,

Antisocial

Antisocial

Uforandret liv!

Antisocial

Rigtig mange har lidt under pandemien, fordi de er blevet isolerede fra deres vante omgangskreds. Det gælder især mange ældre mennesker, der siden marts 2020 ikke har turdet bevæge sig udenfor hjemmet eller invitere deres familie og venner. Det gælder også mange børn og unge, som har siddet hjemme ved skærmen hele skoledagen. De henvender sig nu i børne- og ungdomspsykiatrien, der slår alarm. Det skal man tage særdeles seriøst. Jeg har ondt af disse mennesker!

Mit liv under Coronaen

Mit eget liv har imidlertid ikke forandret sig ret meget, da jeg i forvejen trives fint online med mit efterhånden store digitale netværk. Der er dog et enkelt menneske, jeg var begejstret for at se igen, da vi begge var færdigvaccinerede og turde mødes. Vi har begge respekt for smitten og opfører os forsigtigt. Jeg vil ikke dø af Covid19. Især ikke nu hvor jeg lige har fået det så godt.

Jeg har Aspergers syndrom og her er det almindeligt, at man er stærkt introvert. Det har næsten været rart, at presset for at være mere social har været ikke-eksisterende i over et år. For de ekstroverte, neurotypiske (udtryk for mennesker uden Aspergers) er det vanskeligt at forstå, at man kan have det sådan. Jeg forstår ikke presset for igen at komme på værtshus, på udlandsrejse og til fodbold, men accepterer selvfølgelig, at det er et behov hos majoriteten.

Jeg faldt over billedet på Facebook og tyvstjal det. Det passer nemlig godt.

Det var det hele. Hav en god aften.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

5 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg har oplevet det på samme måde. Guderne skal vide, at jeg ikke er det store, sociale dyr.

  Forskellen ligger i, at før havde man bevidstheden om, at hvis man skulle få lyst til 14 dag på Mallorca, eller bare til at gå ud at slå til søren, ja så havde man friheden til det. Den manglende frihed og så pligten til at gå med mundbind, så snart man forlader egen matrikel, er nok det vigtigste. Friheden vil jeg gerne have tilbage. Nu har jeg fået tiderne til min vaccination, så får vi se, hvor meget det hjælper.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har selvfølgelig ret i det med friheden! Den mangler vi for tiden. Jeg glæder mig til en tur til Rom eller Berlin, når verden er blevet mere stabil. Mundbindene generer mig ikke; det, der generer mig ved dem, er, alle de der ikke kan finde ud af at bære dem korrekt. Måske burde de officielt og straks omdøbes til mund- og næsebind? Måske ville det hjælpe?

   Hvor er det godt, du har fået tiden til vaccination. Der er stor lettelse knyttet til at have fået begge stik.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Så den gik igennem, med næsten et døgns forsinkelse. Mystisk. Forleden forsvandt en kommentart lige lukt i cyberspace.

    Det ville jo være træls for dig, hvis du tror, at du ikke får nogle kommentarer, mens folk i virkeligheded kommenterer i vildskab.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Tak for dit input til dette sære problem. Jeg er dog ikke helt med (endnu).

     Hvis du mener, at den kommentar, der først gik igennem med et døgns forsinkelse, er den der starter sådan:

     “Jeg har oplevet det på samme måde. Guderne skal vide, at jeg ikke er det store, sociale dyr.

     Forskellen ligger i,…” og som du sendte kl. 8:54 den 4. maj, så er det et andet sted, “vi” skal lede efter årsag/løsning, når jeg kunne besvare den kl. 10:46 🙂 Altså var kommentaren der, men du kunne bare ikke se den?

     Det har jeg været ude i før, hvor det var Eric, der var sød at blive ved at komme med input. Jeg kan desværre ikke huske, hvad løsningen var. Foreløbig har jeg gjort det, at jeg har whitelistet din IP i firewallen. Det work-around burde hjælpe. Sig endelig til hvis der fortsat er problemer.

     Jeg bliver selvfølgelig nødt til at lede efter en ordentlig løsning for ikke at miste kommentarer!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.