Kandidattest i starten af valgkampen

Kandidattest i starten valgkampen

Jeg elsker politik

Kandidattest i starten af valgkampen

I går kom valgdatoen, helt uanset at jeg jo ikke synes, der er tid til at afholde valg og sætte folketingsarbejdet i stå gennem et par måneder. Danmark og – mindst – resten af Europa står i lort til halsen, men nu skal vi så tale mink og vaskekældre mv.

Selvom jeg tror, jeg er klar over, hvor krydset skal sættes, tog jeg alligevel kandidattesten på dr.dk og jeg er lidt overrasket over resultatet, der formentlig skyldes min positive holdning til institutioner som Nato, EU, FN osv. Jeg har altid ment, at landene kan mere sammen end hver for sig.

Af og til kommer der virkelig tåbelige regler fra EU (men Danmark er selv med til at beslutte dem). Her tænker jeg fx på hele GDPR-cirkusset, der bevirker, at man skal trykke på en ekstra knap, hver gang man vil se en hjemmeside. Gad vide hvad det har kostet i udviklingsomkostninger at få det implementeret.

Omvendt kommer der også en masse fornuftige regler fra EU. Efter min mening er de nye barselsregler et godt eksempel på sidstnævnte. Når mændene ikke selv kan finde ud af at gå hjemme hos deres nyfødte børn i nogle uger, må vi jo tvinge dem til det via lovgivning. Og det er en ganske smart lovgivning, sådan lidt revolver-agtig: “Enten tager du orloven, eller også forsvinder de uger ud i det blå.” Nogle piber ganske vist over, at det går ud over deres løn og pensionsopsparing, men hertil er kun at sige, at det har kvinderne levet med i alle de år, barselsorloven overhovedet har eksisteret. Det er ikke omkostningsfrit at sætte børn i verden.

Jeg måtte slukke for partilederrunden

Selvom jeg elsker politik, måtte jeg slukke for både partilederrunden og dagens åbningsdebat. Jeg får opkastningsfornemmelser hver eneste gang, de borgerlige – inkl. de Radikale – begynder at tale om de forbandede mink. I dag så jeg fx Sophie Löhde sige, at det var helt utilstedeligt, at Mette Frederiksen havde begået en fejl og ikke erkendt det. Det er jo ikke sandt. Statsministeren har gentagne gange sagt, at ja, der blev begået fejl, og hun har indkasseret en næse efter “Granskningskommission om sagen om aflivning af mink” havde afgivet sin beretning. Hvad forventer de ellers hun skal gøre – gå af er vel næsten det eneste andet, hun kan gøre.

Tilsvarende kropslige reaktioner får jeg, når Støjsenderen fra Jylland er i fokus, og derfor forbliver mit TV slukket i aften kl. 21:25, hvor hun er i “Mød partierne” hos Kåre Quist. Jeg kan simpelthen ikke holde det menneske ud.

For det første tror jeg ikke meget på hendes “snusfornuft”, og for det andet er jeg meget bekymret over hendes (tilsyneladende vellykkede) forsøg på at dele Danmark i to. En helt tredie ting er, at hun ikke lader sig resocialisere. Hun “vil ikke bøje nakken” efter Rigsrettens dom, som hun i øvrigt mener er “i strid med danske værdier”.

Jeg begriber ganske enkelt ikke, at knapt ti pct. af vælgerne vil sætte deres kryds ved et parti, der er så fjendtligt over for alt, der foregår mere end 40 km. fra plovfurerne ved Skive og Hadsund, endsige ved et parti der end ikke har et partiprogram. Det svarer til at sætte sit kryds med bind for øjnene.

Socialdemokrater

Billedet herunder stammer fra dengang, der var socialdemokrater til. Desværre kan jeg ikke datere plakaten.

Kandidattest i starten valgkampen

Har du en mening om hjemmesiden?

Hvis du mener noget om hjemmesiden, kan du blive hørt her. Din IP-adresse vil blive gemt og cookies gemmes, hvis du tillader det.

Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt i bunden af denne side og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

6 Svar
  1. Mikkel Hee Andersen
    Mikkel Hee Andersen siger:

    På papiret er jeg klar mest enig med Enhedslisten hvilket ikke undrer mig … men tør jeg sætte min lid til at de reelt har røv i bukserne til at sige fra??

    Ærlig talt på nuværende … nej det har jeg ikke.

    Jeg aner ikke hvem jeg skal stemme på … for jeg ser kun at vælgerne svigtes gang på gang og alternativet er fandeme heller ikke just noget at se frem til

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Mikkel

      Tak for kommentaren her på siden. Det er supergodt.

