, , ,

Kantareller og lidt til

Kære læser

Allerførst må du have mig undskyldt at jeg svigter dig for tiden; men jeg har mange andre ting i hovedet og synes ikke jeg oplever noget, der er værd at blogge om.

Denne weekend har det dog været anderledes dejligt, for jeg har været i Sverige sammen med Ellen og John, som jeg kender her fra blogland. Vi mødtes første gang engang i maj til et mini-blogtræf og kemien var bare i orden fra starten, og nu er det ved at udvikle sig til et venskab. Hvor er det dejligt at træffe nogle af de mennesker IRL, man ‘møder’ i blogland.

Her i weekenden skulle vi samle svampe, hvilket jeg aldrig har prøvet før, og jeg må sige, at jeg var lidt skeptisk. Ikke overfor om Ellen kunne finde ud af det, men mere om jeg selv kunne. Ellen viste sig at være et naturtalent til at lære fra sig, og jeg fandt helt selv nogle pragteksemplarer af racen kantarel. Det er næsten som at finde rav eller søpindsvin: når man først har fundet det første selv, får man øje på dem med det samme. Det var så skønt at gå derinde i en svensk skov med svampekurv og kniv og børste. Jeg fik øje på utroligt mange svampe, som bare ikke kunne spises eller måske rettere ikke var værd at spise. Rød fluesvamp kender selv jeg – den er smuk men farlig.

Kantarelhøsten blev på næsten 900 gr. og hertil kommer, at Ellen fandt nogle rørhatte, der tilsammen gav 200 gr. Vi spiste høsten i dag til frokost og det smagte bare så skønt. Fra nu af tør jeg godt selv plukke kantareller, for dem føler jeg mig sikker på.

Billedet af høsten herunder er af Ellen Nielsen:

I dag har vi kløvet brænde. Ellen og John har en el-kløver (eller hvad sådan en nu hedder) så det gik hurtigt at fylde en 7-8 trillebørfulde med kløvet brænde. Jeg syntes, vi havde været enormt flittige lige til de viste mig gamle billeder af en tidligere brændestabel!

Alt i alt en skøn weekend i gode menneskers gode selskab. Jeg er fascineret over blogland og håber at jeg stadig har et par læsere eller tre. Nu venter hverdagen igen og jeg er spændt på, hvad ugen kan bringe. Jeg er mod min vilje blevet jobsøgende og håber at mailboksen vil blive fyldt med gode resultater fra diverse job-agenter på nettet.

13 Svar
 1. kirsten b r
  kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Det er dejligt, at det er nyt fra dig igen. 🙂 Det tyder godt. Jeg ønsker dig en dejlig ferie i det græske . Jeg har kikket på billeder derfra, der ser bare så lækkert ud.
  Mange hilsner
  Kirsten b r

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Tak skal du have! Og tak fordi du er med endnu. Jeg glæder mig meget til turen til vidunderlige lille Telendos.

   Mange hilsner Hanne

 2. Mormor
  Mormor siger:

  Godt å “se” at det fortsatt er liv i deg.
  Ha tittet innom fra tid til tid.
  Kantareller er mumsegodt. Vi hadde noen ved sommerheimen, nu er de spist.

  Lykke til med jobbsøkning og agenter.

  Ha en vakker mandagskveld 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mormor

   Jeg vil sige det sådan, at jeg er under genoplivning. Fra på fredag er jeg på ferie i 14 dage uden internet-mulighed, men derefter skulle det hele gerne køre igen.
   Du må også have en god mandag aften!

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Tak for alle de søde ord 🙂
  Det er jo intet problem at have gæst(er) en hel weekend, når det går så nemt både at tale og tie sammen.
  Endnu en gang ønskes du god ferie – det bliver rart for dig at komme væk for en tid.
  Og… altså ham Eric… 😆

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   De er alle velmente og fuldt fortjente. Netop det at kunne tie sammen sætter jeg pris på; hvis vi nu skulle tale hele tiden, holdt jeg ikke til en sådan weekend. Det er netop vekselvirkningen, der gør det så fint.

   Jeg glæder mig rigtig meget til ferien på Telendos.

 4. Pia
  Pia siger:

  Jo, jeg er her stadig som læser 🙂 og jeg glæder mig, til det bliver min tur, til at afprøve svampejagten om ikke så længe 🙂
  Jeg ønsker dig held og lykke med jobsøgningen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia
   Tak for at du er her endnu – det er rigtig dejligt. Glæd dig til svampejagten – Ellen er en god læremester; ja jeg ved jo, at I skal op at fælde træer næste weekend. God fornøjelse med dem. Så får du nok også lært brændekløveren at kende.

   • Pia
    Pia siger:

    Jeg glæder mig. Jeg stiftede bekendskab med en brændekløver for mange mange år siden. Allan plejede at flække med økse og flækhammer, men blev syg, og jeg kunne ikke klare 25 rm med en økse 🙂
    Så vil jeg også lige ønske dig en rigtig god ferie 🙂

 5. Inge
  Inge siger:

  En weekend hvor man både har lært svampe at kende, og en brændekløver at styre.. det lyder ikke så ringe endda.. Held og lykke med agenterne. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge
   Det var bestemt ikke ringe! Jeg overlod det nu til Ellen at styre selve brændekløveren, da jeg fik lidt respekt for de 5 tons den trykker med. Selv tog jeg så opgaven med at hente brændet og lægge det tilrette i kløveren.
   Jeg håber sådan på, at jeg får held med agenterne 🙂

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Kære Eric

  Jeg glæder mig til at træffe dig og Helle. Dit sprogtalent er ikke til at tage fejl af (man kan ta’ rellerne). Jeg skal huske at hilse mange gange fra Ellen og John.

  Agenter var egentlig mest egnet til krimier, men lige nu er mit liv en form for krimi, så jeg har sat alskens agenter op.

 7. Eric
  Eric siger:

  Man kan ta’ rellerne, hvis man kan finde dem – de er svært populære. Rart at I havde en dejlig weekend. Vi har også stornydt det gode vejr (uden strabadser) og ser frem til noget endnu bedre dernede sønden om.

  Held og lykke med agenterne 😉

Der er lukket for kommentarer.