,

Altingets nye side

Lydbøger

Altinget.dk er helt ny

Altingets nye side

Jeg læser – eller måske rettere læste? – mange artikler på Altinget, for de har godt stof, der kan læses uden betalingsmur.

De har omlagt hjemmesiden, men nu er den næsten ulæselig. De er faldet i samme fælde, jeg indimellem selv falder i, nemlig at implementere alt muligt, der hopper og danser, fordi det ser smart ud. Hvem vil ikke gerne have en smart hjemmeside? De har glemt at læse om “Designing Web Usability” af Jacob Nielsen og hans medforfatter, som jeg desværre ikke kan huske navnet på, men der er en anden, han har skrevet adskillige bøger og artikler sammen med. Da jeg startede min første spæde hjemmeside i 2004, dengang man selv kodede i HTML, de tider er gudskelov ovre, hørte de to herrer til min godnatlæsning.

Opdatering 20. maj 2021: Nu faldt jeg over det andet navn: Det er Jørgen Farum Jensen med siden https://webdesign101.dk/

Der er roterende/dansende/flyvende elementer overalt på altinget.dk, så det er svært at holde fokus på det, man var i gang med at læse. Prøv om du kan koncentrere dig om en artikel på siden.

Jeg har simpelthen skrevet til dem:

“Kære Altinget

Først stort tillykke med jeres flotte nye hjemmeside! Jeg er meget glad for at læse jeres artikler!

Dernæst: For pokker hvor har I fået meget, der hopper og danser og kører op og ned og frem og tilbage. Det gør det utrolig svært at læse jeres suveræne artikler.

Herudover har I fået en eller anden funktion, der gør, at når man kommer ind på siden, og scroller nedad, så er det som om, der ligger et ekstra lag ovenover, som man også skal scrolle nedover, før man kan læse den artikel færdig, man var begyndt på. Jeg kan desværre ikke beskrive det bedre, da jeg lige nu (søndag eftermiddag), næsten ikke kan få siden til at loade.

I en performancetest via GTmetrix scorer I da også kun B på både PageSpeed og YSlow (og dette er ved en gentest): https://gtmetrix.com/reports/altinget.dk/yzsB33pl/ men det er der ikke noget at sige til med alt det, der skal hentes og danses med. Siden er 3,8 sekunder om at blive hentet helt ind. Det er ikke så godt.

Vil I ikke være søde at få nogle af alle de elementer til at stå stille?

Venlig hilsen….”

Jeg er spændt på, om de svarer.

Opdateringer

Torsdag den 13. maj 2021 har de stadig ikke svaret. Det er lidt skuffende. Min mail var da holdt i en pæn tone.

Søndag den 18. september 2022 har de stadig ikke svaret. Nu har de mistet en bruger!