Af POV bli’r man klog

Jeg holder ikke avis – jeg holder POV

Gennem en lang periode har jeg støttet POV International med et månedligt beløb, og det har jeg ikke fortrudt. De har ingen betalingsmur, de har i stedet fremragende skribenter, som fx. Steffen Groth, der virkelig ved noget om situationen i Syrien, og om Mattias Tesfayes og udviklingsminister Flemming Møller Mortensens rejse til Rwanda “for at styrke forholdet mellem landene.”

Du finder Steffen Groths seneste artikel fra 30. april 2021 her. Han gennemgår punkt for punkt af hvilke årsager, både nuværende og historiske, UNHCR kraftigt fraråder Danmark at gennemføre en ny lov efter hvilken, flygtninge skal asylsagsbehandles i lejre i tredjelande – og selvom de tildeles asyl, vil de alligevel skulle forblive i tredjelandet. Der hjælper ingen kære mor. Vi vil ikke have “dem” hertil. De kan blive i Rwanda, eller et andet tredjeland, kan de.

Alt dette er selvfølgelig en udstikker af Syrien-spørgsmålet: “Skal de sendes hjem eller blive?”  Jeg vil ikke gå ind i Steffen Groths argumentation, for han gør det meget bedre, end jeg kan bistå med. Læs meget hellere, hvad han selv skriver.

NB? Er det kort for “No Brain”?

Det er i dag 1. maj. Det er som hovedregel en festdag. Dagen hvor vi – i hvert fald mange af os – plejer at hylde forskellige grader af international solidaritet, der blandt andet indebærer at hjælpe mennesker i nød.

Altinget kan imidlertid i dag fortælle, at godt nok er Socialdemokratiet det største arbejderparti, men Nye Borgerlige er det næststørste arbejderparti!

Socialdemokratiet er fortsat arbejdervælgernes foretrukne parti. Men et nyt parti har indtaget andenpladsen og er med i kampen om arbejdernes gunst. Det viser en ny analyse af partiernes vælgerprofiler. Kilde: Altinget, jf. linket.

Og mere fra det viste link:

Nye Borgerlige har i stedet med stor succes profileret sig på sin udlændingepolitik, hvilket er årsagen til populariteten blandt arbejdervælgerne, mener Erik Holstein.

”De mange arbejdervælgere kommer helt sikkert som følge af Nye Borgerliges hårde udlændingepolitik. Nye Borgerlige har aldrig haft noget ansvar, så de står med rene hænder og kan endda beskylde DF for at have været for svage under flygtningekrisen i 2015,” siger han.

Og så er ringen til Steffen Groths artikel i POV International sluttet. Jeg er intet mindre end rystet.

Jeg kan snart ikke holde til socialdemokratisk politik længere. Så er det lettere at flygte ind i data i TNG – men det er samtidig for nemt.

Vi må gøre noget, selvom det er uklart, hvad vi kan gøre.