,

Konference

Min gode ven Leif og jeg har været på konference om vores projekt om de kriminelle, der vil munde ud i kriminalhistorie.dk – vi indlogerede os simpelthen på Comwell i Holte i et af de bedste værelser med to gange flot morgenmad og to middage med en dejlig tre-retters menu. Leif gav overnatningerne og jeg spædede et grupperum til. Det var perfekt at have et rum, hvor vi kunne skrive på whiteboards og overføre til flipoveren, når vi var færdige, et sted hvor vi ikke behøvede at rydde op, og hvor vi kunne efterlade vores ting, når vi gik. Vi kunne simpelthen lade kreativiteten råde. Det havde været lidt bøvlet at mødes hjemme hos mig, det havde kunnet lade sig gøre, men Comwell var nr. 1. Lidt luksus skal der til, og jeg bruger ikke en krone til daglig. Jeg må gerne bruge penge på min store interesse.

På billedet herunder er det Deres udsendte, der studerer et reskript fra Chr. d. 7, hvor to dødsstraffe ændres til to gange livsvarigt tugthus.

Vi havde denne dagsorden:

WEB:

1. Design af website forside

2. Design og opbygning af undermapper

3. Struktur og navngivning af filer

4. Farver på links (er vist løst med det nye design)

5. Opsætning af de forskellige undergrupper (projekter)

6. Hvordan fortæller vi om de store projekter i overskueligt form

7. Brug/visning af fundne dokumenter og foto

8. Hvilke links på TNG-siden (ve. kolonne) vil vi bevare og hvilke skal skjules?

9. Hvilke links på TNG-siden (hø. kolonne under Ressourcer) vil vi bruge. Det skal være dem, der har betydning for projektet og ikke alle mulige andre.

10. Vores baggrund

11. Hvordan arbejder vi med projektet?

12. Hvor finder vi oplysningerne?

13. Hvordan gør vi siden kendt? Hvordan finder andre os? Facebook: Genealogisk forum. Andre?

DOKUMENTER:

1. Hvordan finder vi en bedre struktur i Dropbox

2. Gennemgang af transskription / korrektur

3. Indsamling af kort og foto

4. Hannes problem med billeder

5. Optegne Bekgaard ud fra oplysninger i skiftet efter Ane Marie Pedersdatter og oplysningerne i taksationen over Bekgaard.

6. Påklædningsdukker.

FREMTIDIGE TILTAG:

1. Besøg i Horsens statsfængsel

2. Åstedsforretning i Vrensted

3. Mødes med Alice og Jytte, så de bliver en rigtig del af projektet

4. Vil vi stadig skrive en slags vejledning om, hvordan vi har grebet det an, så andre også kan arbejde med kriminalsager?

Vi har arbejdet og arbejdet og vi kom igennem hele dagsordenen ved at tage torsdag aften i brug til kl. 23:00. Leif har hele tiden talt om, at det var vigtigt, at vi fik en god struktur på mapperne på webhotellet. Det har jeg hele tiden været enig i, men nu er det gået op for mig, hvad han virkelig mente. For at gøre websiderne færdige skal alle dokumenterne (domme mv.), der skal linkes til være klar først, dernæst kan der linkes. Dvs. man skal sådan set starte baglæns og så arbejde sig baglæns til websiden.

Da vi kom hjem til mig i formiddag, gik vi videre med hver vores computer og kom også et godt stykke. Den første historie er nu sendt til vores formidlings-konsulent. Det er spændende, hvad hun siger til værket. Næste sag er en mordsag med seks tiltalte, der skal man virkelig holde tungen lige i munden med alle filerne. En af grundene til at vi ender med så mange filer er, at vi også vil vise billeder af de originale arkivalier på hjemmesiden. Vi lægger alt det frem, vi har fundet, og så kan folk selv gå os efter i sømmene.

Vi går begge op i det med liv og sjæl, og vi glæder os meget til den 1. februar at præsentere det, der har optaget os så meget seneste måneder. Der skal virkelig meget materiale til at stable 14 historier på benene. Vi lægger ud med en hønse- og kalkuntyv fra Sct. Croix og et bestilt mord fra Vrensted i det gamle Hjørring Amt.

På billedet herunder er det Leif, der tegner gården, hvor ugerningerne har fundet sted:

17 Svar
 1. Jens
  Jens siger:

  Hvor er det skønt, når folk bare kaster sig ud i den slags store projekter, som er drevet af ægte interesse og lidenskab. Den slags vækker altid min største beundring. Jeg er vild med mennesker som har en lidenskab for et eller andet – ja, det er næsten lige meget hvad det er! 😀

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jens

   Så må du jo være vild med mig 🙂 for jeg har altid den ægte interesse for de projekter, jeg kaster mig ud i. Vores aktuelle projekt er stort og spændende, og lige nu knokler vi for at nå at blive færdige til 1. februar, som vi har sat som deadline – jeg er spændt på, om vi kan nå det.

 2. Pollyanna
  Pollyanna siger:

  Det ser så spændende ud, jeg glæder mig til at kigge på jeres fund, når I går i luften. Jeg kunne godt tænke mig at være en del af den slags projekter, når arbejdet ikke længere lægger beslag på en masse tid 🙂

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg glemte at sige at jeg meget gerne laver links og reklame for hjemmesiden senere (det kan jo være du skal til at sætte pris på reklamer!).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Vi vil være rigtig glade for links om omtale. Der er jo et stort arbejde i at gære siden kendt, og vi vil gerne ud til så mange som muligt, både slægtsforskere og andre, faktisk vil det være et succeskriterie at nå ud til andre end slægtsforskere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak Jørgen. Vi gør os i hvert fald umage. Vi håber, at vi kan være klar til den 1. februar, men jeg er blevet opmærksom på, at vi mangler et par benådninger, for at vi kan sige, vi er klar.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak skal du have. Vi gør i hvert fald meget for at det skal blive rigtig gennemarbejdet. Vi synes selv, at vi vender hver en sten om hver af de dømte, men selvfølgelig vil der altid kunne findes mere materiale, men på et tidspunkt må man også sige stop.

 4. Rejen
  Rejen siger:

  Virkelig imponerende, vil glæde mig til at se det store arbejde I gør. ;-D fortsat pøj pøj med det store projekt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Tak skal du have. Vi glæder os meget til at kunne præsentere vores resultater og håber, at der er nogen, der synes, at hjemmesiden er spændende.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Tak for det Kisser. Som jeg har skrevet til flere, så gør vi os umage, og vi håber på, at vi også har en flok læsere.

 5. Ole Laursen-W.
  Ole Laursen-W. siger:

  Hej Hanne,

  Det lyder som et meget spændende og gennemarbejdet projekt. Bliver siden opbygget i TNG eller skal det forstås således at TNG bliver en del af den samlede side?

  Jeg ser frem til lanceringen af hjemmesiden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ole

   Tak for din kommentar, der lige skulle godkendes, da du er ny er ny på siden, fra nu af, vil du gå lige igennem. Velkommen til min blog.

   Vi præsenterer stamdata og de små anetavler i TNG, men selve historierne og alle de transskriberede dokumenter bliver en del af kriminalhistorie.dk. TNG er superdejligt at arbejde med, men egner sig ikke rigtig til at fortælle lange historier med.

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tak skal du have. Vi har altså været rigtig flittige. Jeg ringer til dig i morgen. Jeg så godt du ringede, men jeg havde ikke mulighed for at tage telefonen.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.