Forfærdeligt

Jeg kæmper med de forbandede (undskyld jeg bander, det gør jeg normalt ikke) væggelus. Startede dagen med at smide sengetøjet i vaskemaskinen og koge det ved 95 grader og derefter lægge rent på og flytte det ind i stuen til madrassen på gulvet, hvor det er meningen, jeg skal sove de næste 14 dage.

Min søde nabo kom i eftermiddags og hjalp mig med at bære den gamle madras ned til det sted, hvor man må stille den slags. Det var bare så væmmeligt. Der var sorte aftegninger overalt, og mange steder kunne man se dem vandre. Det er åbenbart ikke alt, der er slået ihjel af giften, som den unge mand sprøjtede ud.

Herefter skilte vi sengen ad, og det var også ulækkert – bl.a. fordi jeg ikke støvsuger under den særlig ofte. Måske er jeg et svin? Fra nu af vil jeg gøre det jævnligt. Heldigvis var der strøm på skruemaskinen, så det gik lidt lettere, da jeg fandt den frem.

Da han var gået, gik jeg i gang med støvsugeren og støvsugede de resterende levende krapyler op sammen med ligene af deres artsfæller. Jeg støvsugede også i entreen af angst for, at vi skulle have tabt nogen på vej ud med madras og sengeramme. Støvsugerposen blev smidt ud tilsidst.

Jeg har et mexikansk håndmalet trækors hængende på væggen ved hovegærdet. Det har jeg vasket med kogende vand. Kan det ikke holde til det, er det bare ærgerligt.

Herefter smed jeg alt tøjet fra yderst til inderst og sendte det en tur gennem vaskemaskinen ved 60 grader. Jeg håber, det holder til det; det meste er normalt til 40 grader.

Min frygt er, at der sidder nogen i min elskede kugledyne, som ikke sådan lige kan vaskes i en almindelig vaskemaskine, og at jeg derved nu har transporteret dem ind i stuen. Hvordan kan det være, at fyren fra skadedyrsbekæmpelsesfirmaet ikke interesserede sig for min dyne? Jeg kan ikke gøre andet end at holde øje, og at ringe til ham, hvis jeg ser nogen af de møgdyr inde ved mit nye sengeleje.

Ønsk dig aldrig at få et problem med væggelus – det er forfærdeligt.

26 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det har du selvfølgelig ret i, men jeg ånder først lettet op når Patrick – den unge mand fra firmaet – har været her igen og godkendt de foranstaltninger, jeg hidtil har foretaget. I sidste ende løser det sig nok, men han skal sige god for det.

 1. Pia
  Pia siger:

  Jeg har lige læst dine sidste indlæg, og jeg må sige, at du sandelig har dit at kæmpe med. De lyder bestemt ikke rart med de små husdyr, der har invaderet din seng. Jeg håber skadedyrsbekæmpelsen har gjort kål på de krapyler.
  Dejligt at der også var et rigtigt positivt indlæg om din fremtid.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg synes også, at jeg kæmper på alle fronter. Jeg havde ikke lige brug for krapylet også. Det at blive invaderet i sin seng er virkelig frygteligt; det er jo der jeg finder min tryghed, når resten af verden er umulig, men sådan er det ikke længere. Nu er jeg så flyttet ind i stuen, og jeg håber på, at utøjet ikke er flyttet med.

 2. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Det er godt nok en træls omgang. Men du får da øvet dig i at tage hånd om nogle ting selv, og det går jo egentlig meget godt. Hvad sagde skadedyrsbekæmperen egentlig om kilden til bæsterne? Har han været i de andre lejligheder også? Hvis det er dig selv, der har bragt dem til huse, kan de så være kommet med hjem efter et af dine mange ophold på psyk? Ikke nogen behagelig tanke, men sådan et sted er vel i den henseende at sammenligne med et billigt hotel. Måske kan du putte kugledynen i fryseren i etaper? Men det er selvfølgelig en langsommelig affære. Især hvis du ikke har en anden dyne at sove med i mellemtiden. Æv, ingen nemme løsninger her.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja for pokker hvor er det træls. Det går lige an at få taget hånd om det, og det skal jo gøres, der er simpelthen ingen vej udenom. Jeg har læst, at hvis man ikke agerer, kan man pådrage sig et enormt erstatningsansvar, fordi krapylet kan sprede sig til de andre lejligheder.

   Jeg kan simpelthen ikke huske om skadedyrsbekæmperen fortalte om, hvor de kom fra eller om jeg i det hele taget spurgte ham om kilden. Jeg tror, jeg var så rystet over alt det andet, han sagde, at jeg ikke kunne lytte ordentligt.

   Jo de kan godt komme fra psyk. Jeg vil spørge dem næste gang, jeg kommer derud, om det er et problem, de kender til.

   Jo måske kan jeg komme kugledynen i fryseren i etaper. Jeg tænker også på at indlevere den nede på renseriet.

