Mom is back efter indlæggelse

Mom is back efter indlæggelse

Sådan gik der lige en måned

Mom is back efter indlæggelse

Jeg har været indlagt en måned, og det er derfor, I ikke har hørt noget fra mig.

Det, der væltede mig, var mistanken om Parkinsonisme. Mit hospitalsafsnit – 808 – tryllede og fik rykket PET/CT-skanningen tre måneder frem. Scanningen viste, at jeg ikke har Parkinson, og det er i sig selv dejligt.

Næste skridt er en MR-skanning, som blev lavet på et privathospital søndag aften. Den normale ventetid er otte måneder til Hvidovre Hospital, men 808 tryllede igen. Jeg skal til den neurolog Michael Grønbæk-Jensen den 25/6 og have svaret på MR-skanningen.  Det glæder jeg mig ikke til, da han ikke er en behagelig person, fx måtte jeg ikke have love at optage samtalen, og det ved jeg, at man har ret til. Den start på samtalen gjorde mig helt paf.

Han sagde, at hvis MR-scanningen ikke viste noget, var der kun ‘almindelig rysten’ tilbage, og det kunne der ikke gøres noget ved. Men min rysten er ikke alm. rysten. Højre hånd går helt amok, når jeg skal bære noget.

Opdatering 2021-10-21: Der var tale om Parkinsonisme. Det påviste en meget dygtig neurolog Sara Bech på Bispebjerg Hospital. Og det var endda ret slemt.

Fra tidligere skanninger ved jeg, at der ligger to vandcyster i min hjerne. De ligger i en bred kanal og burde ikke kunne lave ballade, men de kunne jo være begyndt at vokse eller have flyttet sig, så de trykker på noget.

Jeg håber sådan, der er tale om noget, der kan gøres noget ved, for den rysten jeg har, kan jeg ikke leve med.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Og vi er flere, der er glade for, at du er tilbage, også selvom du ikke er vores mor …

  Det er selvfølgelig træls med det rysteri, men prøv nu at håbe på det bedste, selvom du ikke kan lade være med at frygte det værste.

  Det var dog rigtig godt, at det viste sig ikke at være Parkinson.

  Din “charmerende” neurolog må mene, at der er en vis risiko for, at du har det, de kloge kalder “essentiel tremor”. Selv om det ikke kan kureres, kan tilstanden dog bedres med diverse behandlinger. Du har været igennem så mange ting nu, dette er ikke tiden at give op.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak!

   Jeg prøver at håbe på det bedste, og for mig er det bedste, hvis det er et eller andet, der kan gøres noget ved, inkl. hvis det kræver et lille indgreb i hjernen, som siges at være helt ukompliceret.

   Ja det er godt, det ikke er Parkinson, det er jeg også kommet frem til, selvom der er mange behandlingsmuligheder der.

   Jeg måtte ind at læse om ‘essentiel tremor’, som jeg ikke kendte til på forhånd. Det kan kureres med alkohol. Det må jeg prøve 🙂 . Nej det er kun for sjov. Det kunne jeg aldrig finde på. Jeg vil prøve ikke at give op nu.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.