på normal vis. Jeg går da ud fra, at selv om man er ansat i flexjob, kan man stadig melde ferie på normal vis, og bruge sine eventuelt opsparede feriepenge?

  Mange hilsner,
  Elmo.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Elmo

   Hej – velkommen til min blog og tak for din kommentar, der af spamhensyn lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg har kigget på dit link, og det er rigtigt, at man kan få ledighedsydelse, når man er i fleksjob og ønsker at holde ferie. Problemet er, at den ydelse er på kontanthjælpsniveau, og det har jeg ganske enkelt ikke råd til. De 25 forsvundne dage bør være på normalt niveau, da jeg optjente dem af mine sygedagpenge.

   Nu har jeg skrevet til STAR (Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering), og så må de komme med et svar, der er til at forstå.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Forstår ikke meget af dette – håber det løser sig på den ene eller anden måde, således at du kan blive færdig med emnet.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det med tidsfristerne er det, jeg ikke rigtig forstår.

  Det står imidlertid fast, at man kan få sine feriepenge udbetalt, når man er sygemeldt. Prøv at google på ordet “ferieforhindret”. Præcis sådan, ikke feriehindret, feriehindring eller lignende.

  Det var også med tanke på, at du nu er i flexjob, at jeg i går skrev, at det nok var for sent nu, desværre.

  Det er dybt godnat, hvis man ikke kan få ferie som flexjobber. Det burde fagforeningerne gå ind i.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg er ikke helt klar over, hvad du mener med tidsfrister?

   Ovre på Facebook gjorde René mig opmærksom på § 3, stk. 5:
   Stk. 5. Hvis man bliver syg eller frihedsberøvet under ferien, har man stadig ret til feriedagpenge. Det gælder dog kun, hvis man ikke før ferien vidste, at man ville blive syg eller frihedsberøvet.

   Jeg prøvede så at google din term “ferieforhindret” og fandt denne, der er interessant: http://www.k10.dk/showthread.php?t=7784 Problemet er bare at den er fra 2009, men bekendtgørelsen er fra 2015.

   Hvis jeg havde retten, så ville det næppe få betydning, at jeg senere fik et fleksjob.

   Du har ret i det med fagforeningerne. Måske skulle jeg kontakte Djøf?

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Altså, man mister jo sine feriepenge, hvis man ikke afholder ferien/får feriepengene udbetalt/(hvis man har ret til det)får overført ferien til det næste år i det relevante ferieår. Det med “ferieforhindret” gælder skam stadig, bla. også for folk på barsel, men det bliver næppe aktuelt for dig. 😉

    I øvrigt har fleksjobbere ret til ferie. Jeg har lige slået det op. Den afholdes for ledighedsydelse. Kravet er bare, at man skal meddele kommunen det. Desværre er det ikke 5(6) uger, som på det regulære arbejdsmarked. De taler om hhv. 10 og 15 dage, afhængigt af, hvor længe man har været fleksjobber.

    Jeg er bange for, at fleksydelsen faktisk kan spænde ben for, at du får dine feriepenge fra et arbejdsforhold udbetalt.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Næh… det med barsel er vist passé 🙂

     René skriver, at man har 36 måneder til at holde ferien, så nu skriver jeg til STAR, der er rette klageinstans. Det her kan da ikke være rigtigt. Det er rigtigt at man – hvis man ikke har nogen feriedage – kan holde ferie på ledighedsydelse, og det fortalte kommunen mig også, men det er på kontanthjælpsniveau, og det har jeg ikke råd til.

     10 – 15 dage er da bedre end ingenting, jfr. ønsket om en bustur til Harzen.

     Jeg spørger STAR om det med fleksløntilskuddet. Jeg er udmærket klar over, at der vil blive modregnet, men dette er vist blevet lidt af en principsag, da jeg føler mig snydt, og synes, at der må være noget galt, når 25 feriedage bare forsvinder ud i det blå.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.