Jeg bliver vanvittig af mine naboer 2

Jeg bliver vanvittig af mine naboer 2

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Jeg bliver vanvittig af mine naboer 2

Jeg bestilte mine Bose NC 700 i torsdags kl. 14:37 og jeg modtog dem i går fredag kl. 14:41. Faktisk var jeg ikke hjemme, da UPS kom, men jeg mødte chaufføren, da jeg var på vej ned for at handle. Jeg stak hovedet ind i førerhuset og spurgte ham, om han måske også havde en pakke til mig.

Den kunne han uden videre finde og jeg fik den udleveret, selvom jeg ikke var hjemme. Pakken var sendt fra Belgien og fremme hos mig på 24 timer. Det er imponerende. Skal jeg sende et brev fra Hvidovre til Rødovre, vil jeg få at vide, at det tager ca. fem dage … Det ville være hurtigere at gå hen med brevet, og det ville være 21 kr. billigere.

De 110 kr. i eksprestillæg til UPS er godt givet ud. Desværre har PostNord monopol på at bringe breve ud i Danmark.

Mine hidtidige (få) erfaringer

NC, i produktnavnet Bose NC 700, står for “Noise Cancelling” og det, tror jeg, er sandt. Jeg har prøvet at lukke nabokonen ude af mit kontor, som også er mit soveværelse, og jeg synes, det gik fint, men det skal selvfølgelig testes yderligere. Jeg har gemt den originale (lækre – lige som fra Apple) æske og papkassen, de befandt sig i mv., så jeg evt. nemt kan returnere dem, inden de 90 dage er gået. Jeg håber ikke, det bliver nødvendigt.

Ørekopperne er silkebløde og utrolig behagelige; næsten som et kærtegn.

Hovedbøjlen, eller hvad sådan en nu end hedder, skærer ikke ned i hovedbunden, for den samlede vægt er kun 254 gram. Selvfølgelig kan jeg mærke dem, men det betyder intet.

Batteriet lader op på ingen tid – fx fra 40 pct. til 90 pct. på ca. 20 minutter.

Jeg har prøvet at høre lidt fra en lydbog samt en optagelse med psykologen og mig. Lydkvaliteten er meget fin, selvom mit primære formål ikke er at skaffe lyd men at afskaffe lyd.

Hovedtelefonerne kan indstilles til 11 forskellige niveauer af stilhed. Jeg har sat dem på niveau 11 – jeg vil have fred.

Jeg tror, jeg nu kan opbygge et lydtomt rum, fri for alverdens larm, og det er en befrielse. Det kan jo ikke være rigtigt, at jeg kun kan slappe af, når naboen ikke er hjemme eller for en gangs skyld går tidligt i seng. Jeg er spændt på at tage hovedtelefonerne på i supermarkedet. Måske vil det blive en mindre “stressende” oplevelse at gå på indkøb.

Sådan fungerer de

Hovedtelefonerne fungerer sådan: de udsender en lyd (som man selvfølgelig ikke hører), som er modsat det “lydtapet”, man vil være i fred for.

Fra Bose’ hjemmeside:

Patenteret og aktiv støjreducerende teknologi anvender mikrofoner både indeni og udenpå ørekopperne til at overvåge lydene omkring dig og laver et modsatrettet signal for at reducere dem. Med justerbar støjreduktion, så du kan kontrollere hvor meget – eller hvor lidt – af dine omgivelser, du gerne vil høre. Desuden kan du med Samtaletilstand justere støjreduktion og sætte musikken på pause samtidig, så du hurtigt kan chatte.

“Med på en lytter”

En af mine læsere anbefalede bogen “Med på en lytter”, i en kommentar til min første artikel om at blive vanvittig af naboerne. Bogen er skrevet af videnskabsjournalist Anette K. Nielsen, og fås paradoksalt nok også som lydbog. Jeg er begyndt at lytte med NC 700.

Jeg er – på grund af de mange kognitive deficitter – ikke ret god til lydbøger; efter 20 minutter fiser koncentrationen af, men jeg har besluttet at udfordre problemerne ved hjælp af høj-interessante emner. Lyd er højinteressant for mig.

Jeg har kun hørt 1½ kapitel af bogen, men det, der slog mig, var alle de genkendelige – uønskede – lydtapeter, hun opridser: telefonsamtaler, naboer, “slikpapirraslen” i biografen og meget andet, jeg lige har glemt igen.

Der er selvfølgelig også mange ønskede. Hun nævner podcasts og de hedengangne radiomontager. Folk på min alder (59 år) eller derover husker helt sikkert Christian Stentoft, der døde 69 år gammel i 2016. Jeg kunne svømme væk til hans montager. Mange hører konstant et eller andet og de kan lytte samtidig med, at de fx maler stuen eller laver mad. Det kan jeg slet ikke; jeg evner ikke det, der vist kaldes “delt opmærksomhed”. Enten maler jeg stuen (meget lidt sandsynligt) eller laver mad eller lytter. Aldrig to eller flere ting på en gang.

Jeg er spændt på at høre lidt mere af bogen og jeg glæder mig til at vende tilbage med flere erfaringer med Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Jeg bliver vanvittig af mine naboer 2


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

6 Svar
 1. Karen
  Karen siger:

  Det glæder mig på dine vegne, at du har fundet en løsning på dit problem (forhåbentlig). Jeg er så ærgerlig over, at vi bor i et samfund, hvor det skal være på den måde.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Karen

   Tak skal du have. Ja, jeg håber virkelig, at jeg har fundet en løsning på problemet. Ind til videre er jeg meget positivt overrasket over mine NC 700. Det er mange penge, så de skal give mig stilhed.

   Ja det er ærgerligt, at jeg ikke har kunnet løse problemet på anden vis.

   PS: Du skal ikke skrive noget i feltet Website/hjemmeside/URL eller hvad det nu er, det hedder, når du ikke har en hjemmeside. Det giver mig døde links, når du skriver Google.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *