Go to Bilka

Tomater og bananer

Første dag på jobbet: virksomhedspraktikken

6.197 skridt for bare at have været på arbejde i 3½ time. Det er godt, benene ikke fejler noget som helst.

J, der er min chef, tog pænt imod og sørgede for, at jeg fik uniformen (t-shirts og en alt for kropsnær bluse med påtrykt “Bilka to go”) og overlod mig herefter til E, der skulle tage sig af mig i dag. E er det sødeste og mest pædagogiske menneske, jeg har truffet længe. Det var i fordums tider og med andre opgavetyper og andre steder, at hele afdelingen var samlet til morgenkaffe, når der kom en ny medarbejder.

Vi startede med at tage en vogn, som hun allerede havde gjort klar med tablet og det hele, så vi kunne køre direkte ud i butikken og starte dagens arbejde.

Opgaven er: servicere de kunder, der, inden kl. 10:00, har afgivet bestilling enten på PC eller appen, og som skal kunne hente varerne fra kl. 14:00 og frem. Et eller andet sted har jeg læst, at 15.000 varer er omfattet af to go-ordningen.

Varerne plukkes direkte fra hylderne i  butikken, og tabletten viser for det meste, hvor varerne befinder sig. Alligevel vil der gå et stykke tid, før jeg vil føle mig sikker på at kunne finde de rigtige varer, hvilket selvfølgelig er uhyre væsentligt. Kunderne skal kunne stole på, at de får de rette varer, når de handler hos os. E er meget opmærksom og tjekker hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Brød, frugt og grønt

Varerne skal være i tip top stand, og der er en standard for, hvor længe fx brød skal kunne holde sig (antal dage efter bedst før-datoen), efter det er gået ud af butikken. Vi plukker det bedste, vi kan finde, og det er lige før, man får bedre varer af at handle via Bilka to go end ved selv at gå i butikken. Konceptet er genialt.

De små tips

E forklarede mig også alle de små tips og tricks, der er for at tablettens sensor lyser grønt eller bare gult. Lyser den gult, er man lige med, det vil sige, man har puttet en passende mængde varer i kasserne i forhold til den tid, man har brugt. Lyser den grønt, har man gjort det (for) godt, og lyser den rødt, er man bagud. Det har jeg nu tænkt mig at tage stille og roligt den første tid. Jeg vil være langt bagud, og det må jeg så være. Jeg siger til mig selv, at jeg har tre måneder til at lære det ordentligt.

Jeg ville nok helst have været foruden de små tips og tricks forstået på den måde, at jeg foretrækker at starte med at lære hovedreglerne og derefter prøve at lære undtagelserne. Jeg synes ikke, jeg kan rumme det hele på en gang, måske på dag ti.

Tilbage på lageret

Da “plukkeriet” var færdigt, gik turen tilbage til udgangspunktet, hvor varerne blev lagt i plastikposer, inden poserne blev stillet pænt i kasserne igen. Kasserne skulle på reoler, og E, der er en spinkel lille kvinde, svingede med største lethed selv de tungeste kasser op over hovedhøjde.

Hun behøver ikke gå til fitness – men det gør jeg nok.

 

4 Svar

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.