,

Undskyld jeg er medlem af Djøf?

Undskyld jeg er medlem af Djøf?

Hvorfor skal vi altid skældes ud?

Undskyld jeg er medlem af Djøf?

Det afsluttende spørgsmålstegn efter Djøf er et spørgsmål, om hvorvidt jeg skal undskylde. Det kan kun besvares med “Nej”. Jeg vil ikke undskylde.

Jeg har haft fat i det tidligere i juni 2022, men tager dansen en gang mere. Det er desværre nødvendigt, og det ændrer sig næppe, før jeg dør (selvom jeg regner med at have 30 år tilbage).

Aktuelt er jeg igen ked af at blive lagt for had, fordi jeg er medlem af en bestemt fagforening – og jeg bevarer mit medlemskab, selvom jeg ikke længere er på arbejdsmarkedet. Det er en del af min identitet. Sådan har medlemmer af FOA, af GL, af Murerforbundet eller af 3F, det garanteret også.

To personer i Facebookgruppen “Bevar Irma” gav i dag djøfere skylden for Irmas (påståede) dårlige økonomi. Det skyldes ifølge dem, at djøfere ikke er købmænd. Nej, det er vi som oftest ikke; det er der forhåbentlig andre i koncernen, der er – med mindre ledelsen ikke har ansat folk med de rette kompetencer og ressourcer. Altså købmænd.

Jeg reagerede på begge opslag og spurgte, om der ikke også var medlemmer fra andre fagforeninger, de havde lyst at give skylden for verdens fortrædeligheder. Og jeg sendte et link til artiklen fra i sommer. Jeg skrev tillige, at jeg blev rigtig ked af det. Det lagde vist bolden død. I hvert fald har de ikke svaret. Det kan være, de ikke tør tage debatten med sådan en skrap kælling.

Jeg burde måske ikke tage sådan på vej?

Problemet er, at man som djøfer beskyldes for stort set alt, vel også snart Putins invasion af Ukraine, og at det sker adskillige gange om dagen. Det går ind i sjælen og i hjertet.

Ingen medlemmer af nogen anden fagforening udskammes offentligt på daglig basis. Har du nogensinde set hadtale mod medlemmer af HK, FOA, DSR, GL eller andre? Jeg har ikke. HK’erne kunne vel beskyldes for unødigt bureaukrati fra folk, der ikke ved, hvad et medlem af HK laver?

Jeg begriber ikke, hvorfor vi altid skal skældes ud. Alle medlemmer af alle fagforeninger løser højst sandsynligt de opgaver, de er ansat til at løse – og ellers må de vel stå øverst på listen over folk, der skal ud af vagten ved førstkommende lejlighed? Det vil kun være rimeligt.

Men så snart det er et medlem af Djøf, er det som om, det er:

 • en dårlig medarbejder, der udelukkende løser opgaver vedkommende selv har opfundet
 • en dårlig medarbejder, der ikke har forstået opgaven og hver dag møder op for at løse den til skade for arbejdspladsen og hele det omgivende samfund
 • en dårlig medarbejder, der hæver en urimelig hyre for ovennævnte

Tosserne, blandt kommentatorerne rundt omkring, overser gang på gang, at også medlemmer af Djøf løser opgaverne ud fra de retningslinjer og strategiske overvejelser, som den øverste ledelse har fastlagt. Det er jobbet! Så kort kan det siges; og kan man ikke lide lugten i bageriet, må man gå et andet sted hen, hvilket næppe kan siges at være helt urimeligt både set fra medarbejderens og ledelsens perspektiv. Og i øvrigt gælder det alle medlemmer i alle fagforeninger.

Jeg har besluttet, at jeg tager kampen hver evig eneste gang, jeg ser indlæg rundt omkring fra de mentalt mindrebemidlede. Tak for sidst!

Nåh, jeg bliver nok god igen. Jeg måtte bare have luft.


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg er med på, at det er ubehageligt at få skudt i skoene, at man er et dårligt menneske, blot fordi man er medlem af en bestemt fagforening, men når det så er sagt, vil du vel næppe benægte, at netop jurister og økonomer har ladet sig bruge i nogle processer, der faktisk ikke har været gode for resten af befolkningen? Jeg er med på, at disse processer har været dele af de job, man nu engang havde, men man vælger stadig, hvad man vil beskæftige sig med, og må tage det på sig! Så et dybt kig i spejlet ville sikkert ikke være af vejen.

  Jeg har da også fået skudt i skoene, at jeg ikke skulle have beskæftiget mig med at integrere udlændinge i Danmark, og det fra flere politiske hold, og det tager jeg på mig. Dels fordi jeg mener, at det var et værdigt og nødvendigt arbejde, også selv om betingelserne for at gøre det blev hårdere og hårdere efterhånden. Ja, jeg ved faktisk ikke, hvordan de mennesker, der stadig udfører det arbejde, jeg gjorde egentlig kommer gennem dagene. Men jeg beundrer dem for, at de ikke giver op.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Nej – her er jeg for en gangs skyld slet ikke enig med dig.

   Nu ved jeg jo ikke, hvilke processer du tænker på, hvor djøfere har ladet sig bruge, og som ikke har været gode for resten af befolkningen.

