, ,

Pseudoindflydelse

Mener du noget?

DR har på deres Facebookside(r) fundet på noget nyt, som de nok selv synes er kækt: De stiller læserne de mærkeligste spørgsmål. I dag er det fx:

 1. “I Aarhus vil man stimulere de nyfødtes sanser med Mozart og modermælk. Hvad mener I om idéen?”
 2. Fra DR Nyheder: “Politisk flertal vil sikre gratis nøgenbadning. Skal du benytte dig af tilbuddet?” Billedet foroven er fra Helgoland – en badeanstalt på Amager, og det er denne, der “debatteres”.

Reaktionerne udebliver da heller ikke, men på grund af spørgsmålets karakter (nr. to) bliver svarene til “ja” og “nej” uden forklaring eller uddybning. Det forekommer ret uinteressant, og det gælder såmænd både artiklen og svarene.

Mht. til nummer et  kommer der på grund af spørgsmålets udformning flere argumenter og forklaringer på “hvorfor” og vist mest “hvorfor ikke”.

Pseudoindflydelse

Hvad får DR mon ud af at stille den slags spørgsmål? Hvor vil de hen med det?

Når folk svarer, har de vel en eller anden formodning om at blive hørt. Hvorfor ellers svare? Realiteten er, at svarene ikke samles sammen og sendes til en minister, en rådmand (eller -kvinde), en borgmester mv. De havner på en eller anden server hos Facebook, og så kan de ligge der og forene bits og bytes i en længere årrække indtil formaterne er forældede.

Konklusion: Man bilder folk ind, at de har en eller anden form for indflydelse, men det  har de ikke. Derfor tillader jeg mig at kalde det for pseudoindflydelse.

4 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Sligt springer jeg over. Jeg gider ikke deltage – og jeg har slet ikke lyst til at bidrage til noget jeg ikke ved hvad er. Mange flere skulle gøre det samme.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg springer også let og elegant over. Jeg føler mig ganske enkelt for god til den slags idioti.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg mener, at det bare er en gang clickbait. Det er jo ikke for at sætte nogen debat i gang, at man spørger om alle disse mere eller mindre vigtige ting.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Clickbait er det helt rigtige ord. Det er simpelthen sådan nogle ligegyldige ting, de spørger om. Gad vide hvad der ville ske, hvis de spurgte om noget vigtigt: “Er der for mange flygtninge i Danmark? Hvad synes du?” Jeg tror, der ville udbryde borgerkrig 🙂 Og stakkels flygtninge i øvrigt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.