En tur i Ikea

Fyren fra skadedyrsbekæmpelsesfirmaet var her i går. Ung, sød og effektiv var han. Han sagde, at angrebet her hos mig, var noget af det værste, han havde set! Jeg er rystet. Han mener, dyrene har været her 4-5 måneder, og jeg begriber ikke, at jeg ikke har opdaget noget. Han forklarede, at der simpelthen er nogle mennesker, der ikke får rødmen og hæver op, og til dem hører jeg så. Det er jo en tæge, så de har levet af mit blod, men jeg har ikke opdaget det, for havde jeg det, havde jeg selvfølgelig reageret med det samme. Han løftede madras og topmadras og sagde, at det kunne jeg godt smide ud – jo før jo bedre. Sengerammen skal også smides ud – jo før jo bedre. Intet af det står til at redde. Han gik alle rum igennem, men det er “kun” soveværelset, der er ramt, hvilket er et mirakel. Han sprøjtede gift i alle sammenføjninger (hvor vægge støder sammen), alle paneler, alle lofter, under sengen. Han lavede også en bræmme af gift ud til entreen, mellem entreen og køkkenet og mellem entreen og spisestuen. Det er forbudt at vaske gulve foreløbigt.

I morgen har min nabo tid til at hjælpe mig med at smide springmadrassen ud, for den er for tung til, at jeg kan bære den selv. Han hjælper mig med at skille sengerammen ad og bære det ned. Jeg føler mig frygtelig upraktisk, men jeg kan ikke klare det selv. Herefter er det ideen, at jeg skal sove på den nye madras på gulvet inde i stuen, indtil den unge mand har været her og sprøjte anden gang om ca. 14 dage. Den nye seng kan selvfølgelig ikke stilles op, førend alt er væk, for så kunne jeg jo bare begynde forfra. Hvor mange gange, han skal komme, er endnu uvist. Dyrene kan leve op til et år, hvis de har gemmesteder, hvor giften ikke kommer ind.

Jeg er lettet over, at han ikke sagde, at jeg skulle koge hele min garderobe. Han bad heller ikke om adgang til klædeskabet, som ellers danner en af sammenføjningerne.

Det er et mareridt!

Da jeg fra i morgen ikke har nogen seng eller madras, måtte jeg en tur i Ikea og købe nyt. Det var lige før, det var over min formåen. Jeg er ikke god til steder med mange mennesker, og det er lige, hvad der er en lørdag formiddag. Jeg synes, jeg spurgte mig for tusind gange om hvad som helst. Folk er flinke og hjælpsomme. Jeg følte mig bare hjælpeløs og fik det rigtig dårligt. Jeg fandt en flink medarbejder i sengeafdelingen, der guidede mig igennem valget. Egentlig var jeg ligeglad, jeg skulle bare have en seng, en madras og en topmadras. Han fandt noget, der kunne bruges, og jeg fik papirer om, hvor jeg kunne finde det på lageret, hvilken reol og hvilken plads.

Så ned på lageret da jeg endelig fandt derned efter at have spurgt mig for og finde frem og bugsere op på en vogn. Tungt som bare pokker var det, og det var overhovedet ikke nemt at køre rundt med den fuldt lastede vogn. Den slags er meget svært alene, men jeg har ikke nogen, der kan hjælpe.

Gennem kassen hvor man scanner det hele selv. Hvor sidder stregkoderne? Hvordan virker scanneren? Der kom heldigvis en medarbejder, og jeg så sikkert hjælpeløs ud, så hun tilbød at hjælpe. Jeg tog med kyshånd imod tilbuddet. Betalingen klarede jeg dog selv.

Selve madrassen skulle udleveres i vareudleveringen på den anden side af bygningen. Lang køretur med den svært styrbare vogn. Ny kø, ny venten, de var dog hurtige. De kunne også oplyse, hvordan jeg kom hjem: 3*42, der kom hurtigt og var meget hjælpsomme. Chaufføren hjalp også med at bære tingene op til 1. sal selvfølgelig mod betaling, men pyt med det. Jeg ville ikke have vidst, hvad jeg ellers skulle gøre, når jeg nu ikke kunne bære det selv.

