,

En uopfordret ansøgning

Generelt synes jeg, at det er rigtig svært, at skrive uopfordrede ansøgninger. Jeg er ikke så god til at sælge mig selv. I går skete det alligevel: Jeg fik skrevet en uopfordret ansøgning til Meebox, og jeg synes selv, at den blev god, og at der kom en masse god energi i den. Jeg har adresseret, at jeg har en skæv profil og at jeg er 50 år gammel. Jeg har simpelthen skrevet, at det at er jeg er 50 ikke hindrer mig i at drikke cola og at spise pizza. For så vidt angår det med alderen, har jeg skrevet, at jeg ikke længere skal på barselsorlov eller har syge børn. Det positive er, at jeg endnu ikke har fået et afslag. Det siger mig, at de nok tager min ansøgning seriøst, ellers kunne de jo have sendt afslaget med det samme. Jeg har gjort en del ud af at finde den samme sprogtone i min ansøgning, som de selv bruger på deres hjemmeside.

I ansøgningen har jeg skrevet præcist, hvad det er, jeg mener, jeg kan tilføre firmaet. Det handler om sprog og kommunikation. De har rigtig mange hjælpesider på deres website, men flere af dem trænger til en sproglig tættekam, og det er det, jeg mener, jeg kan hjælpe med. Jeg tænkte på at skrive, at jeg for tiden er arbejdsløs, og at de derfor kunne få mig i en virksomhedspraktik i fire uger ganske gratis. En anden mulighed er et privat løntilskudsjob, men nu synes jeg, de skal have lov at læse ansøgningen og derefter at vende tilbage. Detaljerne kan vi altid komme ind på. Jeg er meget spændt på, om de vender positivt tilbage.

Grunden til at jeg gerne vil arbejde for dem er, at deres værdigrundlag matcher mit eget. Jeg er især fascineret af deres gode support, og den vil jeg gerne være en del af. Jeg kan godt se, at jeg ikke er kvalificeret til at sidde i supporten, selvom det er det, jeg egentlig brænder for. Men der må være andre muligheder. Det vil være fantastisk at komme ind i et ungt og dynamisk team, hvor der stilles store krav og hvor alt er lagt til rette, så kunderne får den bedste support. Jeg håber, at de kan finde en plads til mig. Nu er der bare at vente på deres svar.

Jeg er kaldt til møde på jobcentret den 31. januar, og der regner jeg med, at jeg skal medbringe nogle ansøgninger; i den forbindelse vil det være rigtig dejligt kunne præsentere nogle opfordrede ansøgninger, så de kan se, at jeg virkelig er ude med riven.

Om Dictus: Jeg har dikteret hele denne blogpost, og det er gået fint.

13 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Der er en evig kamp at finde nogen at sende ansøgninger til. Jeg erfarede, at det er mere reglen at man aldrig hører noget fra firmaernepå en uopfordretansøgning, og heller ikke altid de andre, men man kan selvfølgelig ringe og følge op. Jeg ønsker dig held og lykke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du har fuldstændig ret i, at det er svært at finde nogen, at sende ansøgninger til; jeg var så glad over, at jeg fik idéen med Meebox. Jeg tror altså, at de svarer. Men du har også ret i, at man langt fra altid hører noget på hverken de uopfordrede eller de traditionelle opfordrede. Jeg synes, det er uhøfligt ikke at svare.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette

   Mange tak skal du have. Jeg går og er så spændt på, om de vil tale med mig. Jeg er overbevist om, at de har brug for mig.

   Ja det er svært at sælge sig selv på skrift, mundtligt går det meget bedre, når jeg først er kommet til jobsamtalen. Der kan jeg godt.

 2. Inge
  Inge siger:

  Det lyder som en god og rigtig ansøgning, du fortæller hvor du kan gøre en forskel for dem, og hvor de er nædt til at bruge netop dig.. Held og lykke med udfaldet. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg vurderer selv mine ansøgninger ud fra, om der er energi i dem eller ej. Denne havde jeg rigtig meget lyst til at skrive, fordi jeg virkelig gerne vil have jobbet, og så tror jeg, det er godt, at jeg har adresseret det de muligvis kan se som hindringer, nemlig alderen og det at min profil er helt skæv. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at høre fra dem.

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Uopfordrede ansøgninger er z§¤c%x-svære. Held og lykke med din 🙂 Forhåbentlig giver den pote. Og hvis ikke, så har du i hvert fald en uopfordret til mappen, som skal med til samtalen på jobcentret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Det er pokkers svært med de uopfordrede ansøgninger. Jeg går lidt med tanken om at vælge en branche ud, og så sende dem alle sammen en uopfordret ansøgning, men jeg kan sørme ikke komme på, hvilken branche, det skulle være.

   Jeg er lidt spændt på samtalen i jobcentret – mine forhåbninger til, hvad de kan gøre for mig, er ret små. Jeg håber på at blive henvist til det, der hedder ‘Anden aktør’, som er lidt mere relevant i min situation.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Ved nærmere eftertanke var det faktisk også i forgårs, jeg fik sendt ansøgningen. Jeg tænkte, at det ville gå stærkt med et evt. afslag, fordi de er så hurtige med deres support.

  Du har helt ret i det med sproget, som folk hæger om, men jeg har da også i ansøgningen skrevet, at jeg kunne være med til at fintune, så er det lige som dysset lidt ned.

 5. Ellen
  Ellen siger:

  Så er der vist ikke meget tilbage end at ønske dig held og lykke med, at de får lyst til at snakke nærmere med dig 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak skal du have, jeg tror, det kunne være et supergodt sted for mig at arbejde 🙂

 6. Peter
  Peter siger:

  Lyder ikke lige som en traditionel ansøgning, er sikker på Meebox nærlæser den, og tænker
  Hanne Stegemüller er lige noget for Meebox 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Peter

   Mange tak for din kommentar og velkommen til mit site. Din kommentar skulle lige godkendes, da det er første gang, du kommenterer her på siden. Fra nu af, vil du gå lige igennem.

   Det er sørme heller ikke en traditionel ansøgning. Jeg starter den sådan her:

   “Skæv profil med kampånd
   Jeg er netop for få dage siden blevet kunde hos Danmarks bedste hostingfirma nemlig Meebox og har fået en excellent support til det, jeg ikke selv kunne klare i forbindelse med flytningen. Jeg har studeret jeres hjemmeside nøje og kan se, jeg kan noget, I mangler på kommunikationsdelen. Jeg ville gerne søge ind i supporten, men kan se og mærke, at der er I allerede top-bemandede. Jeres værdier og måde at arbejde på ligner mine egne, og jeg tror derfor, jeg kan være et stærkt aktiv for jer og ikke mindst jeres mange kunder.”

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.