Gamle dødsårsager

Gamle dødsårsager

Det døde man af

Gamle dødsårsager

På min vej gennem Sankt Nikolaj Sogn i Sokkelund Herred 1780-1788, hvor jeg fandt ham, der skulle være der, samlede jeg nogle dødsårsager sammen og sorterede dem lidt.

Der er ikke noget af nedenstående, jeg har lyst at prøve – men lad os nu se, hvordan det ender med det danske sundhedsvæsen 🙂

Afsindighed
Apoplexie
Blodgang
Blodstyrtning
Brystsvaghed
Brystsyge
Colic
Durk Løb
Forraadnelsesfeber
Halssyge
Hidsig Feber
Ikke angiven Svaghed
Indvortes Slag
Indvortes Svaghed
Inflamation
Inflamations Feber
Kopper
Krampe
Skørbug
Slag
Svaghed
Svindsot
Sygdom for Tænder
Tærende Syge
Tæring
Vattersot


Har du kommentarer?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

2 Svar
 1. Charlotte
  Charlotte siger:

  Godt, du fandt den “eftersøgte”, det er meget tilfredsstillende. Det er en skræmmende samling af dødsårsager, du der har fanget. “Mine” 1700talskilder har været meget karrige med årsagen til folks bortgang, men jeg kan da i hvert fald supplere med alderdom 😉 … og da jeg tjekkede, blev jeg totalt overrasket over, at jeg havde kunnet læse det gnidderværk. Godt jeg har transskriberet.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Ja, du har helt ret i, at det er dejligt at finde den, man leder efter. Lige nu sidder jeg og findes mennesker, jeg tidligere har opgivet og noteret, at dem kunne jeg ikke finde i X sogn. Nu lykkes det pludselig, men der er jo også stor forskel på at sidde hjemme i ro og mag fremfor hastværket på arkivet før i tiden. Den systematiske gennemgang har noget bedre vilkår nu.

   Alderdom er ikke med, da man stadig kan dø af det. (Det er nok det, jeg selv foretrækker).

   Ja det er rigtigt. Jeg kan også blive overrasket over, hvad jeg engang har kunnet læse. Meeen … jeg har nu nok fået en del hjælp ind i mellem.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *