12 dage senere

Den unge mand fra skadedyrsfirmaet har været her og har godkendt de foranstaltninger, jeg selv har foretaget, nemlig at smide sengeramme, madras og topmadras ud, købe nyt og sove på gulvet i stuen siden da. Han fortalte, at den værste kilde var sengerammen, så den var det vigtigste at smide ud.

Han har gået sit eget arbejde efter i sømmene og ikke fundet nye levende dyr. Jeg har været meget spændt på hvad han ville sige, for jeg så tre bag min computerskærm i går, og det fortalte jeg ham selvfølgelig. Jeg er helt hysterisk, og jeg skal bare af med skidtet, og vi skal have bund i det nu. Han fortalte, at de vandrer rundt for at finde mad.

Nu skal jeg så sove i soveværelset på madrassen på gulvet. Idéen er at se, om de – nu hvor der er mad – dukker op igen. Hvis jeg bliver bidt, skal jeg ringe til ham igen og med det samme. Jeg har slet ikke lyst til at sove herinde, men der er ingen vej udenom, og deres tilstedeværelse kan åbenbart kun testes på denne måde. Han kommer igen om 14 dage. I dag har han sprøjtet gift på hele gulvet og samtlige paneler og dørkarme i hele lejligheden. Det må siges at være en både langvarig og grundig proces, og problemet bliver taget meget alvorligt. Det er jeg glad for, og jeg håber aldrig, jeg skal opleve det igen.

I., som jeg kender fra psyk., kommer på søndag og hjælper mig med at samle den nye seng, som indtil videre står i kasser inde i stuen. Det er dejligt at få hjælp, for jeg kan ikke overskue det selv. Det er sikkert ikke særlig svært, når man er to om det. Ikeas samleanvisninger plejer at være gode nok. Jeg har sørget for, at skruemaskinen er fuldt opladet.

Jeg ser frem til at komme til at sove i en seng igen i stedet for at leve på feltfod. Og jeg ser frem til, at mit hjem kommer til at ligne sig selv igen. Normalt bor jeg nemlig ret så pænt.

Hvordan vi kom ind på det, husker jeg ikke, men vi fik os en lang og interessant snak om tro, da han er medlem af Pinsekirken. Vi havde mange synspunkter at udveksle, og jeg synes altid, det er spændende at tale med folk, der har forholdt sig aktivt til det at tro. Folk kan for min skyld være Jehovas vidner, Mormoner, Adventister mm., men uanset hvad de er, vil jeg gerne høre om, hvad der fik dem til at lande der. Hvilke overvejelser gjorde de sig? hvad betyder deres tro i det daglige? osv.

Jeg holder mig til grundsætningen om, at enhver er salig i sin tro, og jeg bryder mig ikke om, at folk er missionerende. Det var en spændende og god snak, men jeg synes også, at han missionerede ved fx at invitere mig til en af deres gudstjenester og prøvede at overbevise mig om, hvor godt bøn er; på den anden side set: hvorfor ikke gå med? Det kan næppe være farligt, og jeg kan højst møde nogle søde mennesker.

14 Svar
 1. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Hvis du bliver ved med at se væggelus spadsere rundt, må du hellere kontakte skadedyrsbekæmpere, inden du sætter sengen op. Bare for en sikkerheds skyld. God fornøjelse med Pinsekirke-besøget 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Godt du satte mig i gang. Jeg ringede til ham, og han forklarede (og det har han gjort tidligere, men jeg havde glemt det). at de kan leve op til 48 timer efter de har rørt ved giften, så han var helt rolig.

   Jeg fik så også lavet en aftale om gudstjeneste med ham: Næste søndag 10:30. Det bliver spændende.

 2. kisser
  kisser siger:

  Har du sovet godt i nat? På madrassen i soveværelset…
  Det skal blive rart at få samlet den nye seng og dit hjem kommer til at ligne sig selv igen.
  OG AT ALLE DYR ER VÆK og aldrig kommer igen!!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Jo tak, jeg har sovet fint. Det bekymrer mig dog, at jeg har set nogle dyr kravle på væggen her til morgen. Som jeg har forstået ham, sprøjter han en hinde, og så skulle de dø, når de kravler på den. Hvordan kan de så kravle rundt? Møgdyr! Alt skal helt væk, inden sengen bliver samlet, ellers kan jeg jo starte forfra…

 3. Inge
  Inge siger:

  Uanset motivet bag invitationen, er det da altid en god ide at se og opleve andre trosretningers måde at gøre tingene på, og en evt. hvervning virker jo kun hvis den man forsøger at hverve er modtagelig.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja du har egentlig ret. Jeg er vidst ikke modtagelig for hvervning, da jeg føler mig godt forankret i den almindelige danske folkekirke. Det kunne jo blive en fin oplevelse. Jeg tror, jeg går med.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Så længe invitationen er i god mening og ikke blot for at “hverve sjæle”, så er det vel ikke så missionerende, at det gør noget. Hvis du er interesseret, så kan du jo gå med. Du er vel ikke i fare for at blive hvervet til noget, du ikke kan stå inde for?
  Forhåbentlig var han god til sit arbejde, så du fremover kommer til at være fri for de små skadedyr.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg tror faktisk, at jeg går med, da jeg føler mig tilstrækkeligt fast forankret i den evangelisk-lutherske kirke til, at jeg kan modstå forsøg på hvervning. Jeg synes, det han fortalte om deres tanker om Helligånden var ret spændende.

   Jeg håber inderligt, jeg bliver fri for dyrene. Jeg hader dem – de er bare så ulækre.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.