,

Aggressiv markedsføring

Aggressiv markedsføring

Velgørenhedsorganisationer skyder sig selv i foden

Aggressiv markedsføring

Nu er det slut med bidrag til humanitære organisationer, velgørende organisationer, diverse NGO’er mv. Jeg er træt af, at de efterfølgende ringer og vil have endu flere penge.

Jeg kan godt selv finde ud af, om der er en kampagne i gang, om jeg vil donere yderligere og om det skal være enkeltstående eller faste bidrag. De skyder sig selv i foden med den aggressive markedsføring. Jeg kan ikke være den eneste, der tænker sådan.

Et konkret eksempel med Psykiatrifonden

Jeg har i flere år støttet Psykiatrifonden med et fast månedligt beløb. De er jo på mange måder min “fagforening”. På et tidspunkt var der lavvande i kassen, så den faste støtte måtte ophøre. Efterfølgende havde de en eller anden kampagne, hvor jeg også støttede dem, fordi formålet var godt og bølgeskvulpene større.

Gennem en længere periode (og stadig) har de etableret en underskriftsindsamling med titlen “Kræv handling”. De indsamlede underskrifter vil blive forelagt politikerne. Det er selvfølgelig et både godt og vigtigt formål, så jeg ville gerne skrive under.

Det viste sig, at man ikke kunne indsende formularen med underskriften uden samtidig at acceptere, at de efterfølgende kontaktede en på mail eller telefon.

Aggressiv markedsføring
Det kalder jeg “revolvermetoder”. Derfor fik de ingen underskrift fra mig, og det skrev jeg til dem, da jeg endelig fandt en e-mailadresse at skrive til. Svar har jeg aldrig fået.

I dag blev jeg ringet op af en af deres telefonsælgere, der startede med det evindelige “Tusind tak fordi du har støttet os”. Jeg svarede mit ligeså evindelige “Og nu vil du gerne have nogle flere penge?”. Jeg forklarede ham om den omtalte underskriftsindsamling, min ubesvarede henvendelse og at jeg stod på Robinsonlisten, så jeg forstod ikke, at jeg blev kontaktet.

Robinsonlisten er ingen hjælp i kampen mod telefonsælgerne

Jeg undersøgte efterfølgende det med Robinsonlisten nærmere – og det viste sig, at jeg var helt galt på den. Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan man blandt andet læse følgende om telefonsælgerne

Opkald fra analyseinstitutter, fagforeninger, religiøse foreninger, velgørenhedsorganisationer m.fl.

Forbuddet mod telefonsalg gælder kun for erhvervsmæssig aktivitet.

Det betyder, at det er lovligt for analyseinstitutter, fagforeninger, religiøse foreninger, velgørenhedsorganisationer m.fl. at ringe til dig, uden at du har givet samtykke til det. Det gælder også, selvom du er på Robinsonlisten.

 

Jeg har helt samme erfaring med andre velgørenhedsorganisationer, der ringer op, bare man har givet fem kroner. I mit tilfælde drejer det sig om: Folkekirkens Nødhjælp, Kirkens Korshær, Læger uden grænser og Dansk Flygtningehjælp.

De får ikke en krone mere. Jeg er træt af den aggressive markedsføring, og jeg ved selv, hvad jeg vil støtte, hvornår og med hvor meget. Samlet set gætter jeg på, at det koster dem penge i det lange løb. De kæmper garanteret om de samme “kunder”, og de har sikkert også lavvande i kassen. Det er bare ikke sådan, de løser problemet. Tværtimod.

Opgaver, der burde være statsligt finansierede

For Psykiatrifondens vedkommende ville den rigtige løsning være at kæmpe for at komme på finansloven. Det er helt galt, at en så stor og vigtig patientforening skal leve af private midler. De har fx en rådgivning, man kan søge hjælp hos, hvis man går med de alt for tunge tanker, og rådgiverne er dygtige og gode at tale med. Det samme gælder Livslinjen.

Begge organisationers opgaver burde være statsligt finansierede. Mennesker i nød afvises i hobetal, fordi der ikke er tilstrækkeligt mange rådgivere til at tage telefonerne eller til at skrive på chatfunktionen. Aggressiv markedsføring fra telefonsælgere gør ikke situationen bedre.

Aggressiv markedsføring

Har du en mening om hjemmesiden?

Hvis du mener noget om hjemmesiden, kan du blive hørt her. Din IP-adresse vil blive gemt og cookies gemmes, hvis du tillader det.

Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt i bunden af denne side og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

6 Svar
  1. Per
    Per siger:

    Jeg kan kun være enig.

    Jeg har et par velgørende foreninger, som jeg støtter, men ringer de til mig, så lægger jeg dem på is i en periode. Jeg ved jo nok hvordan, og hvornår jeg kan støtte. Jeg har tidligere fortalt dem, at de ikke skal ringe, men det “glemmer” de åbenbart.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Per

      Ja, for søren hvor er det på godt gammeldags jysk “træls”.

      Som sagt tror jeg virkelig, de skyder sig selv i foden med deres metoder.

      Ja, deres hukommelse er temmelig kort.

  2. Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Du er bestemt ikke alene. Her i huset har vi længe haft den regel, at hvis de ringer hertil for at tigge, så er det absolut slut med bidragene. Jeg har dog gjort diverse organisationer opmærksom på min holdning, før jeg har skåret dem fra. Da de i de fleste tilfælde ikke har rettet sig efter min anmodning om at lade mig være i fred i mit eget hjem, ja, så sparer vi ganske enkelt de penge.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Nej, lur mig … jeg var godt klar over, at jeg næppe var alene. Jeg har sendt linket til Psykiatrifonden og er spændt på, om de svarer denne gang.

      Jeg orker ikke tiggeriet, men det betyder som (be)-vist ikke, at jeg ikke gerne vil bidrage til de gode formål. Som du vil jeg bare selv bestemme. Jeg synes, det er ubehageligt at blive ringet op og skulle være sådan en sur mokke, der siger “Og nu vil du gerne have nogle flere penge?” Jeg er begyndt at blokere dem en for en. Problemet med det er bare, at de ringer fra 20 forskellige numre, så det har man ikke meget glæde af.

      Smart måde at spare på – det må fluks lægges ind i noterne til budgettet for det kommende år.

  3. Lone
    Lone siger:

    Jeg er helt enig. Jeg er også træt af at blive spurgt, om ikke jeg vil være medlem eller bidrage med yderligere beløb. Derfor indsender jeg ikke penge under kampagner.
    Jeg skal nok selv bestemme om og hvis …
    Og jeg vinder nok alligevel ikke den dyre bil 🥴

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Lone

      Det tænkte jeg nok, du ville være.

      Den rigtige løsning er helt sikkert ikke at bidrage til kampagner.

      – Og jeg har aldrig erhvervet kørekort … men der hvor jeg bidrager, kan man ikke vinde noget, for der er kun bidragyderne til at betale gevinsterne, hvorpå vi er lige vidt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.