En klassiker

En klassiker

Dansk design

Jeg holder meget af klassisk dansk design, og Hans Bøllings bakkebord herover har jeg ønsket mig, siden jeg var 10 år (ca.).

Det er så smukt og enkelt og samtidig funktionelt. Bakkerne har forskellig farve på hhv forside og underside, så man kan få dem til at passe med gulvtæpper, og hvad man ellers måtte have i stuen. Jeg har et blåt gulvtæppe og har derfor valgt, at den nederste bakke skal have den blå side opad. Men bordet sælges i et utal af variationer, der laves af Brdr. Krüger.

Hvor er jeg glad for det. Det ankom i dag. Det passer perfekt i min stue.

Som sagt har jeg ønsket mig det i virkelig mange år. På kollegiet var der ikke plads, det var der heller ikke i Vanløse, men her i Hvidovre er der masser af plads, så hvorfor er bakkebordet ikke kommet indenfor noget før?

Historien kort

Såmænd så tosset: den dag jeg flyttede ind her, stillede jeg ved en tilfældighed en massiv skumgummipude mellem vinduerne, så flyttemændene kunne få en cola og have et sted at stille den. Og sådan blev puden bare stående i 12 år og agerede bord, for den fungerede jo da godt nok…

Og hvor kom puden så fra? Jo engang for mange år siden havde jeg en diskusprolaps mellem 4. og 5. lændehvirvel, og fysioterapeuten anbefalede en pude, hvor jeg kunne ligge med benene opad og hen over, så jeg var i Herlev og købe puden. Det må være 20 år siden. Tingene holder godt hos mig.

Men nu er det slut med puden; de kan komme i kælderen, hvis der nu skulle blive bøvl med ryggen igen. Bakkebordet passer noget bedre her hos mig.