   Noget af det, der har fyldt meget i debatten (den debat jeg ser) er udlændingeområdet, hvor “vi” bliver lagt for had for at træffe afgørelser i medfør af udlændingeloven, som er “uretfærdige”, “forkerte” “urimelige” og meget andet grimt. Men folk er jo altså på arbejde og passer det job, de er ansat til. Det kan man vel ikke klandre folk for? Nej jeg mener ikke, jeg skal tage noget på mig. Folk sidder jo altså ikke af sig selv og finder på nogle afgørelser. De følger regler og retningslinjer af de årsager, jeg skrev om i den første artikel om problemet: https://stegemueller.dk/jeg-melder-mig-ind-i-foa/

   I den nævnte artikel skrev jeg blandt andet “Som djøfer kunne man selvfølgelig lade være at lade sig ansætte de steder, hvor borgerne ikke bryder sig om afgørelserne. Det er vel eneste udvej? Men selv medlemmer af Djøf skal betale husleje, der skal mad på bordet, studiegælden skal betales osv. Heller ikke her adskiller vi os altså fra hverken social- og sundhedshjælpere eller sygeplejersker. Og hvis vi ikke søgte og tog ansættelse de forhadte steder, ville sagsbehandlingstiden vokse ind i himlen. Så fat det dog.”

   Det nærmeste, jeg selv har været på at træffe afgørelser, som modtagerne ikke kunne lide, var i mit første job som sagsbehandler i den dengang særdeles udskældte “Arbejdsskadestyrelsen”. Jeg skulle naturligvis følge lovgivningen, praksis og interne retningslinjer. Så fik modtagerne en afgørelse, de måske fandt “uretfærdig”, men jeg havde truffet en afgørelse, der var materielt retfærdig. Mener du, jeg skulle have sagt op? Dengang i 1990 var der stor arbejdsløshed blandt nyuddannede djøfere i sær jurister. Således var jeg otte(!) måneder om at finde det første job trods et pænt (næsten flot) eksamensbevis og masser af relevante studenterjobs.

   Bortset fra de første 1½ år, hvor jeg traf borgernære afgørelser, har jeg været beskæftiget med resultat- og økonomistyring og senere ledelse af IT-projekter. Det kan folk heller ikke lide. Så snart der er to tal, og de kommer til at tænke på Excel, må der stå en djøfer bag. Og sådan en har alle de forhadte egenskaber. Det er eksemplerne fra “Bevar Irma”-gruppen. Jeg aner ikke, hvilke faggrupper, der har styret økonomien i Coop og har regnet ud, at Irma giver underskud (nogle mener så, at det er en løgn, men ingen angiver kilder til påstanden, så det kan ikke bruges til noget). Vedkommende der mente, at det var en eller flere djøfer, aner det antageligt heller ikke, men alligevel lægges en faggruppe uden videre for had – og det er det, der gør ondt hver eneste gang på daglige basis. Prøv selv at lægge mærke til det og forestil dig ordet “Djøf” udskiftet med ordene “Danmarks Lærerforening” (jeg gætter på, at du er7var organiseret der).

   Selv min fantastiske kontaktperson i psykiatrien er ude med riven. Hun er sygeplejerske. Hendes oplevelse er, at hver gang, de har en ledig stilling, bliver den besat med en djøfer. Men det er jo altså en ledelsesbeslutning. Det kan man da ikke klandre alle medlemmer af en fagforening for.

   Så her bliver altså intet kig i spejlet.

   Svar
   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Man skal passe morderligt meget på med at gå i den lejr, der hedder: Vi fulgte bare reglerne. Der er frygtelige fortilfælde. Selv folk, der følger reglerne, er personligt ansvarlige, og bør mindst tage det på sig, hvad de har lavet. Alene de ting, du nævner her i kommentaren, bortset fra det med Irma, som ikke er videre interessant i denne sammenhæng, er nok til at snesevis af mennesker kan opdyrke et indædt had til djøfere, og det bør du, for din egen skyld, kunne indse.

    Du tager fejl: Danmarks Lærerforening er for folkeskolelærere. Sproglærere er ikke folkeskolelærere, men derimod organiseret i det, der nu hedder Uddannelsesforbundet. Hvis medlemmer af Uddannelsesforbundet var involveret i arbejde, der var direkte skadeligt for individuelle mennesker, så ville jeg finde det særdeles rimeligt, hvis de blev hængt ud i pressen.

    Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Og med “Der er frygtelige fortilfælde” mener du så nazister? Hvis svaret er “ja”, synes jeg, du er lidt langt ude.

     Hvilke konsekvenser skulle jeg som medarbejder i Arbejdsskadestyrelsen have draget, når skadelidte ikke brød sig om afgørelsen? Sagt op?

     Selvfølgelig er det med Irma relevant, da det indgår i den blandede landhandel af det, medlemmer af Djøf er ansvarlige for.

     Nej, jeg erkender blankt, at jeg ikke har viden om forskellige læreres organisering. Jeg antog, at du var medlem af Danmarks Lærerforening, fordi du forleden fortalte om, hvad du og dine medstuderende om den “reform”, der resulterede i “enhedsskolen”.

     Svar
     • Henny Stewart
      Henny Stewart siger:

      Fortilfælde er fortilfælde.

      Du forstår altså vitterligt ikke, hvad der menes med at “tage det på sig”? Det må jeg vel nøjes med at konstatere. Det er bare det mindste, man kan forlange af en hvilken som helst sagsbehandler, efter min mening.

      Nu er det normalt sådan, at man er organiseret efter det arbejde, man udfører, ikke hvad man måtte være uddannet til, derfor Uddannelsesforbundet og ikke DL.

      Om denne sag, over and out herfra.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Nej – jeg kan ikke gætte, hvilken betydning du lægger i de ord. Så jeg ved simpelthen ikke, hvad du mener. Du må være mere eksplicit.

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *