,

Se nærmere til

Gammel musik?

Jeg ses jævnligt med en tidligere medpatient. Hun er rigtig sød og ca. 32 år. En dag nævnte jeg “Regnvejrsdag i november” af Pia Raug, og jeg fik tilføjet, at den kendte hun nok ikke. Jo jo hun kendte den skam godt, for hun havde deltaget i en kirkelig aktivitet, hvor der blev spillet “gammel musik” 🙂  Jeg kunne ikke lade være med at grine både af hende og mig selv.

Albummet “Hej lille drøm” er fra 1978 – og det er en stor del af min ungdom i 1980’erne.

Er det en single?

På en væg i stuen har jeg min egen gamle “Karius og Baktus”-plade rammet ind i mahogni sammen med coveret. Hun spurgte en dag, “Er det en single?” Det siger sørme meget om de år, der er gået.

Regnvejrsdag i november

En dag gik jeg hjem fra stationen i øsende regnvejr og kom pludselig til at tænke på “Regnvejrsdag i november”, og det specielle var, at jeg kunne huske stort set hele teksten. Det var jeg meget overrasket over. På den anden side har jeg jo en hørt den LP minimum 5.000 gange dengang…

Se nærmere til

Den smukkeste sang på pladen er “Se nærmere til”. Sangen er et digt, som en sygeplejerske på et engelsk alderdomshjem fandt i en afdød gammel dames sengeskuffe. Den kan jeg stort set også udenad. Jeg læste et eller andet sted, at den sang burde være pensum for enhver SOSU- og sygeplerskestuderende. Det, synes jeg egentlig, giver god mening.

God weekend!

 

8 Svar
 1. kisser
  kisser siger:

  Pia Raug – det sendte minder til min dansklærer på HF (midt 80erne) – hun elskede Pia Raugs musik og selvfølgelig skulle vi analysere digtene.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja lige netop: midt i 80’erne. Jeg tror aldrig, jeg har prøvet at analysere hendes digte, men det kan sikkert åbne for spændende nye vinkler.

 2. Eric
  Eric siger:

  Åh ja, de minder. Da jeg havde læst dit indlæg, kom jeg til at tænke på Folk og røvere i Kardemommeby. Jeg fik bogen som barn og frygtede pludselig, at jeg havde foræret den til en kollega med børn. Jeg tjekkede straks og nervøst, den står på sin plads 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja der er noget specielt over de “klassikere” vi læste som børn; de bringer mange minder frem, og det er også derfor, jeg har hængt Karius og Baktus op på væggen

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak skal du have. Ja engang imellem må tankerne gerne gå på langfart baglæns…

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.