      Næh – nemt er det altså ikke. Og lige som Helle føler jeg mig også “politisk hjemløs”.

      Jeg er også selv mest til Enhedslisten, og der ender jeg nok, trods det at jeg på ingen måde er enig med dem om det med de internationale sammenslutninger (det er formentlig spørgsmålet om dem, der bringer mig til SF i kandidattesten). For mig er Enhedslisten nok “det mindst ringe” og sådan lidt “i mangel af bedre”. Jeg har faktisk også overvejet “Frie Grønne”, men jeg kan ikke holde Sikandar og al hans racismesnak ud. Jo, jeg synes, vi har et problem med noget strukturel racisme, og det skal vi selvfølgelig have styr på, men der er så sandelig også mange andre problemer at løse. Jeg har fx lige set TV Avisen kl. 07:00: Nogle mennesker er begyndt at fyre med affaldstræ fra genbrugspladser, uagtet det er ulovligt! Så pressede er mange mennesker. Det går simpelthen ikke.

      Nah, jeg er ikke helt enig med dig i, at vælgerne konstant svigtes. Men lidt enig er jeg alligevel. Mit hjertebarn er psykiatrien, hvor visse politikere (inkl. SF og Ø) jubler over, at man har bevilget 10 % af det nødvendige beløb til en 10-årsplan til genopretning af psykiatrien. Det er jeg utrolig skuffet over. De har misforstået noget, fordi tallet 10 indgår begge steder.

  2. Helle Hirschmann
    Helle Hirschmann siger:

    Jeg har prøvet på at besvare dit spørgeskema, men åbenbart besvarer jeg ikke nok, for jeg kan ikke sende det.
    Politisk er jeg blevet “hjemløs” her på det sidste. Men jeg finder nok et sted at sætte et kryds til november. Støjsenderen kan få mig til at slukke alt elektronisk habengut. Hun er ganske enkelt udemokratisk.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Helle

      Mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, idet det er første gang, du kommenterer her (spamhensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem!

      Du er nu den tredje, der har problemer med spørgeskemaet. Jeg vil straks se på, om jeg kan ændre på noget, der bevirker, at det virker som det skal. Og så vender jeg tilbage til dig pr. e-mail. Men du skal have mange tak, fordi du forsøgte.

      Vi er enige om både det med at være “politisk hjemløs” og det om Støjsenderen. Udemokratisk er et fint dækkende ord.

  3. Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Jeg elsker ikke ligefrem politik. Jeg ser lige akkurat tilstrækkeligt af debatterne til, at jeg trods alt har en fornemmelse af, at jeg holder øje med dem, politikerne. Ellers får streamingtjenesterne lov at yde, det man betaler for under sådan en valgkamp.

    Jeg blev også noget overrasket over, hvilke kandidater, mine holdninger er mest kompatible med. Ikke nogen fra det parti, jeg er medlem af! Men jeg har nu ikke tænkt mig at svigte mit parti af den grund. De andre har ikke skyggen af en chance for at blive valgt alligevel, og det er nok bare mine puerile idealer, der er skinnet igennem der.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Hvor er det godt, du er medlem af et politisk parti. Selv har jeg været medlem af de Radikale i to omgange, men efter deres aktuelle ultimatum til statsministeren, er det for evigt slut med dem. Jeg synes virkelig, de har opført sig helt utilstedeligt i denne sag.

      Jeg læste en dag lidt i Magtudredningen fra 2003. På side 10 af 218 står der bl.a.:

      “I 1960 var partiernes samlede medlemstal knapt 600.000 medlemmer. I 2000 var tallet faldet til omkring 185.000, hvilket svarer til en tilbagegang på ca. 70 pct. Efter det såkaldte tripelvalg i november 2001 og dannelsen af VK-regeringen steg medlemstallet lidt i de fleste af partierne, således at det samlede medlemstal i begyndelsen af 2003 nok er ca. 190.000.” Kilde: https://unipress.dk/media/14505/87-7934-813-0_partiernes_medlemmer.pdf

      Det er jo faktisk en lettere katastrofe, at der findes så få partimedlemmer. Kristelig Dagblad opgjorde i januar 2020 antallet til 135.0000 Kilde (ingen betalingsmur): https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/et-kritisk-punkt-er-naaet-og-demokratiet-lider-partiernes-medlemstal-falder-og-falder

      Hurra, du lærte mig et nyt ord “pueril”, der lyder skønt. Det vil jeg bruge i fremtiden.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.