,

Corona-jul

Corona-jul

Hjemme

Corona-jul.

Jeg er endelig hjemme efter næsten to måneder på hospitalet. De har repareret mig for Parkinsonismen ved hjælp af 10 gange ECT (elektrochok), og det er jeg lykkelig for. Nu kan jeg gå rundt uden at falde og uden at fryse fast til gulvet. Jeg ryster ikke mere, og jeg behøver ikke at have nødkaldet om halsen længere. Det er fantastisk. Jeg kan holde på en kop, og jeg kan læse, hvad jeg selv skriver igen.

Jeg skal gå til vedligeholdelses-ECT hver tredje uge startende den 4. januar 2021. Jeg er meget spændt på, hvordan jeg klarer mig selv de dage: Hvordan kommer jeg ind ad dørene og evt. i min seng, når jeg nu ikke husker noget som helst fra ECT-dagene? Men måske kører den slags på rutinen?

Jul

Og så er der jo den allesteds nærværende jul. Min er blevet aflyst på grund af Corona. Vi skulle have været hos en ældre dame, der er lungesyg, så det tør vi ikke, da vi ikke indgår i hinandens sociale bobler i det daglige, og har derfor aflyst i sidste øjeblik. Så jeg skal ingenting, og det, synes jeg, er svært. Sædvanligvis findes der ting, man kan melde sig til, så man ikke skal sidde alene, fx Røde Kors’ “Julevenner”, men hvem tør invitere fremmede indenfor i år? Og jeg har først fået kigget på det i dag, så det er også for sent.

Hvad så? Ja så ingenting. Der er længe til 4. januar, hvor samfundet liver op igen. Heldigvis har jeg fået en aftale i distriktspsykiatrien den 29. december, så sker der da lidt mellem jul og nytår.

Tomrum

Jeg synes, jeg står med et stort tomrum, der varer 14 dage, og som jeg ikke ved, hvad jeg skal fylde i. Det får mig til at tænke over, om det nu også er den rette beslutning at søge førtidspension? Hvis jeg ikke engang kan fylde noget i 14 dage, hvordan fylder jeg så noget i resten af livet? På den anden side set kan jeg heller ikke forestille mig at skulle smøge ærmerne op og tage hul på det syvende fleksjob, for det går altid galt, når jeg bliver presset. Så er det, jeg ender på psykiatrisk afdeling igen. (Efterskrift i oktober 2021: jeg kan sagtens udfylde mine dage.  Jeg elsker at være blevet pensionist med virkning fra 1. maj 2021.)

Herudover vil jeg ikke kunne klare et job med den hukommelse, jeg render rundt med. I går sad jeg ved min elskede computer og skulle give FTP-adgang til slægtssiderne til Darrin Lythgoe ovre i USA, så han kunne lave en opdatering for mig. Om jeg kunne huske navnet på det program, man bruger til det, så jeg kunne aflæse adgangskoden? Jeg måtte op og ned ad listen i Windows adskillige gange, før jeg kom i tanke om, at programmet altså hedder ‘FileZilla’. I parentes bemærket har jeg brugt programmet i alle de år, jeg har haft hjemmesiden, og det er mange, faktisk siden 2005.

Der er ting, jeg kunne gøre, men jeg får dem ikke gjort. En af dem er at vaske, men det er nu også så umanerlig kedeligt.

Du og dine ønskes under alle omstændigheder en glædelig fjerde søndag i advent!


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

Vil du virkelig vide noget om ECT, skal du læse her hos professor Poul Videbech.

8 Svar
 1. Birgit
  Birgit siger:

  Ja, det er altså virkelig øv med juleaften. Jeg er også virkelig ked af, at vi ikke kommer til at se min mor og resten af familien. 🙁 Lortecorona!

  Martin har været ude og købe en and, så vi skal have en halv and hver juleaften. 😀

  Vi snakkes ved i løbet af den 24.

  Knus Bix

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er surt med den corona, og hvordan den griber ind i folks liv. Jeg synes, det var en god og ansvarlig beslutning af jer at aflyse. Forhåbentlig bliver der bedre muligheder for at være social i 2021. Vi skal heller ikke noget i julen, så den bliver meget ligesom alle andre dage. Nu plejer vi heller ikke at gøre noget særligt ud af den, så det er der ikke noget nyt i.
  Ellers vil jeg da kime i med Erics gode forslag.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja – jeg er faktisk også glad for at vi aflyste. Jeg ville aldrig være kommet over det, hvis der var sket den ældre dame noget fx på grund af mig. Man kan jo have Corona uden at vide det, og så kan man også give det videre uden at være klar over det.

   Ja Erics forslag er gode. Dem har jeg også taget til mig. Jeg håber at få gået nogle gode ture, og at der er noget godt i fjernsynet.

 3. Eric
  Eric siger:

  Du er nået langt, og det er godt. Julen er ikke som den plejer, det mærker vi vist alle. Jeg har meldt afbud til sociale begivenheder, det er afgjort ikke det rareste, men det er det klogeste.
  Hvordan udfylde tomrummet? Well, der er din blog, du kan læse op på. Forkæl dig selv med god mad. Gå nogle ture. Flad ud foran fjerneren og se platte julefilm. Det kunne ikke falde mig ind at foreslå rengøring 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja det er rigtig godt – og jeg påskønner det meget!

   Ja jeg vil læse op på bloggen. Det er en rigtig god idé. Tak for den. Og vejret er til at gå ture; det er jo nærmest forårsmildt. Det der med fjerneren er heller ikke nogen helt dårlig løsning.

 4. Lone
  Lone siger:

  Også en god jul til dig, selv om du måske må holde den alene. Desværre tror jeg, det er sådan for mange i år, af forskellige årsager.
  Selv skal vi til Randers d. 24., men venter i spænding på, om der bliver sat en stopper for det også.
  At du ikke kunne huske programmet giver mig ret i, at det kun er godt med sådan et program, hvis man kan huske det, og i så fald koden til at åbne det. Det er derfor, jeg bruger papir og blyant. Det er trods alt ikke så tit, man har indbrud eller brand.
  Mon vi hører lidt mere til dig i 2021? I hvert fald kom godt ind i det nye år.
  Kh
  Lone

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Lone

   I må også have en god jul – forhåbentlig i Randers!

   For så vidt angår koder til programmer mv. bruger jeg programmet “Keepass 2”, som er virkelig godt, selvom det er lidt nørdet. Jeg har rigtig mange koder, deriblandt en masse af de sikre “volapykkoder”, og dem ville jeg aldrig have en chance for at huske.

   Jeg er sikker på, at I hører mere til mig i det nye år. 2020 var på alle måder et mareridtsår, både med og uden Corona. Parkinsonismen var slem. Men den er gudskelov ovre nu og skal holdes væk af vedligeholdelses-ECT’en. Så jeg ser mere lyst på det hele og har mere lyst til at skrive, end jeg har haft i det forgangne år.

   I må også komme godt ind i det nye år.

   Kh.
   Hanne

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.