,

Nu er jeg smidt ud eller “rask”

Nu er jeg smidt ud eller "rask"

Jeg er rasende

Nu er jeg smidt ud eller “rask”

Det er ikke ret tit, jeg bliver virkelig rasende og indebrændt, men det er sket i dag. Klinikchefen, der er den “fineste” læge på et psykiatrisk center, skrev i overlæge M’s feriefravær den 30. juni kl. 11:29, “… hvis der efter endt ECT-terapi er behov for udslusningsforløb, vil dette kunne foregå via 808.”

Jeg har aldrig syntes, at lægerne er finere eller bedre mennesker end jeg selv. Jeg har stor respekt for deres faglighed og for det, de kan, og det lytter jeg selvfølgelig til, på samme måde som jeg forventer, at det gælder den anden vej. Det vil sige, at jeg forventer, de lytter til mig, hvis der evt. findes områder, hvor jeg selv har en eller anden form for indsigt.

Jeg har i dag været til lægesamtale og der er skrevet et “Udskrivningsresumé”. Glostrup og Brøndbyøstervej er henover hovedet på mig blevet enige om, at der ikke er behov for et udslusningsforløb. Det er altså imponerende, at de har kunnet enedes om dette uden at spørge mig, hvad jeg synes ville være betimeligt. Vi kunne vel i det mindste have talt sammen i telefon/korresponderet på e-mail eller lignende.

Jeg sagde ligefrem til vedkommende, at jeg følte mig smidt ud. Lægen korrigerede og sagde, at jeg i stedet blev skrevet ud. Det lyder selvfølgelig også bedre!

Psykiatrien kan ikke løse alle problemer

Psykiatrien kan naturligvis ikke løse alle problemer. Det har jeg ingen forventning om. En medarbejder K på 808, som jeg kender vældig godt, sagde i juni meget rigtigt, at vi gang på gang har lappet på nogle grundlæggende problemstillinger vha. ECT, og at det er årsagen til, at jeg kommer retur gang på gang. Den fejl skulle vi ikke gentage. Derfor skulle vi nu bringe mig ovenpå vha. ECT og herefter drøfte de grundlæggende problemstillinger. Tror psykiatrien, at jeg finder det morsomt at komme retur gang på gang?

Den læge, jeg så i dag, fortalte mig noget, jeg udmærket vidste i forvejen, nemlig at mange psykiatribrugere kæmper med og mod ensomhed. Kunne psykiatrien løse dette problem, ville mange samfundsproblemer være løst. Det er jeg fuldkommen enig med hende i.

Jeg tror ikke, at psykiatrien skal løse mine problemer med det relationelle, der delvist skyldes min autismediagnose. Men jeg er skuffet over, at en ret klar og dokumenterbar aftale er tilsidesat henover hovedet på mig. Nu kan vi/jeg nemlig tage turen en gang til på et eller andet tidspunkt. Jeg må endnu en gang henvende mig i modtagelsen/(afvisningen), hvilket jeg ikke finder videre morsomt. Man skal være virkelig dårlig for at henvende sig dér for ikke at blive afvist. Selvmordstankerne skal være overvældende. Følelsen af ikke at blive savnet skal være overvældende. Tankerne om, at det ikke betyder noget, om jeg er her eller ej skal også være overvældende, før de tager imod mig. Det skal være mere end sikkert, at min eksistens er ligegyldig.

Jeg er rasende – og jeg er ked af det. Og jeg ved ikke, hvor jeg skal gøre af nogen af delene.

Velkommen hjem!

På billedet burde have stået

“I henhold til Fødevarestyrelsens påbud må vi ikke opbevare privatindkøbt mad og is i fryseren”.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

Vil du virkelig vide noget om ECT, skal du læse her hos professor Poul Videbech.


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

4 Svar
 1. Agnete
  Agnete siger:

  Hej Hanne,
  Jeg er ked af at høre, at de behandler dig så ringe. Jeg synes, du har fortjent bedre. Det er aldrig rart at blive smidt ud fra en indlæggelse, og det sker desværre alt for ofte. Vi savner dig herude på 808 – eller i hvert fald de af os, der er tilbage.
  Jeg ønsker dig al det bedste, og krydser fingre for, at psykiatrien formår at lykkes i at trække deres hoved ud af egen … – mere behøver jeg vist ikke sige.

  Tusinde tak for isbjørnebamsen Theo. Han sidder standhaftig ved min side og støtter mig gennem nogle svære dage. Jeg synes det var en meget rørende tanke at du gav til mig. Særligt taget i betragtning af, at begge to gange jeg er nævnt i et af dine opslag, er det fordi, at jeg har sagt eller gjort noget forkert. Så jeg håber ikke, jeg har været for negativ / irriterende en person at have været sammen med. I så fald vil jeg gerne undskylde for det.

  Jeg har dig i mine tanker og krydser fingre for at tingene snart vender <3 (dette er et hjerte)

  Med venlig hilsen,
  Agnete og Theo

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Agnete og Theo!

   Allerførst: Velkommen til. Mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da du ikke tidligere har kommenteret her (spam-hensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Dernæst: Jeg er virkelig ked af, at jeg har opført mig ubehøvlet på skrift overfor dig. Det, synes jeg selv, er utilgiveligt, når du faktisk er så sød at læse med hos mig. Vil du være rar lige at sende mig de to links, så jeg kan fjerne det?

   Jeg tror virkelig ikke, det er mig, der har foræret Theo til dig, for jeg mener da ikke, jeg nogensinde har haft en isbjørnebamse. Men hvor er det godt, du er glad for den, uanset hvem giveren er!
   Rettelse den 22. juli 2023: Jeg har siddet og set et par billeder fra mit værelse på 808, og der står Theo ganske flot oppe på hylden. Jeg havde glemt alt om, at jeg havde fået ham i Glostrup. Det må du også undskylde!

   Tjah, måske kan de det der med hovedet. Jeg er skuffet og forsøgte virkelig at argumentere med arme og ben samt det, klinikchefen Nikolaj R. havde skrevet, men det kom jeg ingen vegne med. Jeg føler mig smidt ud for første gang i min karriere i psykiatrien. Men der er ikke noget at gøre ved det. Afskedssalutten var “Så må du henvende dig i modtagelsen”, men jeg skal være ved at dø, før jeg henvender mig der. Jeg hader det sted.

   Jeg sender dig mine bedste hilsner
   Hanne

 2. Glennie Jensen
  Glennie Jensen siger:

  Jeg kan godt forstå, hvis du føler, at tæppet er blevet trukket væk under dig! Det var ikke det forløb, du var blevet lovet….Det lyder jo heller ikke som om, der har været nogen form for dialog omkring beslutningen, og det er selvfølgelig utrygt.
  Jeg husker dog, at du har beskrevet, at det på din gamle afdeling var meget svært at få adgang til psykologsamtaler, som vel er det relevante regi til at komme ” rundt om” det med ensomheden? Så måske er det endnu engang din gode psykolog og dig, der skal prøve at komme det spadestik dybere. Godt i hvert fald, at du har hende!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Glennie

   Ja, dette føles virkelig underligt. Som jeg forstod overlægen i Glostrup, har man haft kontakt til 808 = Brøndbyøstervej, og de to parter er blevet enige om, at jeg har det godt, og det har jeg da Gudskelov også. Jeg synes bare, det er underligt at Brøndbyøstervej kan erklære sig enig i, at jeg bare skal udskrives/udsmides uden overhovedet at have talt med mig.

   Ja, det er fantastisk, at jeg har psykologen, og vi har allerede lavet en aftale til efter hendes ferie.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.