,

Direktiver og påbud

Direktiver og påbud

Jeg håber

Jeg håber så inderligt, at min kontakt til jobcenteret og jobnet.dk snart “går over” for denne gang, også selvom sagsbehandleren er blevet engleblid og vældig sympatisk. Men jeg ved jo først noget for alvor om tre – fire uger. Ventetiden kan jeg så bruge til at genere mine læsere med beretninger om det afskyelige jobnet.dk.

Herunder har jeg indsat en ganske tilfældig side, og med gult viser jeg de mange direktiver, diktater og påbud. Et afsnit hedder ganske vist “Rettigheder og pligter”, men jeg synes nu mest, der står noget om pligter.

En hurtig optælling viser, at der i den bette tekst herunder står “du skal” intet mindre end syv gange. Så er det vel sevet ind hos de fleste. Note: Og jeg har endda glemt et “Du skal” i “Aktiviteter du skal deltage i”. Så faktisk er der otte. Til slut står der tre gange, hvordan man mister sin ledighedsydelse.

Jeg havde faktisk planlagt at lave en lang liste over malfunktionerne på jobnet og så sende den til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der stå for jobnet.dk. Det kunne fx være:

 • Man kan ikke kopiere et dokument ind i et fritekstfelt, hvis dokumentet indeholder anførselstegn. Man kan derimod godt skrive tegnene bagefter.
 • Man kan ikke angive, at et stillingsopslag ikke har en ansøgningsfrist, i de tilfælde hvor det af opslaget fremgår, at ansøgningerne behandles løbende. Jeg valgte at skrive den oplysning i adressefeltet, for det var eneste mulighed – og så har jeg forhåbentlig også irriteret nogen 🙂 Men de kan ikke komme efter mig. Jeg har jo opfyldt mindst én af mine utallige pligter.
 • Søgningen efter ledige passende fleksjobs er lige bred nok. Jeg prøvede at søge på noget, der passede til mig. Jeg fik 14.494 hits.
 • Søgefunktionen er som standard indstillet til at se på stillinger i en radius af 100 km. Man kan ikke ændre på tallet. De får altså ikke mig til at tage 100 km. med det offentlige. Det har jeg simpelthen ikke kræfter til, og jeg gætter på, at mange raske heller ikke vil kunne overkomme så lang en transporttid.

Morten (Jobøst) fik faktisk den gode idé, at hvis jeg lavede listen, kunne vi i fællesskab rette henvendelse til STAR og fortælle dem, at de måske havde brug for mig. Den idé ville jeg aldrig selv have fået. Morten er så kreativ.

Jeg har prøvet at tale med min sagsbehandler om alle disse tåbelige ting ved jobnet.dk. Han slår opgivende ud med armene, og lader som om, at det er bare så tåbeligt som det er, og så må jeg indrette mig efter det. Han har slet ikke forstået, at man bliver nødt til at kæmpe, hvis man vil ændre på tingenes tilstand. Men har man sit på det tørre, behøver man det selvfølgelig heller ikke.

 

Direktiver og påbud

5 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Ja, vi har meget at takke Folketinget for. Det er politikerne, der er kontrolfreaks, det er dem, der har vedtaget lovene. Og hvor der er regler og magtesløse ofre for samme, er der altid emsige håndhævere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jobcenterhelvedet… Sagsbehandlerne følger selvfølgelig bare lovgivningen, det er blandt andet det, der er til for. Men de er også til for at betjene borgerne. De burde se borgerne som “kunder”, de skal hjælpe – ikke som mindreværdige mennesker, der vil snyde. Sidstnævnte findes der sikkert også en del af, men jeg tror, det er et fåtal. Hvis man er tilkendt fleksjob, er det dels fordi man er syg, dels fordi man gerne vil arbejde, og den dimension overses alt for ofte, og derfor havner vi i tekster, som den viste.

   Jeg håber som nævnt, at jeg snarest kan blive fri af det , for jeg bliver et mindre menneske af det.

 2. Simon
  Simon siger:

  Jeg kender personligt en der har været i et forfærdeligt forløb i et Jobcenter. Hun har været udsat for en alvorlig fejloperation i ryggen hvilket har fået kroniske skader tilfølge med lammelser og ubeskrivelige smerter.
  Hun har naturligvis været i kontakt med diverse speiciellæger som alle har vurderet at der ikke er nogen arbejdsevne tilbage, men Jobcenteret gjorde hende på et øjeblik rask, ignorerede alle diagnoser, og hev hende igennem senge-praktik hvilket foregik med hentning/bringning med taxa for at hun kunne ‘arbejde’ 20 min x 2 på én uge.
  Kvinden er 53 år og har altid haft arbejde og kunne forsørge sig selv og familie lige indtil den dag hun blev fejlopereret.

  Disse Jobcentre er forfærdelige og bidrager til at skabe mange ofre, alvorlige syge mennesker bliver trukket igennem disse forløb, en del vælger selvmord for at få fred.

  Jeg forstår ikke hvorledes læger,, der har en lang uddannelse bag sig, vil se på at Jobcentrene overruler deres vurderinger og diagnoser. I realiteten burde man jo slet ikke bruge tid på at uddanne læger når kontorfolk kan udfylde den plads. Det er trods alt også meget billigere at en kontor m/k kan udstede diagnoser. At kommunens læge også er i spil her vidner blot om en yderligere falliterklæring.

  Jeg er selvsagt rystet over, at man ‘samfundet’ tillader at behandle borgere på denne måde!
  Tak for ordet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Simon

   Det er en forfærdelig beretning, du skriver her! Jeg synes, det er så svært at forstå, at kommunerne/jobcentrene mener, de er klogere end lægerne, smerteklinikkerne og jeg ved ikke hvad/hvem.

   En meget nær ven af mig, har arbejdet som socialrådgiver i kommuner i mange år. Hun fortæller, at lægekonsulenterne skal forklare fx diagnoser, skal “oversætte” speciallægeerklæringer mv. Men det er ikke deres opgave at stille diagnoser (herunder erklære folk raske) eller at have en holdning til ydelser, forløb osv. Det er forvaltningens opgave.

   De der sengepraktikker er en skændsel! Hvordan i alverden tror nogen på, at det kan være godt for nogen? Det er ikke godt for kvinden i dit eksempel, og det er heller ikke godt for arbejdsgiveren. Hvem får bare det mindste ud af 2*20 minutter pr. uge. Vanvid! Giv da for pokker kvinden en FTP.

   Jeg har tidligere udbredt mig om lægekonsulenternes rolle her: https://stegemueller.dk/kommunal-administration/.

   I næste indlæg viser jeg en fantastisk tegning, som vist er gået internettet rund de seneste dag. Jeg synes den er rammende også i forhold til dit indlæg.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.