, ,

En god søndag

Kirken: Jeg startede med at holde mit løfte til mig selv: Jeg stillede vækkeuret, stod tidligt op og gik i kirke, og det var skønt at være der igen. Der er en tryghed og ro, som jeg kan mærke er god for mig. Jeg kan godt lide, at jeg ved, hvordan gudstjenesten vil forløbe, hvornår man står op og sidder ned osv. Alle de faste ritualer føles rare.

Pia Sundbøll holdt en fin prædiken over næstekærlighedsbuddet. Hvem er vores “næste” og hvad kan vi bruge begrebet til i dag? Svaret er i følge Pia, at alle mennesker er vores næste; der er grund til at vise kærlighed til alle mennesker i vores nærhed. Det er måske ikke lige sådan til at forstå, men jeg tror, der er noget rigtigt i det.

Under nadveren spille vores organist Vibeke en af mine yndlingssalmer “Hil dig frelser og forsoner”, som er dejlig og enkel. Egentlig forbinder jeg den med pinsen, men det er nok ikke rigtigt forstået.

Prøvetur: Det er i morgen jeg starter på virksomhedspraktikken, og jeg har sommerfugle i maven. For at være sikker på at kunne finde vej i industrikvarteret Lautrupparken og ikke komme for sent (det ville være en katastrofe), tog jeg simpelthen en prøvetur. Cyklen med S-togene og så cykle fra Malmparken Station. Det viste sig at være let at finde, men jeg kan godt lide at have visheden om, at jeg kan finde vej, og at det tager 40 minutter. Så er det ikke det, der skal holde mig vågen i aften.

Bloggen: Og så skal jeg have fat på min udbyder for at få noget hjælp til det pludseligt opståede problem med, at bloggen er uendeligt længe om at loade. Oplever du også det? Hvis jeg fx vil svare på en kommentar eller gemme et indlæg kan det tage flere minutter, og det er ikke holdbart. Jeg har ikke selv foretaget nogen ændringer, så bolden må ligge hos udbyder.

God søndag til dig og dine!

16 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Ingen problemer med at loade for mit vedkommende.
  Jeg skal ikke nyde noget af at opgradere Windows, når det jeg har, fungerer så aldeles glimrende 🙂
  Håber, at dagen går fint for dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Godt at den loader hurtigt hos dig. Det er af en eller anden grund også blevet bedre hos mig selv.

   Næh egentlig forstår jeg godt, du ikke vil opgradere. Havde jeg vist, hvilke konsekvenser det ville få i form af at jeg ikke kan finde nogen ting mere, havde jeg heller ikke gjort det. Jeg var faktisk fint tilfreds med Windows 7.

   Dagen er gået fint tak. Mere herom senere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Godt at den loader ordentligt for mine “kunder”, så må jeg selv se efter hvad der er at gøre hos mig.

   Tak tak.

 2. Kaja
  Kaja siger:

  Kære Hanne.
  Held og lykke med i morgen. Håber du får en god nats søvn.
  Windows 10 skulle være så god, jeg har ikke opgraderet endnu, det er så ærgerligt, hvis der sker fejl.
  Hav det godt, mange hilsner fra Kaja

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kaja

   Hjerteligt velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes, da det er første gang, du er her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak skal du have – jo jeg har sovet godt, og jeg gik med vilje ret tidligt i seng.

   Ja Windows 10 er fin; jeg synes bare, der er gået så meget rod i så mange ting, og det er jeg ikke tilfreds med.

   Mange hilsner
   Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja det er godt at komme afsted. Jeg har ikke haft kræfterne i alt for lang tid, men nu skal det være, for det gør mig godt.

   Tak skal du have.

 3. Eric
  Eric siger:

  Ja, det er betryggende at kende ruten og vide, hvor lang tid det tager. Når jeg skal fra A til B i ukendt farvand, kan jeg godt finde på at tage turen med Google Maps’ streetview – også for at få nogle visuelle pejlemærker.

  Siden her loadede på et øjeblik for mig. Hvis det tager lang tid at gemme denne kommentar, lægger jeg en mere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Streetview er jeg ikke så bekendt med, men det kunne være, jeg skulle sætte mig ind i det! Af og til er jeg ikke god nok til at bruge den “nye teknologi”.

   Fint at det fungerede hurtigt for dig. Jeg mistænker igen Windows 10, da det er det eneste jeg har lavet om på; men jeg er på den anden side i tvivl om, hvor meget jeg kan give den skylden for.

 4. Pia Sørensen
  Pia Sørensen siger:

  Sender mange gode tanker med på din tur i morgen.
  Har lige haft sygedage i forbindelse med min arbejdsprøvning, hvilket ikke huer mig! Nå, men dejligt at det var noget fysisk, tror aldrig jeg har hostet så meget i mit liv og er på pencillin og nu er der ved at være mere ro på, så “stempler” ind igen i morgen og fortsætter, hvor jeg slap.

  Havde jo overvejet at få lavet en blog ligesom denne, ind imellem har jeg behov for at udtrykke mig på skrift og der behøver såmænd ikke være nogen der følger mig, men har altid været bedst til det skriftlige. 🙂 Jeg orker dog ikke at sætte mig ind i det lige nu, er ved at prøve at finde rundt i lægdsruller og det kræver alle hjerneceller. Venter til der er mere ro på både dig og mig og så vil jeg meget gerne have dig til at hjælpe – og HUSK ikke noget der har en deadline, det kommer når det kommer.

  Kærlig hilsen Pia

  • Pia Sørensen
   Pia Sørensen siger:

   PS! Havde ingen problemer med at uploade og loade – så det er nok Windows 10, jeg tør simpelthen ikke opgradere – du må gerne kalde mig kylling – men har det godt med Windows 7.

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Kære Pia

    Jeg håber din penicillinkur hjælper dig, for det er jo ikke særlig fedt at blive syg midt i en arbejdsprøvning, hvor der er så meget fokus på en. Det er dog nok noget lettere med en somatisk sygdom end en psykisk – ja det vil sige, det er jo bare noget jeg tror.

    Jeg vil gerne hjælpe dig med at sætte en blog op. Det kunne være helt hyggeligt at arbejde lidt sammen igen. Jeg har mest forstand på WordPress-sider, som jeg selv har kørt med i mange år snart. Men jeg møder altså også udfordringer ind i mellem fx nu dette med hastigheden. Min udbyder siger jeg skal kigge scripts igennem. Jeg aner ikke, hvor jeg skal ende og begynde.

    Faktisk tror jeg, at jeg har fortrudt skiftet til Windows 10. Jeg synes der er gået rod i mine filer, og jeg har svært ved at finde noget nu. Det er pokkers irriterende.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.