,

10 ECT-behandlinger

10 ECT-behandlinger

Jeg synes, det går bedre

10 ECT-behandlinger

Årsagen er den værste depression jeg endnu har har haft. Jeg havde den første depression i 2003 og på et et eller andet tidspunkt, udviklede depressionerne sig til bipolar affektiv sindslidelse – dvs. en evig skiften mellem manier og depressioner; denne gang var en hurtig indgriben nødvendig. Jeg synes, det går bedre nu.

Jeg bliver nødt til at se mig selv som psykisk syg.

Angsten for bare at blive sendt hjem er ubegrundet nu

Jeg har et selvmordsforsøg bag mig i 2006, den 3. januar, men dengang sendte Psykiatrisk Center Hvidovre (PCH) stadig patienterne hjem igen trods forsøg; den praksis har de heldigvis ændret, men det betyder, at jeg altid er bange for at blive sendt hjem igen, når jeg henvender mig derude. I 2014 er det blevet til hele fire besøg på PCH, og jeg er meget glad for at komme på centeret; i dag holdt de fx en egentlig evaluerende samtale i forbindelse med udskrivelsen.

Oveni de 10 ECT-behandlinger har de tilbudt fire psykologsamtaler, hvor det er blevet klart, at der er en række ting, jeg er nødt til at at ændre i mit liv. Jeg er ekstremt indadvendt, og det bliver jeg nødt til at prøve at ændre på. Jeg har altid bare set det som indadvendt, men jeg bliver også nødt til at se det som ensom. Hvordan jeg får ændret på det, ved jeg ikke. Noget må der ske.

ECT har den ubehagelige bivirkning, at jeg mister korttidshukommelsen, og det er langt værre, end jeg havde troet. Jeg kan føre en samtale, og fem minutter inde i samtalen kan jeg spørge til noget i samtalen. Det skulle foretage sig efter otte uger. Jeg skal i samråd med Jobcenteret i gang med afprøvning af min arbejdsevne med henblik på at opnå et fleksjob, og det skal i hvert fald ikke i gang før otte uger efter sidste behandling. Min bisidder fra SIND kontakter Jobcenteret, så formalia kommer på plads.

PCH samarbejder med min kontaktperson i Distriktspsykiatrien på Gammel Kongevej 33, som jeg har en aftale med allerede på torsdag, og som jeg har mailet med, så aftalen er på plads/bekræftet.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

Vil du virkelig vide noget om ECT, skal du læse her hos professor Poul Videbech.

11 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Da vi mødtes første gang, fik jeg heller ikke det indtryk, at du var en indadvendt person.
  Dejligt at du er kommer ud i friheden igen og godt der er hjælp at hente til de videre kampe med og mod systemerne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Nu er der så flere, der skriver til mig, at jeg måske alligevel ikke er så indadvendt, som jeg selv går og synes; jeg ved snart ikke, hvad jeg skal tænke, for det er et opgør med mange års tankegods.

   Jeg var heldigvis ikke indlagt på en lukket afdeling men på en almindelig åben afdeling, hvor alle medarbejdere var meget søde.

   I morgen har jeg en tid i Distriktspsykiatrien hos min kontaktperson, der binder tiden fra indlæggelsen sammen med tiden i friheden. Det er meget elegant udformet. Om to måneder kan jeg tage fat på arbejdsprøvningen, der skal være første trin på vejen mod et fleksjob, som er det jeg ønsker mig allermest.

 2. Inga
  Inga siger:

  Kære Hanne, jeg vidste ikke at du har de så slemt.
  Jeg ønsker dig alt det bedste og en masse sundhed. Tag din tid, så kan du gøre det også
  Ich hoffe mein dänisch ist verständlich 😉 Ich sende dir Licht und Liebe, nimm dir die Zeit die du benötigst du bist eine starke Frau und es wird dir wieder besser gehen! Habe Geduld <3

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Inga

   Mange tak for din kommentar. Dit dansk er bestemt forståeligt, og jeg sætter stor pris på, at du tager dig tid til at skrive til mig – det gør godt. Tiden på hospitalet gjorde mig bestemt godt, og jeg tror, at behandlingerne virkelig har gjort godt.

   Kærlig hilsen
   Hanne

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Det må være ekstremt underligt – på den ubehagelige måde, når ens hukommelse forsvinder. Heldigvis var du dog forberedt, så du ved, at det ikke er unaturligt, og at den kommer igen. Jeg synes, det virker urimeligt, at du på den ene side skal forholde dig til elektrochok og manglende hukommelse og på den anden side jobcenter og flexjob. Godt, du har Bodil Bisidder!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Det er helt ekstremt underligt med den manglende hukommelse, men depressionen var så slem denne gang, at jeg allerede, før jeg tog derud var klar over, at jeg ikke ville spises af med 1000 mg. ekstra af et eller andet præparat. Jeg havde brug for et eller andet, der virkede her og nu, og ikke først om 6-8 uger.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Det er det ganske rigtigt heller ikke, og du har ret, det er ganske rigtigt et af de steder, jeg kunne begynde. Under alle omstændigheder mange tak for din mail!

 5. Eric
  Eric siger:

  Pyh, det er godt at have gear, når man skal op ad bakke. Indadvendt? Det var sgu ikke lige det, der slog mig, da vi mødtes på Telendos, men sådan er der så meget. Psykiatrien vil nok diagnosticere Nordjylland som en indadvendt landsdel, fordi vi ikke siger så meget ud over det absolut nødvendige, og alt er jo relativt.
  Arbejdsprøvelse er en Christiansborgsk bittermandel af visdom, og den skal jo nok dulme de øvrige prøvelser. Vor Herre til hest, siger jeg bare.
  Jeg ønsker dig alt godt og medvind, uanset prøvelsernes art.

 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ang. det med korttidshukommelsen, så kan jeg fortælle dig, at jeg også har problemer med den, og jeg har altså ikke fået ECT. Måske er der noget i de antidepressiva, jeg tager og har taget i årevis, måske er det bare alderssvækkelse, jeg ved det ikke, men jeg kan altså også spørge om noget, jeg fik forklaret for to minutter siden.

  Jeg ved ikke rigtig, hvordan man skal kunne gøre sig selv udadvendt på kommando. Jeg er nok lidt mere af den mening, at folk er forskellige, og nogle af os er altså ikke festaber ret meget af tiden. Jeg synes jo, du kunne give dig selv et skulderklap for de sociale kontakter, du har skabt gennem dit slægtforskningsarbejde og også dine netkonktakter. Jeg ved godt, at for nogle mennesker tæller internetkontakt ikke som social kontakt, men der er jeg altså lodret uenig. Men selvfølgelig, hvis man er derhenne, at man erklærer sig ensom, så må der jo en forandring til.

  Under alle omstændigheder ønsker jeg dig tillykke med at være blevet udskrevet og god vind med alle planerne. Og det der med at komme “ud på arbejdsmarkedet”, det kan vel godt vente, indtil du har styr på det. Eller rettere, det må ske på dine betingelser. Det er jo ikke en sommerferie, du har været på.

 7. Lene
  Lene siger:

  Godt at du har nogle sparringspartnere, og jeg ønsker dig god bedring og forhåbentlig kommer korttidshuskommelsen lige så langsomt tilbage, for det må være meget ubehageligt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Jeg er rigtig glad for, at jeg har nogle sparringspartnere! Du kan tro, det er ubehageligt med korttidshukommelsen, men alternativet var værre. Jeg stod ved en brandvej, som der ikke var nogen udvej ved, så jeg havde ikke rigtig nogen udvej.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.