, ,

Svartider/loadtider

Igennem lang tid (et par måneder eller mere) har jeg været temmelig irriteret over, at mine sider loadede så langsomt – altså man trykker på linket, og så går der evigheder inden siden vises. En af mine læsere har til tider opgivet at tilgå bloggen. Det holdt ikke. Det kan man ikke byde sine læsere!

Jeg har haft Meebox som udbyder en hel del år efterhånden, og de yder en rigtig god support, hvilket, jeg synes, er vigtigt, og det betaler jeg gerne lidt mere for at få. Der fås bestemt billigere webhoteller, men der kan man vente flere dage på svar på en supporthenvendelse. Hos Meebox er ventetiden et par timer.

De prøvede at analysere lidt vha. Pingdom, og de konkluderede, at der var “abnormt forbrug
af RAM, CPU og IO”. Hvordan dette abnorme forbrug pludselig var opstået, ved jeg ikke. Jeg forsøgte mig også selv med Pingdom, men fattede ikke ret meget af de viste resultater. Tjenesten overvåger oppetid og performance.

De anbefalede så “Premium Pro”, som gerne skulle give en noget bedre ydelse og svartider. Og det hoppede jeg så på.

Synes I det har hjulpet? Er det uændret eller værre?

Og så forøvrigt: glædelig anden pinsedag.

 

18 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Jo mindre extras man bruger, desto hurtigere loader siden. Synes du min dax2 loader langsomt? Den er gratis hosted af WordPress.com – det er jeg dem dybt taknemmelig for! Jeg ville egentlig hellere hoste den selv (d-axel.dk/blox er ikke aktiv for tiden) men på den anden side er dax2 jo meget hurtig – så det bliver nok den jeg fortsætter på. Jeg har 1 GB data tilbage ud af 3. (Man kan købe mere eller fortsætte på en anden wordpress-weblog).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Næh jeg synes slet ikke, din dax2 er langsom. Min stod før næsten et minut før jeg kom til login-siden. Jeg har ikke en masse koblet til – bortset fra 12 Widgets, og det er ikke mange i forhold til det, andre mennesker har. Hvis det var mig ville jeg da bare købe mere plads. Man skifter da ikke bare sådan lige sin branding tænker jeg.

   • Donald
    Donald siger:

    Nej man skifter ikke branding, det har du da ret i. Der går nok nogle år før jeg har brugt den sidste GB og så giver WP måske mere gratis plads! Men på den anden side vil jeg være glad for at støtte WP-gruppens rigtigt gode arbejde ved at købe lidt mere plads. Jeg synes de fortjener støtte ligesom Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors og Wikipedia 🙂

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Jeg er enig i, at det er en rigtig god idé at støtte WP. Det er jo helt fantastisk, at man fuldstændig kvit og frit kan have et site kørende hos dem. Gad nok vide hvordan de i sidste ende får det finansieret?

     Jeg har også selv i flere år faktisk støttet Folkekirkens Nødhjælp. Jeg synes, deres SMS-kampagner er rigtig godt tilrettelagt.

 2. Kisser
  Kisser siger:

  Når nu du skriver om det, har jeg da nogle gange på det sidste haft problemer med at få din side frem. Windows 10 skriver til mig, at siden kan ikke vises… Nogle timer efter var der ingen problemer…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Det er da lige før det glæder mig, at der er flere, der har haft problemer; så har jeg da ikke spildt mine penge! “Siden kan ikke vises” er den melding man får, når browseren giver op.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg kan ikke komme i tanke om, at der skulle være problemer med at få din side frem, men det jeg lærer jo så et og andet om Pingdom og andet ved at læse med her.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det glæder mig, at du ikke har haft problemer. En anden læser måtte en dag give op, men det kan selvfølgelig har noget med hendes computer at gøre. Jeg il prøve Erics “Page Speed Insughts” i Chrome.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg oplever ikke nogen forskel. Men jeg kan godt huske, at der var et par gange, hvor din side ikke kom frem for en tid siden. Men nu er det jo ikke nemt at vide, hvor på linjen, fejlen er, med mindre man sætter sig til at undersøge det specifikt. Jeg ved, at min side svigter en gang i mellem, for det fortæller Pingdom mig. Men når det kun er ganske kortvarigt, og måske en gang hver anden måned, ja, så kan jeg godt acceptere det af en billig udbyder, som den, jeg bruger (Gigahost).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Hrm… Det irriterer mig nu lidt, at der ikke mærkes forskel; måske er det kun mig selv, der har mærket det. Jeg vil være opmærksom på Erics råd om skalering af billederne.
   Jeg husker slet ikke, at der har været udfald på din side; jeg synes, den kører fint. Jeg har også haft Gigahost, og havde bestemt ikke noget at sige dem på.

 5. Eric
  Eric siger:

  Kære Hanne, jeg tror ikke, du får så meget ud af at opgradere. Jeg har lige kørt Page Speed Insughts (et Chrome tilføjelsesprogram), og den væsentligste tidsrøver er dine billeder, som skaleres af HTML eller CSS til den størrelse, der vises. Ved at real-skalere kopier af billederne kan du for de flestes vedkommende spare mere end 90 % af størrelsen i kb, som browseren skal indlæse.

  De fleste, som har besøgt din side før, vil ikke opleve nogen forskel, fordi billederne formentlig ligger i deres browsers lokale cache, men for nyankomne kan det gøre en stor forskel, at der skal hentes væsentligt færre kb.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Eric

   Hrm… så føler jeg mig altså snydt af Meebox – har de bare villet øge deres indtjening ved at sælge mig et dyrere webhotel?

   Det er nu lidt sært, for jeg har i realiteten ikke ret mange billeder sammenlignet med både dig og Ellen. Jeg har måske billeder i 10 pct. af indlæggene. Ikke desto mindre vil jeg gå i gang med dit forslag om at realskalere. Jeg prøvede at søge med Google for at finde ud af, hvad det går ud på, og hvordan man gør. Jeg fik to ubrugelige svar. Kan du evt. hjælpe mig med et link?

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Mange tak! Jeg er den heldig ejer af PS.

     Update: Nu prøvede jeg lige at hente et billede frem. Jeg som default vinge i “Skalér typer”. Er det ikke den du mener. Billede > Billedstørrelse som man også kan komme til vha. Alt + CTRL + I ?

    • Eric
     Eric siger:

     Sorry: ALT+B og så i, hvis det virker som i min antikke version. Det hjælper ikke at have få billeder, hvis de hver fylder flere megabytes. De skal nedskaleres til den størrelse, de vises i, så falder billedernes størrelse i kb ganske drastisk.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Eric

      Så er jeg enig i genvejstasterne – tak. Min Photoshop er garanteret ligeså antik som din (2012). Jeg må nok eksperimentere lidt; jeg troede, at “Skalér typer” klarede det hele.

 6. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Jeg har endnu aldrig oplevet, at jeg måtte vente (længe) på, at siden vises, når jeg besøger din side. Jeg bliver som regel opmærksom på, at du har et nyt blogindlæg, når jeg ser du poster det på Facebook, og så går jeg ind på siden via Facebook. Siden vises hurtigt, og min tålmodighed er endnu ikke blevet sat på en prøve 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Det glæder mig, at du ikke har måttet vente (for) længe. Selv hader jeg ventetider på nettet. Der hvor jeg har måttet vente længst er at komme til logonsiden.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.