,

Jeg har bestilt et Apple Watch

Jeg har bestilt et Apple Watch

Forbrugertider og kunstigt skabte behov

Jeg har bestilt et Apple Watch

Jeg har bestilt et Apple WatchMit nuværende Skagen-ur, som jeg har haft længere, end jeg kan huske, og hvor jeg end ikke kan finde kvitteringen, er endeligt afgået ved døden efter at have “hostet” i lang tid: så ville det gå, så ville det ikke gå, det var ligeglad med nye batterier i flere forsøg og glasset var flækket. Det ville koste 50 pct. af hele urets pris at udskifte glasset. Det går ikke med et minimum ti år gammelt ur.

Jeg har været utrolig glad for det, men det er tid at prøve noget andet.

I lang tid har jeg haft et godt øje til Apple Watch, jeg har bare ikke kunnet finde en undskyldning for at købe et. Og når nu elpriserne stiger til vanvittige højder, er det rart at have reserver, og så skal man ikke formøble pengene på unødvendige gadgets med unødvendige funktioner. Det behøver man ikke være hverken cand.polit eller budgethaj for at regne ud.

Moderne mennesker bruger telefonen, når de vil vide, hvad klokken er, men eftersom jeg ikke kan henregnes til den kategori, og ikke altid har telefonen i nærheden, er jeg nødt til at have et ur. Faktisk synes jeg, en telefon er til at tale i og kunne sikkert klare mig med en Doro.

Så jeg gjorde det (sgu) alligevel …

Resultatet af besøget på apple.com

Jeg har bestilt et Apple WatchDet endte med et “Apple Watch SE • GPS + Cellular • Urkasse i aluminium i farven midnat, 40 mm • Milanorem i sølvfarve”. Det er Apples mellemklasse.

Mine valg: Ikke for dyrt, ikke på vej til udfasning, ikke beregnet til “dykning, vandski eller andet, der involverer høj hastighed igennem vand eller nedsænkning i dybere vand” endsige bjergbestigning, men alligevel fyldt med spændende ting og sager.

Med GPS + Cellular kan man ringe og sende beskeder, selv når man ikke har sin iPhone i nærheden. Det er helt perfekt til mig

De har hundredvis af kombinationer; alt kan vælges til og fra og sættes sammen, så man får det, man gerne vil have.

Efter lang betænkningstid og ud fra en nogenlunde kombination af pris og behov fandt jeg det helt rette ur, som jeg nu glæder mig til at få leveret om ca. to uger.

Det med behov er måske ikke helt sandt. For det kan en masse, som jeg ikke ved, om jeg nogensinde får brugt. Eksempelvis hører jeg hverken Apple-music eller løber, så den moderne verden skaber også kunstige behov.

Jeg er også alt for gammel til at få at vide, hvornår jeg har den største chance/risiko for at blive gravid …

Men det kan bede mig rejse mig fra skrivebordet, hver gang, det registrerer, at jeg har siddet ned en time. Det er nok en god idé. Det kan registrere søvn (længde og kvalitet), hvilket nok også er en god idé – og så kan man sikkert sende data til Excel …

Med appen “Medicin” kan man modtage praktiske og diskrete påmindelser, så man hurtigt kan registrere, om man har taget sin medicin. Det vil også være en god idé, selvom min nuværende “træskoløsning” klarer opgaven fint.

AppleCare+

I virkeligheden bryder jeg mig ikke meget om forsikringer og anser dem for unødvendige på produkter af høj kvalitet og til høj pris; for hvis produktet virkelig er så godt, som prisen tilsiger, det skal være, så er en forsikring unødvendig og bare penge ned i lommen på profitmagere.

På den anden side set har jeg virkelig gode erfaringer med AppleCare. De har en god og udvidet support, hvis man kontakter dem, og er der det mindste med varen, bytter de den uden videre.

Jeg fik på et tidspunkt byttet en iPad efter at have talt med et venligt menneske, der ikke kunne løse problemet, da der var en hardwarefejl (og det kunne han faktisk gennemskue pr. telefon). De betalte selvfølgelig også fragten med GLS både frem og tilbage. Inden for en uge havde jeg den nye  iPad i hånden leveret til døren.

Derfor kom ordren i denne omgang også til at omfatte en: “AppleCare+ til Apple Watch SE (2. generation)”. Prisen er 24,13 pr. måned i de to år, forsikringen dækker. Det er rimeligt nok.

Har du en mening om hjemmesiden?

Hvis du mener noget om hjemmesiden, kan du blive hørt her. Du er fuldkommen anonym og alt vedr. GDPR overholdes:

Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt i bunden af denne side og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

2 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Mange tak. Her fik du mig til at smile med høj lyd på, idet jeg forstod langt det meste af den fremragende tekst. Jeg har altid holdt af Niels Hausgaard.

   Måske jeg skulle også gå i lære som kommis som såd’n en slags overbygning?

   God weekend.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.