Overstået

Valentins dag

Det var den

Det var den Valentinsdag. Jeg havde frygtet den, og ugen op til, men den gik meget bedre end forventet, og de syv timer gik hurtigt, fordi der var noget at lave hele tiden. Kunderne var rigtig søde og positive, formentlig fordi de var klar over, at vi havde travlt. Det var lidt lige som til jul. Nogle undervurderede dog prisniveauet en del. En yngre mand ville fx gerne kende prisen på 100 røde roser. Da jeg oplyste, at det blev 4.000 kr., ville han lige tænke over det.

Jeg har også arbejdet i dag, men det var bare en almindelig lørdag, men med forskellige udfordringer fra kundernes side. Jeg sagde fx ‘Tryk CTRL F5 for at tømme kurven’. Kunden replicerede ‘Skal jeg skrive bogstaverne K o n t r o l F5?’.

Så er der også dem, der ikke er klar over, at man ikke kan betale med kontanter i en webshop eller som ikke ønsker at oplyse kontrolcifrene fra betalingskortet til mig i telefonen. I begge tilfælde er alt tastet ind, og jeg mangler bare betalingen. Det er bare så ærgerligt at have brugt lang tid uden at få ordren i hus. Jeg er overrasket over, hvor mange mennesker, der ikke har prøvet at handle på nettet før.

Næste udfordring bliver Mors dag, der vist er ‘værre’ og hvor alt står på den anden ende. Men det er ikke sikkert jeg er ansat på det tidspunkt. Jeg tror, der er omstruktureringer i vente, så det er ikke sikkert, der er plads til mig. Men jeg håber, det lykkes denne gang, nu hvor jeg endelig er ved at være god til det, jeg laver.

Antal timer

Jeg skulle faktisk have arbejdet 32 timer denne uge, men jeg kunne mærke, at det ikke ville gå. Så jeg ringede til chefen og sagde, at det var for mange timer for mig. Det tog han pænt, og sagde at jeg bare måtte love at ‘komme’ fredag på selve Valentinsdag. Det lovede jeg selvfølgelig.

Alligevel kom jeg op på 22½ time denne uge, og det er lige rigeligt, når jeg er godkendt til 15 timer pr. uge og plejer at arbejde 5½ time i snit på normale uger. Jeg glæder mig til det bliver hverdag igen.

 

4 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Jeg er enig med Eric, det er godt at læse, at du selv siger fra og kender dine grænser.

  Og jeg håber at søvnen ikke blev påvirket af en længere og mere hektisk uge end vanligt

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja – jeg følte mig også næsten stolt, men jeg kunne bare mærke, at det ikke ville gå. Jeg er også sluppet af med en lang vagt (9-17) i næste uge. Jeg kan godt klare 9-17, men jeg kan ikke klare flere på hinanden følgende lange vagter.

   Min søvn er allerede ad hekkenfeldt til, så lidt pres fra eller til betyder ikke så meget. Dog har jeg i nat sovet 14 timer, så jeg tænker, at jeg restituerer helt naturligt.

 2. Eric
  Eric siger:

  Godt at du ringede til chefen. Jeg var noget betænkelig, da jeg så det med 32 timer.
  Der er stadig mange (især ældre), for hvem computeren er noget nyt, så at de er usikre på nethandel kan ikke overraske. At de ikke vil oplyse kontrolcifrene er på en måde positivt – det tyder på, at advarslerne om netsvindel har båret en smule frygt, selvom det i dette tilfælde er helt misforstået.
  Jeg synes jo nok, at man kunne tilbyde mængderabat ved køb af 100 røde roser, men det er du selvfølgelig ikke herre over 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er også selv tilfreds med, at jeg fik handlet på min bekymring mht. de 32 timer. Det er bare så svært at sige fra, når man gerne vil blive i firmaet. Det skal så siges, at jeg ikke kan huske om jeg selv meldte mig til det antal timer eller om de blev dekreteret.

   Ja du har selvfølgelig ret mht. de ældre og det med at nethandel for mange kan være nyt. Mange af dem der afviser at oplyse kontrolcifrene er nu slet ikke i kategorien ‘ældre’, de er bare forsigtige og vil ikke. Vi har en funktion, hvor samtaler kan optages mod accept, og mange siger så efterfølgende, at de ønsker samtalen slettet, og det respekterer vi selvfølgelig 100 pct.

   Det med mængderabatten havde jeg slet ikke tænkt på. Det vil jeg foreslå 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.