,

Multitasking gør dig dum og langsom

Endelig en overskrift i Politiken, der kunne være skrevet af mig.

Personligt har jeg aldrig kunnet multitaske, og jeg harikke engang haft lyst til at prøve at lære det. Jeg løser gerne 100 opgaver, men jeg tager én ad gangen i erkendelse af, at jeg alligevel ikke kan løse 100 opgaver på en gang. Personligt mener jeg, det er noget sludder – der er ingen der kan det, men der rer mange, der lader som om. Iøvrigt er det et meget introvert træk at koncentrere sig fuldt og helt om én opgave.

Jeg kunne aldrig drømme om at søge et job, hvor man skal “Trives med at have mange bolde i luften ad gangen”.

“Vi tjekker mail, downloader musik, skriver sms’er, læser netaviser, taler i telefon og roder med iPod’en. Men multitasking gør os langsommere og dummere.”

Ødelægger koncentrationsevnen

Men nu ved vi, at fordelne ved multitasking er en myte.

I stedet for at spare tid tager den faktisk en masse tid fra os. (Hvor mange gange tjekker du din indboks om dagen?). Og i stedet for at gøre os mere effektive, gør den os dummere. Når vi multitasker mellem flere håndfulde elektroniske dimser, bliver vi så ’kognitivt overbelastede’, at vi ikke længere kan finde ud af at koncentrere os længere end nogle få minutter ad gangen.

Læs mere her.

4 Svar
 1. René Larsen
  René Larsen siger:

  Hej Hanne.

  HØRT! HØRT! Kunne ikke være mere enig. Jeg finder ligesom dig, at annoncetekster i den nævnte stil er tåbelige.

  Til Tina: Jeg respekterer dog altid at andre kan have en anden mening end jeg selv.

  René

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Hej Tina

  Jeg synes, det er super, at andre har det anderledes end mig!

  Selv har jeg det bare enormt godt med at være 100 pct. koncentreret om én opgave ad gangen, og at løse den godt – måske til perfektion. Og når jeg så har løst den, så ved jeg, den er slut færdig – og jeg behøver ikke se på den mere.

  Sådan arbejder jeg både på mit job og med min forskning. Og indtil videre har det så mænd givet gode resultater både her og der.

  Jeg har beskæftiget mig en del med introversion, og ved at det med få eller mange bolde er en naturlig del af at være enten in- eller ekstrovert. Det er i øvrigt ret få mennesker, der behersker begge dele.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.