Telendos – dag 8

Jeg har ikke oplevet noget særligt i går og i dag, jeg har bare nydt livet, og taget nogle billeder. Jeg elsker at fotografere, men får desværre gjort det alt for lidt derhjemme. Jeg er vist det, man kalder solskinsfotograf. Mit kamera er et Nikon D40, og det er et superlækkert kamera i mellemklassen rent prismæssigt. Det kan det, jeg har brug for og ikke mere. I Grækenland springer motiverne i øjnene og det er svært at lade være med at knipse. At fotografere er en god måde at være kreativ på; jeg er ellers ikke særlig kreativ, men jeg synes selv, at det lykkes med kameraet.  Mine billeder betyder meget for mig, og det gør mig glad, når nogle af jer læsere skriver, at I kan lide dem. Hver aften kopierer jeg billederne over på harddisken, for kameraet kunne jo blive stjålet, og så er det rart at have en sikkerhedskopi. Jeg ville blive meget ked af det, hvis jeg pludselig mistede alle mine billeder.

Udsigten fra min balkon med Kalymnos i baggrunden:

Mit værelse med to senge, den ene bruger jeg til at lægge mit tøj på. Hvis vi var to af sted, ville jeg ikke vide, hvor vi skulle gøre af tøjet, for klædeskabet er ret lille og uden ret mange hylder.

Det er lykkedes mig at overbevise stuepigen om, at hun ikke skal lægge tæppet over lagenet på min seng. Den første uge gjorde hun det troligt hver dag, men jeg tog det af hver aften og lagde det pænt sammen og lagde det på gulvet. Jeg kan slet ikke forstå, at der overhovedet er nogle, der bruger tæppet – jeg ville dø af varme, hvis jeg brugte det.

Hotellet hedder Porto Potha og har en fin hjemmeside. Det fremgår bla,, at her er 20 værelser og at det er familiedrevet. Værterne Grace og Nikos er utrolig søde og hjælpsomme. Hvis man har et problem er det bare at sige det til dem, så har de en løsning.

Indgangen til Poto Potha:

Alting er meget velholdt og charmerende, og det er tydeligt, at det betyder meget for dem, at deres gæster er tilfredse.

Vandet til brusebadet bliver opvarmet af solen, så hvis man tager bad om morgnen er det temmelig køligt, mens det hen på eftermiddagen er så varmt, at man bliver nødt til at blande koldt vand i. Vand og elektricitet er meget dyrt i Grækenland, så det solopvarmede vand er en stor besparelse,

I modsætning til på Kalymnos er her ingen myg og kun meget få fluer. Det er dejligt at være fri for dem.

Her er en af kattene på Ritas restaurant; de er velnærede og meget kælne:

Mine yndlingsdrikke: Vand og frappé:I aften skal jeg ud og spise med Per og Britta, som jeg mødte på turen til Leros, det glæder jeg mig til.

11 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Jeg forstår altså ikke hvorfor du ikke går på fotojagt, der hvor bor og færdes til dagligt. Der er mindst lige så mange ting at fotografere. Da vi var medlem af en fotoklup, var der hver uge et motiv vi skulle jagte, og dele med de andre på fotosiden. Det kunne være lamper, døre, svampe, trafik, en bestemt farve, og ja, jeg kunne blive ved. Nogle emner lagde op til vores egen kreativitet. Du har adgang til det hele, ikke mindst hvis du stiger på cyklen 😉
  Jeg nyder stadig rejsebeskrivelsen og glædes med dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   En fotoklub er en rigtig god idé, og den vil jeg tage til mig. jeg har ind i mellem givet mig selv opgaver med et bestemt tema, men det er ikke rigtig nok for mig. En klub vil være en rigtig god ide. Jeg tror, der er noget der hedder Nikon-klubben, og den kunne jeg passende melde mig ind i.

   Det glæder mig meget, at du kan lide mine rejsebeskrivelser.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tak for billedroser! Grækenland flyder ligefrem over af motiver. Jeg kan selv godt lide solskinsbillederne, men det er altid en afvejning af motiverne.

  Du har ret i, at katten ser lidt speciel ud, det er der mange kattene her, der gør. De er så spinkle i forhold til vores katte derhjemme. Jeg har tidligere troet at det var fordi de manglede mad, men nu tror jeg simpelthen at de er bygget sådan.

  Jeg kan også selv lide billedet af drikkevarerne.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  “Solskinsfotograf” – Det er jeg vist også. Det er måske en af grundene til, at jeg er begyndt at fotografere mit ur hver dag – det og så, at jeg er sær! 🙂 Men det er rigtig dejligt, at du fanger de mange motiver på Telendos. Det er dine læsere glade for, er jeg sikker på, og det vil du også selv være i endnu højere grad, når du kommer hjem og kan nyde dem, mens der er snestorm udenfor. Fortsæt endelig med at knipse og blogge, det sætter jeg stor pris på!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg tror, jeg lærte ordet “solskinsfotograf” af Overleveren og jeg synes, det er et meget rammende udtryk. det glæder mig meget, at du kan lide mine billeder.

   Jeg håber, jeg kan blive ved med at finde nye motiver at præsentere jer for og at jeg kan finde på nye ting at skrive om.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Så fik jeg også læst op hos dig 🙂
  Hvor er det dejligt at læse om dine gode oplevelser; at du virkelig nyder denne tur og får meget ud af den i stedet for det andet pjat, du lige syntes du skulle igennem sidste gang 😉
  Det er flotte og stemningsfyldte billeder, du viser – grækerne kan altså noget med blå farver, ingen andre kan.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja det var noget værre pjat sidst, det er jeg helt enig med dig i.

   Jeg er rigtig glad for at du kan lide mine billeder. Grækenland er for evigt forbundet med de blå farver.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.