,

Backup – hvad nytter det?

Fokus på sikkerhed

Jeg har altid haft fokus på sikkerhed. Jeg har altid tænkt, at sådan kunne jeg beskytte mig mod nedbrud, hackere, ransomware og alskens uvæsen.

 • Jeg kopierer hjemmesiderne til et andet domæne hver måned, så der altid er en fall back mulighed, jeg tager backup af siderne hver nat.
 • Jeg tager backup af mails og dokumenter hver eftermiddag, billeder en gang om ugen, musik en gang om måneden ovs. osv.

Lidt som “Intet tab bør ramme os, som kan undgås ved rettidig omhu” Citat A. P. Møller – 1946.

Hvad nytter det?

Til alt det, der foregår på min PC, bruger jeg Kaspersky, der er både et sikkerhedsprogram og og et backupprogram. Det er ret dyrt, men jeg vil jo gerne beholde mine data så øh…

For så vidt angår sikkerheden har jeg efterhånden slået det meste fra, for hvis det er slået til, kan jeg næsten ikke bruge maskinen pga. Kasperskys hysteri.

Da jeg var i gang med at reetablere min maskine, var jeg meget bekymret for, om jeg kunne finde den krypterede database og nøglen til mine kodeord, som jeg, i parentes bemærket, har 228 af. Men OK den ville jo være i mine backupfiler på et eksternt drev, så det ville jo bare være at gå nogle dage/uger tilbage og gendanne. Sådan var det bare ikke, for alt, før maskinen crashede, var væk! Gudskelov gemmer jeg ikke dokumenter, billeder, videoer mv. på C:. De ligger trygt på F:. Som ved en forudanelse havde jeg nogle dage forinden også flyttet mailprogram og data til F: Og i dag vil jeg flytte min browser.

I går konstaterede jeg, at min musik også er væk. Det drejer sig om ca. 300 overspillede Cd’er.

På overarbejde

Kaspersky Lab gør virkelig, hvad de kan for at løse dette mærkværdige problem. Der er sendt mindst 40 mails frem og tilbage, og jeg er tæt på at give op.

Enten forstår jeg ikke, hvad de mener, når jeg skal gøre noget, og jeg er ellers blevet nogenlunde til at forstå “IT-engelsk”, eller også foreslår de noget, jeg bliver lidt fornærmet over. I dag foreslog de fx, at den sindssyge afviklingstid på et par timer for dokumenter skyldes, at jeg havde flere jobs i gang samtidig. Det har jeg selvfølgelig ikke. Men jeg kan dog godt se, at det ikke er nemt at være dem!

De har været allerede været remote på min maskine en gang, og tilbyder at komme igen i morgen. De er velkomne De foreslog en forudgående analyse af mine drev. Deres metode viste ikke noget og tog kun 30 sekunder. Jeg kunne så en metode, der var bedre (chkdsk), og det var de enige i, og hjalp mig med at præcisere. Fint samarbejde. Jobbet vil vel være færdigt engang i nat. På en times tid er “vi” nået til fire pct.

Hvis de ikke finder mine data, vil jeg se mig om efter et andet program.

Backup – hvad nytter det?

3 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Her sidste gang, du havde problemer med din PC, var det vel dig selv, der havde slettet alle data? Vis mig lige det antivirusprogram, der kan beskytte én mod det. 😉 Sådan et kunne jeg godt have haft brug for et par gange.

  Bortset fra det, så burde der da være en backup, når programmet er sat op til at lave dem automatisk.

  Når jeg læser dine PC-relaterede indlæg, tænker jeg, at du bruger maskinen på den måde, jeg selv gjorde i 90’erne, nemlig at eksperimentere vildt og inderligt med selve systemet. Nu om dage bruger jeg kun mine maskiner som værktøj, og jeg gemmer så få data som muligt. Når jeg en sjælden gang tager en sikkerhedskopi af noget, er det på helt gammeldags maner, så tæt på manuelt som man nu kan komme, når der er tale om it.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Nej nej – selvfølgelig havde jeg ikke alle slettet data. Jeg havde lavet et forkert bootdrev (I:\). Og derefter var jeg så idiotisk at slette de filer på I:\ den skulle boote fra i den tro, at når de filer ikke var der, ville den boote fra C:\ så på en måde kan du kan godt sige, at jeg slettede data, men det var nu ikke alle. Og “sidst” er egl. også “nu” for de mgl. backups er jo bare en reminiscens.

   Ja der burde være adskillige backups, når jeg laver dem hver dag. De overskrives ikke, da de er inkrementelle.

   Egl. eksperimenterer jeg ikke. Jeg løser problemer og arbejder 🙂 Men på det seneste har jeg haft lidt vel mange af problemerne. Når de er løst, har jeg lært noget. Og så er det fedt. Jeg synes fx det med hjemmesiderne er sjovt og særdeles lærerigt. Jeg har bevæget mig en del de seneste to år. De kræver alligevel sit at være webmaster to steder.

   Der er altså noget old scool over din måde at tage backup på. Men jeg har da lært “If it ain’t broke, don’t fix it”.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.