,

Køleskabs-gate 2

Køleskabs-gate 2

Rimelig lyd fra et køleskab?

Køleskabs-gate 2

Kære læser – vil du være rar lytte til denne lydfil og fortælle i kommentarfeltet – ikke på Facebook, om du mener, det er rimelig lyd fra et nyt køle-/fryseskab? Jeg synes det ikke selv. Det tidligere køleskab hørte jeg aldrig nogensinde. Det nye hører jeg, hver gang kompressoren kører, selvom jeg sidder ved min PC eller ligger i min seng. Jeg synes ikke, det er rimeligt.

Filen er 2 minutter og 3 sekunder lang.

Skabet blev leveret den 1. februar og omleveret den 2. februar (dog i år). Siden har jeg kæmpet med Skousen i Taastrup og viceværten for at få dem til at komme og:

 1. Afhjælpe støjen
 2. Bese de skader firmaet har lavet på
  • komfuret
  • en dørkarm
  • en væg
 3. Er det naturligt, at der dannes is på kølesektionens bagvæg? Okay – det står ganske vist til 4°, så automatsvaret vil sikkert være, at det skal stå til 6°. Jeg synes nu, det er mig selv, der skal bestemme, hvor meget jeg vil køle mine varer. Man kan ikke vælge 5° …

Begge parter henviser til hinanden, der sker intet, og jeg er ved at være desperat. Jeg har lagt ugentlige “rykkere” ind i min kalender. Jeg giver ikke op.

Det er endelig lykkedes at få firmaet til at komme på torsdag og fortælle, hvad de vil gøre ved det. Mit foreløbige gæt er, at de ikke gør noget som helst, og at jeg må “leve med det”.

Jeg har forsøgt at sælge det på DBA

For første – og sidste – gang har jeg oprettet en annonce på DBA, hvor jeg forsøger at sælge køleskabet. Annoncen finder du her.

Det var spild af 177 kr., fordi folk ikke accepterer den pris, jeg har sat. En gav et bud, jeg ikke kunne gå med til, og vedkommende ville heller ikke acceptere mit forslag om at “mødes på midten”.

Hun kunne få et splinternyt køleskab 2.000 kr. under butiksprisen. Men hun ville have det til det halve, da det var brugt i 28 dage … Sådan leger vi ikke, uanset hvor meget studerende hun var. Hun ville vældig gerne have det, men ville ikke betale. Hvis der var tale om et likviditetsproblem, foreslog jeg, at hun kunne betale de sidste 500 kr. måneden efter. Men nej …

Jeg har fundet et Miele uden fryser, jeg vil have. Jeg bruger alligevel ikke en fryser. Og kunne jeg finde en måde at transportere det ned i kælderen, ville jeg stille det der. Så må mit dødsbo finde det frem igen om 30 år, eftersom der til lejemålet hører både køl og frys.

Sanseprofil i Distriktspsykiatrien

Da sansesensitiviteten bliver værre og værre, har jeg drøftet det med min kontaktperson i Distriktspsykiatrien. Måske larmer det køleskab slet ikke? Måske er det mig, der er noget galt med? (Det er selvfølgelig svært at forestille sig/mig).

Hun er utrolig god, seriøs og dygtig, og jeg kommer vitterligt til at savne hende her efter 8½ år, når de formentlig snart udskriver mig, hvilket er helt rimeligt.

Hun har skaffet mig en ergoterapeut, som jeg skal træffe første gang i morgen. Formålet er at lave en sanseprofil, som vist nok går ud på at finde ud af, hvordan man lever med sansesensitiviteten.

Jeg er meget spændt på, om han kan hjælpe mig. Jeg håber …

 


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

11 Svar
 1. Charlotte
  Charlotte siger:

  For mig er der både vand der risler, musik og “papirkniternde” lyde i det her lydklip. Jeg ville blive totalt irriteret, hvis jeg sad ved siden af det i længere tid. “Længere” er her længere end dit lydklip varer 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Tak! Jeg hører jo på skramlet 40-50 minutter ad gangen, og er ved at blive vanvittig af det.

   Skousen (Taastrup) var her i går, og alt i det forbandede køleskab er lige, som det skal være. Det skal sige sådan og der skal dannes is på bagvæggen. Udlejer, vicevært og firma har besluttet, at det er mig, der er noget galt med. Det er der jo også – bare ikke i relation til køleskabe …

 2. Mette
  Mette siger:

  Nej, sådan skal er nyt køleskab ikke lyde.
  Jeg undrer mig over, at du synes, at det er i orden at forsøge at sælge sådan et køleskab til andre, når du ikke selv kan holde lyden ud?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mette

   Velkommen til. Tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da du ikke tidligere har kommenteret her (spam-hensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak – jeg er glad for at også du mener, at et køleskab ikke skal lyde sådan.

   Nåh, det behøver du da ikke undre dig over.

   1) Jeg oplyser om det (ganske vist ikke i annoncen) ved seriøse henvendelser
   2) Hvis man ikke har arbejds- og soveværelse som nabo til køkkenet, vil det ikke være så generende
   3) Jeg er muligvis mere støjfølsom end de fleste: Se gerne denne artikel: https://stegemueller.dk/jeg-bliver-vanvittig-af-mine-naboer/

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det lyder mere som en vaskemaskine. Man skal ikke kunne høre et køleskab overhovedet. Jo, måske en lille smule, når kompressoren starter, men det skal være så lidt, at man overhovedet ikke lægger mærke til det efter et stykke tid. Ud med skidtet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tusind tak.

   På en eller anden måde har jeg behov for, at I andre siger, at det ikke er mig, der er fuldkommen vanvittig. Lidt skør er jeg jo, det har jeg papir på, men her giver jeg simpelthen ikke op.

   I formiddag lykkedes det at få fat i viceværten, der er sød, når det lykkes at få kontakt. Jeg fortalte ham om isen/frosten på bagvæggen. Det satte han sammen med støjproblemet, og så var det som om, jeg kom lidt længere … Men nu er der så også “kun” gået 5-6 uger.

 4. Glennie Jensen
  Glennie Jensen siger:

  Nej, sådan skal et køleskab ikke lyde, hvadenten det er nyt eller gammelt….For mig lyder det nærmest som om, nogen tager brusebad afbrudt af et enkelt bump/dunk. Forstår godt, du er utilfreds med det!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Glennie

   Tusind tak!

   Hvor er jeg glad for din kommentar. Jeg er jo ved at tro, det er mig, der er noget galt med. Det er der jo også, men vist bare ikke i relation til køleskabe …

   • svend geertz
    svend geertz siger:

    Nu har vi begge to lyttet til din lydfil, men ikke fundet den generende. B som har en fortrinlig hørelse, kan godt høre den, men føler sig ikke generet af lyden og jeg føler mig heller ikke generet af lyden, hverken med- eller uden høreapparater.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Svend

     Velkommen her og tak for din kommenter.

     Det er selvfølgelig interessant (og værdifuldt) at ingen af jer finder lyden generende! Det vil jeg bestemt medtage i min samtale med Skousen i Taastrup. Ret skal være ret, og man skal gøre det ordentligt. Det har jeg det bedst med!

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Jeg har fået nyt køleskab, hvilket var en proces på adskillige uger. Gang på gang måtte jeg minde dem om, at jeg havde penge til gode og at “sagen” stadig ikke var løst. […]

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.