Et positivt afslag

Jeg har fået afslag på min uopfordrede ansøgning til Meebox, men det er det bedste afslag, jeg nogensinde har fået, tænk hvis alle arbejdsgivere gjorde sig sådan en umage.

Meebox skrev:

“Hej Hanne,

 Mange tak for din ansøgning.
Det ærgrer mig meget, at vi i vores nuværende situation ikke kan tilbyde dig et arbejde, for der er ingen tvivl om, at du er sindssygt skarp til det, som du laver. Jeg kan rigtig godt lide din ansøgning, og jeg synes det er forfriskende, at du sender en målrettet ansøgning som fortæller præcist, hvad du mener, at du kan bidrage med. Alene dét, at du fik din cand.jur samme år, som jeg blev født, understeger du har den nødvendige erfaring til at lave stort set hvad som helst. Det lyder som om, at du har en rigtig cool personlighed, og egentlig kunne passe meget godt ind i den ånd, som vi gør rigtig meget ud af. Men som sagt, har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde dig et arbejde nu.
Jeg vil – med din tilladelse – gerne gemme din ansøgning og dit CV i vores database, så vi senere har mulighed for at rette henvendelse såfremt vi får brug for en, som besider dine kompetencer. Alternativt, kan vi så hyre dig som konsulent til enkelte opgaver, såfremt vi får det behov?
Du må have en rigtig god lørdag – og held og lykke med jobjagten! (jeg har også læst din blog ;-)).”
Jeg svarede ham selvfølgelig straks, at jeg også er interesseret i konsulentopgave for dem. Jeg vil tage min ansøgning, afslaget og min replik med til jobcenteret, så de kan se, at jeg er meget aktivt jobsøgende.
Det er rigtig ærgerligt, at de ikke har nogen opgaver nu, men jeg håber meget, at der om ikke så længe kan dukke noget op. Jeg føler mig fuldstændig klar til et job og har ingen problemer med at give den en ordentlig skalle og koncentrere mig fra den første time. Projektet om de kriminelle i 1800-tallet holder mig oppe, så jeg ved, at jeg er enormt produktiv og på mærkerne.
22 Svar
 1. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Når det nu – desværre – blev et afslag, så kan man ikke ønske sig et bedre og mere personligt afslag end det du har modtaget. Jeg håber, at der måske kommer mere ud af det og krydser fingre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette

   Ja det er rigtig ærgerligt, at det blev et afslag, men jeg har en eller anden fornemmelse af, at jeg vil høre fra dem igen, og jeg er rede til at tage i mod både små og store konsulentopgaver for dem.

 2. Jens
  Jens siger:

  Tør man sige til lykke med afslaget? Eller er det alligevel at krydse grænsen? Hehehe…… det var en superflot respons. Sådan noget må da varme i denne kolde vintertid, selv om det blev ledsaget af et afslag.

  Man skal aldrig give op. Aldrig nogen sinde. Så skal det nok lykkes før eller siden – ja, det er i hvert fald mit motto og jeg tror på det. 😀

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jens

   Ja du må gerne sige tillykke med afslaget, for jeg er nemlig rigtig glad for det.

   Du har ret i, at man aldrig skal give op, og det gør jeg heller ikke. Jeg ville bare ønske, at jeg kunne finde inspiration til andre steder/brancher at sende en uopfordret ansøgning til.

 3. Pia
  Pia siger:

  De findes heldigvis stadig de arbejdsgivere, og det giver en fornyet håb. Det er rart at få bekræftet at der stadig er en chance for at man vinder kampen i sidste ende.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Fornyet håb… det har du så evigt ret i, det er der også brug for lige i øjeblikket.

 4. Eric
  Eric siger:

  En forfriskende og opmuntrende afveksling fra standardfraserne. En person har virkelig taget sig tid til at svare personligt, relevant og venligt, og det selvom ansøgningen var uopfordret. Et plus i karakterbogen til Meebox og sikkert også til din ansøgning, som udløste svaret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja du har ret i, at det var et forfriskende afslag, og jeg er virkelig glad for det. Jeg kan åbenbart godt skrive uopfordrede ansøgninger, selv om jeg er lidt bange for det. Det giver blod blod på tanden til at skrive flere, hvis bare jeg kan finde nogle modtagere.

 5. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er glædeligt at nogen vælger at bruge en vis tid på at sige nej tak og det kan jo kun være fordi du har gjort indtryk. Det må være rart at tage med videre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg er simpelthen så glad for det afslag; det fik mig lige til at vokse lidt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg håber meget på at høre fra Meebox igen, ellers ville de ikke formulere så flot et afslag.

 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg giver dig ret i, at det er et utroligt positivt svar, og jeg sidder med en fornemmelse af, at det alligevel godt kunne blive til noget på et tidspunkt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja jeg håber sørme meget, at der vil komme et eller andet ud af det. Nogle dage eller timer som konsulent, vil være utrolig positivt for mig.

 7. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Du har ret, sikket flot afslag på øjeblikkelig ansættelse.
  Selvfølgelig skal du tage det hele med til jobcentret, de
  fortæller bare så meget.
  Håber for dig, at det snart lykkes dig at få et job, der lige passer til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Ja er det ikke bare et flot afslag? Jeg har aldrig før været glad for et afslag.

   Jeg håber også meget på snart at komme i arbejde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak skal du have. Ja kryds fingre for mig. Jeg er så klar til at komme i arbejde.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.