Resultatet er lige nu, at min stue er fyldt (overdrivelse) med papkasser, der rummer en seng. Madras og topmadras er pakket ud, da de skal bruge 72 timer, før de er rigtigt foldet ud fra den sammenrullede tilstand. Det blev ikke til en springmadras i denne omgang. Jeg håber, den jeg i stedet har købt er OK. Den var såmænd dyr nok.

Om 14 dage må jeg prøve at finde en, der vil hjælpe mig med at samle den nye seng, for jeg kan ikke bakse med det alene. Måske kan jeg overtale min søde nabo?

17 Svar
 1. Kisser
  Kisser siger:

  Puha for en omgang.
  Gad vist hvor de kommer fra?
  IKEA er en sag for sig, og godt klaret at du fik købt en seng.
  Har du sovet godt i nat?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja det er rigtig slemt, og jeg kan ikke rigtig overskue det, men må tage en ting ad gangen. Jeg glemte at spørge den unge mand om, hvor de kan være kommet fra.

   Jeg er også helt stolt af, at jeg klarede Ikea, men det var nu også kun med nød og næppe, flere gange under vejs var jeg ved at give op.

   I nat har jeg sovet i min almindelige seng. Det er først den kommende nat, jeg skal begynde at sove på en madras i stuen.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Sikke da noget! Dækker forsikringen i det mindste lidt? Jeg har gode erfaringer med en koldskumsmadras, men den var nu heller ikke billigere end en tilsvarende springmadras.
  Det er da positivt, at du har gode naboer og venner, der både kan og vil hjælpe til med det hele.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak for at gøre opmærksom på det med forsikringen. Dem skal jeg klart have ringet til.
   Jeg skal sove på den nye madras første gang i aften. Jeg er spændt på, om den er ordentlig.

   Ja jeg er så glad for, at nogen vil hjælpe, for jeg kan ikke overskue det selv. Mine to venner i Valby meldte sig efter at have set mit opslag på FB. Det blev jeg rigtig glad for. En ny veninde har også meldt sig til at samle den nye seng. Den værste tjans er den naboen tager i dag med at skille alt det inficerede ad og slæbe det ned.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja for Søren, det er godt, der nummer sat noget i værk. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket ellers.

   IKEA er et mareridt, selvom deres system egl. er ret logisk, når bare man har overskud til at følge det.

   På to sovepiller tror jeg, at jeg sover rimeligt. Jeg vil jo gerne i kirke i morgen.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Medlidenheden herfra har du – den kan desværre bare ikke samle senge for dig …
  Det er mere skidt end godt, at du ikke reagerer på den slags. Jeg reagerer omgående, selv på sådan noget som flåter, hvad ikke ret mange gør før efter et stykke tid, med det resultat, at de aldrig når at sidde på mig i de kristiske 24 timer.
  Det der væggelusangreb lyder ualmindelig ulækkert!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak – det hjælper altsammen. Per og Maj-Britt har meldt sig på banen til at samle. Jeg kan spørge naboen, og en mulig ny ven har også meldt sig, så jeg tror, det går. Hvis man bare er tilstrækkeligt hjælpeløs, ser det ud til at gå.

   Nu skal jeg “bare” af med e forbandede dyr. Ja det ville egl. være godt, hvis jeg havde kunnet se biddene, så havde jeg jo kunnet gribe ind med det samme. En ting er sikkert, ser jeg en anden gang noget, der bare ligner, er jeg i røret til viceværten med det samme.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja jeg har også lidt medlidenhed med mig selv. Jeg har bare ikke behov for at have et problem med skadedyr også – jeg synes, jeg har problemer nok.

 4. Lene
  Lene siger:

  Åh nej Hanne, det har du bare ikke brug for nu. Nu siger jeg som dig over hos mig, at havde jeg boet tæt på dig, så havde jeg hjulpet. Håber du finder nogen, der kan hjælpe.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak for din søde kommentar! Du har ret, det har jeg bare ikke brug for. Jeg kan ærlig talt ikke rigtig overskue det, og samtidig hader jeg at være afhængig af andre mennesker. Jeg håber, naboen vil hjælpe med at samle den nye seng og 14 dage.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.