Afsnit 1 er på

Afsnit 1 er på

Hurtig redaktion

POV International har en hurtig redaktion, der handler resolut. Således er afsnit 1 af min artikelserie allerede lagt på. Du finder det her.

Afsnittet sætter rammerne for resten af serien, så derfor er der henvisning til konventioner, lovgivning og andre lidt ‘støvede’ ting, som dog er nødvendige for at forstå, hvad man ikke må udsætte børn for.

Afsnittene vil udkomme hver onsdag.

God læselyst.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke! Det er der altid grund til at ønske, når nogen har gennemført noget, de har sat sig for.

  I dette første afsnit kan jeg _virkelig_ godt lide, det eftertryk, du har lagt på, at alle har underretningspligt, hvis de får indtryk af, at et barn bliver misbrugt eller på anden måde behandlet forkert. Af _måske_ indlysende grunde, er der stadig voldsomme barrierer mod, at folk efterlever deres underretningspligt. _Måske_ fordi man jo nødig vil lægge sig ud med sine naboer o.l. Men vi må væk fra den tankegang. Det vigtigste er, at børn får den beskyttelse, de har krav på og brug for. Der fortvivler man så bare, når man støder på tilfælde, hvor børn er blevet misbrugt/mishandlet af deres plejefamilier.

  Selv har jeg , havde?, jeg dobbelt underretningspligt. Det har man som lærer, pædagog, sygeplejerske eller på anden måde offentligt ansat med ansvar for andre og andre folks børn.

  Hvor ville meget dog være vundet, hvis folk ikke havde fået deres moralske kompas ødelagt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tusind tak skal du have. Jeg er så glad for, at jeg kom igennem det, selvom det af og til holdt hårdt. Men her havde jeg journalisten til at skubbe lidt på.

   Underretningspligten lever et stille liv, mange kender slet ikke til den. En ting, jeg faktisk ikke er færdig med at researche på på grund af Coronakrisen, er om den helt sikkert også var gældende i 70’erne og nedskrevet i Bistandsloven. Når folkebibliotekerne åbner igen, går jeg ned og beder dem bestille loven hjem til mig. Den sætning om at både underretningspligten og den skærpede underretningspligt også var gældende dengang vil få det til at stå endnu stærkere.

   Jeg voksede op med en lærer…

   Ja for søren, hvis børn (også) misbruges i plejefamilierne er vi langt ude. Stakkels børn.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.