På indkøb online

asparges

En tendens der breder sig?

Måltidskasser

I mange år har man kunnet købe super økologiske måltidskasser hos Aarstiderne. Jeg har selv været med i nogle år, men så fik jeg det ikke lavet, og så blev prisen pr. måltid for høj.

Senere har andre meldt sig på banen med måltidskasser. Det gælder fx Ret Nemt, Kokkens Hverdagsmad, Skagenfood, Den grønne asparges osv. Konceptet er, at man tilmelder sig en abonnementsordning, hvoraf der er adskillige, og herefter sætter man sig bare tilbage i lænestolen og venter til den aftalte leveringsdag, åbner hoveddøren og vupti, der står ens kasse.

Abonnementerne kan fx bestå af en glutenfri veganerkasse, en vegetarkasse, en kvikkasse med eller uden fisk mv. Eksemplerne er hentet fra Aarstidernes sortiment.

Supermarkederne vil også være med

Kvickly (Coop) vil også være med, så de har oprettet Osuma, hvor man kan vælge mellem 10.000 varer og få dem bragt til døren. Jeg bor i Hvidovre, men ville i givet fald få mine varer fra Lillerød. Det er ikke så bæredygtigt, som hvis jeg selv bar dem hjem fra min lokale Kvickly.

Også hos Rema 1000 kan man nu handle online og få varerne bragt til døren af andre Rema 1000-kunder. Det er genialt og måske bæredygtigt. Man kan tilmed tjene lidt lommepenge ved at købe ind for andre.

nemlig.com

Konkurrencen er skarp, og jeg tror, dem, der startede med at bringe også dagligvarer ud, var nemlig.com. Lige nu består deres sortiment af 11.500 varer, der leveres præcis på det aftalte tidspunkt.

Jeg kender en ældre dame, der har handlet hos dem i årevis, og som er meget tilfreds med både kvalitet og service. Lige netop for ældre mennesker er servicen gennemtænkt, da det kan være svært at styre fire ruller toiletpapir og to kilo mel sammen med en stok eller en rollator. Jeg har hørt, at mange ældre bruger nemlig.com.

Bilka ToGo

Hos Bilka skal man selv hente varerne, og man betaler 29 kr. for at få dem pakket og leveret direkte ude i bagagerummet. Det eneste, man skal gøre selv, er at svinge ind i den rette vognbane. Nemmere kan det ikke være. Eneste anke er, at Bilka og storcentre er for bilister. Jeg ville aldrig kunne handle i Bilka ToGo pr. cykel.

I fremtiden?

Der er ingen tvivl om, at vi ikke har set sidste skud på stammen mht. dagligvarehandel på nettet. Foreningen for Dansk Internerhandel (FDIH) offentliggjorde i 2018 en analyse, hvor de beskrev deres forventninger til fremtiden. Andelen af netbrugere, der handler dagligvarer/måltidskasser på nettet, er allerede stor, men der er stadig mange, der ikke handler på nettet. Det vil sige, at potentialet er stort. Der er 64 pct. at få fat på, hvis man kan sige det sådan, nemlig dem der aldrig køber den typer varer på nettet.

Godt hver tredje forbruger (35%) vil handle mere eller meget mere i fremtiden, mens blot 7 % forventer at købe mindre eller meget mindre.

På indkøb online 2

Jeg har ikke fantasi til at udtænke de nye koncepter. Det lader jeg andre om, men der er ingen tvivl om, at de kommer.

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg synes, at de “kassepriser”, jeg har set, er ret høje, men jeg har kun set nogle få. Jeg har 1 km til brugsen og REMA, og det hygger jeg mig med. 100 meter længere væk er der både Netto, Fakta og Aldi. Der er også en indvandrer-shop med mere eksotisk udvalg. Måske en gang når bentøjet ikke er, hvad det har været, men næppe før – jeg vil helst selv se grøntsagerne, før de visner.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er helt enig med dig i, at “kassepriserne” er (for) høje. Man skal i hvert fald være sikker på at få tilberedt maden alle ugens dage. For mig blev det simpelthen for dyrt.

   Frugt og grønt vil jeg også gerne se selv, men nu – med en dags erfaring fra Bilka ToGo – må jeg sige at ToGos kunder nærmest får bedre varer, end dem der selv kommer i butikken.

   Jeg har ca. 700 meter til en ikke for stor Kvickly, som jeg efterhånden kender ret godt, og kender medarbejderne, så der kan jeg sagtens selv bære mine få varer hjem fra. Hvis jeg kommer der ved middagstid, er der heller ikke for mange mennesker, for det bryder jeg mig ikke om.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.