,

Årsopgørelse 2010

Så hoppede den da lige ned i skattemappen.

For 2010 lod jeg min arbejdsgiver trække 2 pct. ekstra i skat for at kunne glæde mig selv her i foråret. Det havde jeg imidlertid glemt alt om, da der i dag kom en mail fra SKAT om, at nu var der et servicebrev til mig. Jeg har et CVR-nummer for ikke at lave “sorte” hjemmesider for slægtsforskere, og derfor kan SKAT ikke uden videre sende årsopgørelsen.

Det tog nu ikke mere end fem minutter at taste de par nuller ind (jeg har nemlig ikke omsat for en krone i 2010), og så var resultatet der. Yes jeg skal have penge tilbage i skat – så jeg har i den grad overrasket mig selv her i foråret.

Beløbet er noget, man kan regne med og finansierer lige rejsen til Telendos, en ny printer og udgør et tilskud til den kommende tids tandlægeregninger. Det er rigtig skønt.

Bortset fra det er jeg rigtig imponeret over SKATs hjemmeside og hele systemet med skattemappen. Det er da ikke så mange år siden vi sad og udfyldte det hele med pen og papir baseret på årsopgørelsen fra banken og arbejdsgivere; derefter gik der en rum tid, inden man fik resultatet. Nu bliver man – endda også som selvstændigt erhvervsdrivende – guidet igennem et system, der nok skal oplyse om alle de felter, man glemte at udfylde undervejs. Når det er slut, trykker man gem, og hvis man har en printer, der virker, kan man printe sin egen årsopgørelse, på hvilken der står, hvornår pengene er tilgængelige på ens Nem Konto (hvorfor skal alting hedde noget med nemt for tiden?)

8 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Lucky you – selv om det var med vilje 😉
  Jeg skal desværre af med 4500 kr – det passer mig ikke, men det hjælper nok ikke at brokke mig…
  Jeg er enig i, at det er blevet supernemt, og når vi nu alligevel ikke kan ‘snyde’ mere, er det okay, at det går så glat. Med ‘snyd’ mener jeg, at jeg engang for mange år siden fik en masse penge tilbage i skat, fordi jeg ikke kunne regne. Jeg havde lagt tallene for mine fradrag forkert sammen, og de opdagede aldrig fejlen. Jeg tænkte, da jeg opdagede det, at nok kan de forlange pengene tilbage, men de kan vel ikke give mig en bøde oveni, fordi jeg er dum? De kunne jo bare have regnet efter…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – ja; jeg er også helt glad over det.

   Hvordan er det nu, er det ikke sådan at småbeløb (og sådan må man vel samlet set betragte 4.500) indregnes i det kommende års skat, og det betyder, at du sådan set ikke mærker dem?

   Tænk at det overhovedet kunne lade sig gøre at ‘snyde’ på din måde, som egentlig bare er sød. Gad vide om de sad og regnede efter dengang, før det hele blev ordentligt digitaliseret? Det gjorde de nu nok ikke, men jeg tror ikke, de ville have givet dig en ‘dummebøde’ 🙂

 2. Eric
  Eric siger:

  Glæden ved at være glemsom – tillykke med det!

  Far her får “kun” 4400+ tilbage, men med fruens ~2700 oveni pynter det. Det bliver en kamp at få udgifterne til at slå til 😎

  Alt skal vel hedde noget med “nemt,” fordi det skal være en frygtfjerner, og fordi det så er dig, der er en tosse, hvis du ikke kan finde ud af det. NEMlig!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Lidt har også ret – lidt ret; og mon der så ikke kan blive til en lidt bedre middag i Roma. Forkæl jeg selv og find den vildeste luksus, så skal udgifterne nok slå til 🙂

   “Frygtfjerner” er et herligt ord og jeg tror du har ret. Så er ansvaret for tosserierne én gang for alle placeret.

 3. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne,

  Ja, det er dejligt at få penge tilbage i skat. Selv om det er ens egne penge føles det godt. Det værste er at betale tilbage. Det føles altid som om man betaler dem to gange, fordi de jo også skal lægges til året efter.

  Jeg er også vildt imponeret over SKAT. Det er digitalisering i verdensklasse. Man kan rette, og 1 sekund efter har man det nye resultat. Den (programmet) kan både udbetale til Nemkonto og indeholde i lønnen. Man kan også lave frivillige afdrag. Det er faktisk komplicerede betalingsforretninger, som SKAT klarer tilsyneladende uden problemer. Meget imponerende.

  Man får også en sms når der er nyt i skattemappen, som indeholder de seneste mange års dokumenter. Bravo SKAT!

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Gert

   I en tid med tandlægeregninger, printer itu mv. må jeg sige, at de 12.000 bananer faldt et lidt tørt sted – og så så uventet 🙂 Det er nogle gange skønt at være glemsom.

   “Digitalisering i verdensklasse” så er det sagt, og jeg er fuldstændig enig. Der er vist mange offentlige institutioner, der kunne lære en del her…

   Kh. Hanne

 4. Fie Lindenstrøm
  Fie Lindenstrøm siger:

  Hej Hanne

  dejligt at man kan sætte skatteprocenten op, kommunen er ikke sådan at få til det, så er det godt man kan gå ind og rette i sin forskudsopgørelse og sætte renteudgifter på 0 så man også kan få penge tilbage. 🙂
  Hvor ligger Telendos ??
  Knuzz Fie

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fie

   Smart trick med renteudgifterne – for det er så skønt at få skattepenge tilbage.

   Telendos er en lille græsk ø i Det dodekanesiske øhav.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.