,

Jobsøgning

Positivt møde

Så har jeg været til møde i Akademikernes a-kasse, og det var temmelig positivt, og jeg fik lidt mod på det med at skrive ansøgninger igen. Ikke at jeg ikke skriver ansøgninger, for det gør jeg selvfølgelig, men energien og lysten har manglet. Strategien med de opfordrede ansøgninger virker ikke, så nu må jeg se og i gang med de uopfordrede. Hun gav mig en webadresse, som jeg skal have set på – men lige nu kan jeg ikke logge på. Akademikernes er en god a-kasse, som jeg er ret godt tilfreds med. Det er min fornemmelse, at de rent faktisk er til for medlemmerne og at de ikke er en del af kontrolhelvedet.

Jeg skrev på et tidspunkt et dokument til mig selv, om hvad jeg kan, og hvad jeg ønsker mig, og vi aftalte, at det er et godt udgangspunkt til de uopfordrede ansøgninger. Jeg tror, jeg skal have fat i de små og mellemstore virksomheder og gerne brancher, der beviseligt er i vækst. Mit problem er at finde brancherne, men det kan være at den hjemmeside kan hjælpe mig. Jeg skal også være noget mere offensiv overfor arbejdsgiverne, hidtil har jeg “bare” sendt nogle fine ansøgninger og så håbet på at blive kaldt til samtale, men det er ikke nok, der skal noget mere til. Jeg er træt af arbejdsmarkedet, men det skal lykkes at finde et job.

I får lige den reviderede oversigt over de implicerede i Stubdrupmordet. Det nye er, at der er født en søn Mads Hansen den 16. december 1867, og at det er tydeligt, at Peder Pedersen Skjødtes motiv til mordet er økonomisk.

Hvis du klikker på billedet bliver det større og derfor lettere at læse.

 

8 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Jeg kan godt lide at du tænker længere end til “jobcenter” og “jobkonsulent” etc. – vi har vist talt om det før, at det ikke er altid at disse navne passer til kompetencerne dersteds.

  Jeg synes det er en god idé at sigte efter små og mellemstore virksomheder. Sådan som det ser ud nu tænker jeg på om de virksomheder, som du ville falde i hak med, er handels- eller socialvirksomheder, synsvinkelen er jo ret forskellig. Eller om du måske ville synes at det var rart at arbejde i en reklamevirksomhed eller et omegnsblads salgssektion.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Du kan tro, at jeg tænker meget længere, for er der et sted man ikke får job er det i Jobcenteret; de er flinke, men de leverer ikke en pind til de ledige. De er ikke kommet med noget jeg kan bruge.

   Min idé med lokalarkiverne er desværre blevet lagt lidt død efter et møde jeg havde i fredags med to mennesker, som har stor indsigt i lokalarkivernes verden. De fortalte lige ud, at de små lokalarkiver måske ikke har et budget, der er større end 5-7.000 kroner. Så der er ikke noget at komme efter.

   Jeg går og tænker på brancher inden for SMV’erne, så dine forslag er gode, dem vil jeg tage med mig.

 2. Susanne
  Susanne siger:

  Jeg kan godt forestille mig, at det er som at løbe ind i muren en gang imellem, og at motivationen kan dale gevaldigt. Men der må da for pokker også være et sted derude, hvor der er brug for dig. Held og lykke i den videre kamp.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Det er nemlig lige nøjagtig sådan det er, nemlig som at løbe panden mod en mur, og det er svært at blive ved med at holde fanen højt. Nu fik jeg lidt inspiration i går, og så kan jeg lidt igen.

 3. Pia
  Pia siger:

  Har du oprettet din profil hos alle de vikarbureauer du kan finde? I dit område bliver det brugt rigtigt meget. Efter jeg har fået job har jeg fået 2 opringninger fra to forskellige bureauer, som havde et ledigt job, og da jeg talte med dem for et par måneder siden, sagde de ærligt til mig, at det var yderst sjældent, at der var job i mit område, men masser i hovedstadsområdet og i det bælte over og nordpå.
  Jeg tror ikke en eneste A-kasse er kontrollerende, på den dårlige måde. De prøver bare at sørge for at sørge for, at vi andre overholder love og regler, så vi ikke falder ud ad systemet, men jeg misunder dig ikke det cirkus

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg kunne sikkert finde nogle vikarbureauer, hvor jeg ikke har oprettet mig, men jeg tror ikke længere på det med at stå i en database, i hvert fald ikke i min branche.

   Nej det kan godt være, at alle a-kasser er fine nok, og jeg er måske også bare lidt “systemtræt” og forventer mig det værste, men så er det jo herligt at blive positivt overrasket.

 4. Eric
  Eric siger:

  Der er sandelig ikke noget at sige til, at man kan miste dampen i det jobcirkus. Jeg beundrer dig for, at du holder fanen højt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak – der er sandelig også tider, hvor det hele hænger mig ud af halsen, men jeg skal jo skaffe mig et job inden ret længe. Til tider mister jeg skam også modet, men så lige et møde som i dag, kan sætte lidt fart over feltet igen.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.