, ,

Ugeskemaer 2

Ugeskemaer 2

Struktur mv.

Ugeskemaer 2

Noget af det, der var med til at få læsset til at vælte denne gang, var at tiden flød ud og timerne flød sammen, inden lydene overmandede mig og filteret faldt.

Jeg producerede meget, men der blev for mange dage i joggingbukser og forvaskede T-shirts, hvor jeg kun kiggede ind i min højt besungne 32” skærm.

Hvordan ser din hverdag ud?

Kasper Reff spurgte “Hvordan ser din hverdag ud?” Jeg måtte svare, at jeg ingen havde. Gitte i Distriktspsykiatrien sagde “Struktur”. I fire år har “systemet” sagt til mig, at jeg skulle lave ugeskemaer, men jeg har følt mig for god til det. Jeg har ment, at jeg sagtens kunne bevare en struktur og få ting ordnet uden at skrive dem ned. Til tider er jeg krøbet til korset og har lavet to-do-lister, men jeg har ikke kunnet få det til at fungere.

Af alle disse årsager har jeg nu siddet og lavet en skitse – i Excel naturligvis – til, hvordan det kan gøres. Idéen er god nok, det skal nok lykkes men ikke på en iPad i en hospitalsseng… formler, funktioner, formatering og alt muligt er simpelthen så besværligt. Men nu ved jeg, hvordan det skal laves, og så kan jeg hygge mig med at lave det derhjemme.

Skemaerne vil blive printet ud og placeret centralt på skrivebordet!

Delt opmærksomhed

Noget af det, der skal stå, er “Delt opmærksomhed” bare 15 minutter om dagen. Jeg kan ikke lave mad og tale samtidig. Jeg kan ikke høre musik og være på Facebook samtidig. Jeg kan ikke lægge puslespil og høre opera samtidig. Den slags kan andre mennesker sagtens. Jeg har af samme grund altid ment, at multitasking var temmelig opreklameret. Det går nu op for mig, at det er en manglende færdighed hos mig. Peter Lund Madsen og psykologen siger/sagde, at hjernen kan trænes, så nu prøver jeg men kun et kvarter…

Der skal også være en bitte smule motion, vasketøj hver lørdag og i den dur. Jeg tror på det. Alt dette betyder ikke, at jeg ikke fortsat vil gøre de ting, jeg elsker, men det betyder, at jeg også af og til skal gøre noget andet. Og alt dette har jeg endda selv fundet på.

Det, der vil give allermest og naturlig struktur, er, at få et arbejde igen. Det er mit største ønske, men mon ikke det snart lykkes.

VBA-kurset

Så vidt jeg husker, har jeg skrevet om det før, men: jeg har besluttet et online kursus i VBA til Excel hos Proximo. Det er bare lidt dyrt, så jeg har holdt mig tilbage, indtil jeg havde et svar fra Jobcenteret om, hvorvidt de vil betale et sådant kompetenceløft, uanset jeg er klar over, at man ikke lærer det ved at tage på kursus men ved at arbejde med det. Normalprisen er 5.000 kr., men i aftes sendte Proximo et tilbud lydende på 2.000 kr., vist fordi jeg er tidligere kunde. Det er absolut spiseligt, for Kasper, der underviser, er rigtig god. Mon ikke det også er spiseligt for Jobcenteret?

En anden årsag til, at jeg har været tilbageholdende,er, at det er på engelsk, og jeg har være bekymret for, om jeg var god nok til det. Kasper har garanteret, at det ikke er avancerede ord, da det kan gøres simpelt.

En forudsætning er, at man har gennemført 1. kursus, hvor jeg er gået i stå i “arrays” for flere måneder siden. Men det kan jo så passende komme ind i ugeskemaet. Jeg glæder mig.

Erstatningen for stikkontakterne

Alle medarbejderne har set vores klart ulovlige ledningshelvede, men ingen har sagt noget. Jeg tror, det skyldes, at de kan se problemet singlekontakten, når både iPad, tandbørste mv. skal oplades for to mennesker.

Ugeskemaer 2


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Det med skemaer lyder fornuftigt, og så er det jo bare endnu bedre, når du kommer tilbage til det, du helst vil.
  Arrays er ikke svært. Prøv at visualisere dem som tabeller, for det er det, de er – blot virtuelle. Jeg har skrevet en “begynderside” om arrays, https://sitestory.dk/excel_vba/arrays.htm, og på andre sider har jeg mere avancerede eksempler.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg håber og tror på, at jeg kan få det til at fungere med skemaerne. Så længe jeg ikke har et arbejde, er jeg simpelthen nødt til at skabe noget struktur, jfr. at Kasper jo sagde “Hvordan ser din hverdag ud?”

   Mange tak for linket. Jeg vil prøve det, når jeg kommer hjem. Jeg er jo vild med Excel og har det sjovt med at lære mere af det. Nu kunne det jo så være dejligt, hvis JC vil betale for kurset i VBA, når jeg engang når gennem det, jeg mangler.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det lyder med struktur og en slags skema. Det forekommer at forstyrrelse – via skemaet – er en nødvendighed, fordi du ellers på et eller andet tidspunkt havner i den trummerum, der gør at du igen skal have hjælp til struktur.
  Rigtigt opfattet?
  Når jeg læser din tekst, er jeg kommet til at tænke på en der arbejdede – med komputeren – i 3 kvarter og holdt pause herfra i et kvarter. Så er der tid til dybe knæbøjninger, opvask og alt muligt andet som også skal gøres.
  God fornøjelse med strukturskemaet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jep rigtigt opfattet 🙂 og der er vel også en grund til, at de har forsøgt at overtale mig i fire år. Jeg har bare været så imbecil, at jeg forestillede mig, at de skulle være ens fra uge til uge. Jeg ved ikke, hvad jeg har tænkt på. Nu hvor jeg har skosen og ved hvad jeg vil, kan jeg jo så også lave det i Excel på en måde, så det bliver sjovt at lave det. Jeg glæder mig, og forsøgte som skrevet via iPad, men jeg er altså for fummelfingret til det.

   Jeg tror det med de tre kvarter kunne have en gang på jord.

   Du må have en god aften-

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.