Fantastiske sundhedsvæsen

Fantastiske sundhedsvæsen og glæde over at betale skat

Betaler med glæde skat

Fantastiske sundhedsvæsen og glæde over at betale skat

Den 19. marts gik  jeg til lægen, fordi min højre side ryster. Hun gav mig en henvisning til en neurolog, hvor jeg har været i dag.

Neurologen var utrolig grundig og behagelig. Faktisk brugte han en halv time på at lave alle mulige undersøgelser. Umiddelbart fandt han ikke andet end nedsat ansigtsmimik, noget stivhed i armbevægelser ved gang, nedsatte øjenbevægelser og håndskriften er blevet mindre.

Da han ikke umiddelbart fandt andet, sendte han mig videre til en PET-skanning på Bispebjerg hospital. Det er her, min glæde over skatteindbetalingen kommer ind. Tænk at leve i et land, hvor sagkundskaben er så grundig, og hvor man får det hele kvit og frit. Jeg har sørme fået meget for mine skattekroner de seneste år.

Nu er der bare at vente på indkaldelsen, og den bør vel komme inden for 30 dage?

P-ordet

Han nævnte det ord, jeg frygtede: Parkinson som skyldes, at der er for lidt dopamin i et center dybt i hjernen. Nu har jeg været hjemme at læse om det. Sygdommen udvikler sig uendeligt langsomt, og derfor er det vanskeligt at stille diagnosen i de tidlige stadier. Der er en grund til, at man kender vendingen ‘begyndende Parkinson’.

Der kan siges for og imod selv at prøve at blive klogere på en mulig diagnose. Imod: Man tror, man fejler alt muligt. For: Hvis man fejler et eller andet, er det rart at kende til sygdommen.

Jokes

Neurologen ville gerne finde resultatet af den tidligere MR-skanning af min hjerne, men han kunne ikke finde den, idet min journal er ret fyldig for at sige det mildt. Det morede vi os lidt over. Selv kan jeg ikke huske, om der er lavet en eller to MR-skanninger, men jeg tror, det er to, fordi jeg kan huske en formulering  fra et journalnotat: ‘i øvrigt uændrede forhold’.

4 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Hvor er jeg glad for at det gik forholdsvis hurtigt for dig at blive set af neurolog og så håber jeg at scanningen kan afklare, hvad der er på færde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja jeg er også glad for, at jeg ikke skulle vente længere. I ka’ bare i sundhedsvæsenet.

   Nu er der så bare at vente på 1) skanning og 2) svaret. Jeg kan godt mærke, at ventetiden bliver lidt lang, men sådan er det jo.

 2. Eric
  Eric siger:

  Man føler sig tryg og i gode hænder. Når man (måske) er syg, er det ikke sagen at skulle spekulere over, om sundhedsforsikringen nu dækker eller ej – som tilfældet er i visse andre lande. Det er klart, at dine tanker kredser om, hvad rystelserne mon skyldes, og det er svært at være 100 % rationel og sige: Lad os nu se, hvad de finder ud af, og ikke tage sorgerne på forskud.
  I mellemtiden håber vi det bedste.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   ‘Tryg og i gode hænder’ er det helt rigtige udtryk. Tænk hvis det var som i USA, hvor bare det at få stillet en diagnose kan koste i årsløn eller måske flere. Frygtelig tanke.

   Ja tankerne kredser naturligt nok om det, men jeg prøver at tænke på noget andet og for eksempel at gøre rent.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.