 3. kisser
  kisser siger:

  Det er da lige den rette overskrift til dette indlæg.
  Nullermænd og spindelvæv kommer ret hurtigt.
  Jeg kan levende sætte mig ind i, hvordan du har haft det, da I skulle bære madras og seng ned.
  Hvordan reagerede din nabo?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Min nabo tog det overraskende pænt at skulle rode i alt det ulækre skidt. Han iførte sig plasticsække uden på hænder og sko. Det havde jeg nu lidt svært ved at se idéen i, men ham om det, han var en fantastisk hjælp, og jeg kunne på ingen måde have klaret det alene. Jeg håber, jeg en dag kan hjælpe ham med et eller andet, fx hans computer.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Tænk at nå til at skulle sige, at det er ærgerligt, at du ikke er husstøvmideallergiker. Er man det, skal madrassen nemlig støvsuges meget ofte, så der ville du nok have opdaget det noget før.
  Jeg håber du får renset dynen – eller udskiftet den, ganske enkelt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja tænk at komme så vidt. Fra nu af vil min madras blive støvsuget meget ofte, og det skarpe øje vil være fremme. Nu ved jeg jo, hvad jeg skal kigge efter.

   Problemet med at skifte den ud er penge. Jeg har ganske enkelt ikke råd til at gå ud og købe en ny dyne også.

   Jeg har fundet ud af, at kugledynen kan ” skilles af”, da kuglerne ligger inde i nogle velcrolommer. Så kan jeg sende betrækket til rensning.

 5. Inge
  Inge siger:

  Det er sørme hårdt arbejde at komme af med den slags kryb, håber det lykkes for dig.. eller rettere det skal lykkes og helst inden alt for længe.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Du har ret i, at det er hårdt arbejde og tidskrævende, fx gik hele dagen i går med det. Jeg er meget spændt på, hvad den unge mand siger, når han kommer igen om 14 dage.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Mange tak. Det er desværre ikke en Protac selvom det er de bedste. Jeg tog den jeg fik bevilget.

 6. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Du har min dybeste medfølelse.

  Kontakt kommunens hjælpemiddelafdeling vedr. kugledynen. Hjælpemiddeldepotet har muligvis en leverandør man bruger, når madrasser og kugledyner etc. skal til rensning i forbindelse med, at de skal skifte ejer.

  Måske kan du søge om at få bevilget hjemmehjælp til noget rengøring?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Mange tak!

   Det er en god idé at kontakte kommunens hjælpemiddelafdeling. Det vil jeg gøre i morgen.

   Jeg kan jo godt gøre rent selv – jeg har allerede gjort så meget rent, som jeg overhovedet kan. Jeg venter mest på, at den unge mand fra skadedyrsbekæmpelsesfirmaet kommer igen om 14 dage.

 7. Pollyanna
  Pollyanna siger:

  Hej Hanne. Hvis du har en fryser, der er stor nok, kan frysning slå væggelusene ihjel. Ellers vil jeg ringe til skadedyrsfirmaet og forhøre mig

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pollyanna

   Du har ganske ret, de kan fryses ihjel ved ca. minus 18 grader i to døgn. Mit problem er bare, at fryseren er for lille til fx at kunne rumme min kugledyne. Jeg har bare sådan en lille skabsfryser.

 8. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Føj for pokker, jeg føler med dig! Jeg ville heller ikke bryde mig om at forstyrre de nullermænd, der bor under min seng, mens nogen kiggede på det. Jeg gik og troede, at jeg havde dem under kontrol, men så skulle sengen flyttes, fordi der skulle males for en tid siden. Der lå en kæmpenullermand, som mine anstrengelser med støvsugeren altså ikke havde forstyrret ret meget. Måske skulle jeg spare sammen til sådan en robotstøvsuger? Jeg er jo altså ikke god til at gøre rent, og det varer nok længe, inden kommunen griber ind og bevilliger mig noget hjemmehjælp…
  Kan din dyne renses? Det er da muligt, at sådan et kemikaliebad i det mindste kunne give dig ro i sjælen. Ellers må det være muligt at få den vasket professionelt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak – medfølelse hjælper da.

   Jeg syntes, det var decideret pinligt, at min nabo så alle de nullermænd og spindelvæv. Jeg føler mig som et svin, og jeg kan endda godt gøre rent, men jeg har simpelthen aldrig tænkt over, at man skulle støvsuge under sengen. Det vil jeg fra nu af gøre hver 3. uge eller sådan noget lignende.

   Jeg vil spørge på mit lille lokale renseri, om de kan rense en dyne. Det er en god idé. Tak.

 9. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Hej Hanne

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det kan være, at du har haft dem med hjem fra du var ude at rejse, for flere år siden, eftersom situationen er blevet så slem. Jeg ville nok prøve at støvsuge dynen, selv om det ikke er nogen let proces.
  Ulækkert lyder det. Heldigvis bider alt på mig, og jeg kan straks mærke det, hvilket er yderst ubehageligt og klør skrækkeligt.
  Jeg håber virkelig, at du og skadedyrsmanden får bugt med dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kirsten

   Ja det er da muligt, at jeg selv har haft dem med hjem; jeg synes bare, at det er mærkeligt, hvis de skulle have slumret i 2½ år. Jeg har ingen steder været siden august 2013. Men jeg udelukker intet.

   Jeg tror du har ret i, at jeg skal prøve at støvsuge dynen. Det vil jeg gøre i morgen tidlig.

   Vær du glad for, at du mærker den slags med det samme.

   Jeg håber også. I hvert fald gør jeg min del af det.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.