,

Tag et job

Da statsministeren i går fremlagde sin og regeringens “helhedsplan” – og da han forleden aften optrådte på en video på Facebook – sagde han adskillige gange: “Hvis de 250.000 ledige tager et job…” De langtidsledige får en særlig økonomisk gulerod ved at få en præmie på op til 30.000 kroner, hvis de kommer i job.

Set fra mit skrivebord er problemet ikke, om den kvarte million tager et job, men nærmere at der ikke er jobs til alle disse mennesker. Arbejdsmarkedet er ikke parat til alle disse nye medarbejdere. Nogle vil så komme med en hel masse indvendinger om, at Dovne Robert jo slet ikke gider arbejde. Selvfølgelig er der nogle, der ikke gider, men lad os nu holde fokus på flertallet bare en times tid.

Fra sommeren 2013 og et år frem var jeg selv ledig. Jeg skrev mange ansøgninger og fik af diverse konsulenter og outplacementfirmaer at vide, at ansøgningerne opfyldte kravene til kvalitet, indhold, længde osv. Mit CV er ret pænt. Det lykkedes mig ikke at komme til samtale så meget som én gang. Jeg endte med at konkludere, at jeg var for gammel.

Allerede dengang var dagpengeperioden skåret ned til 24 mdr. Faktisk var jeg “heldig” at blive syg, da jeg stod lige for at miste dagpengeretten. Næste skridt havde heddet kontanthjælp. Absurd form for held men sandt.

Hav en god aften.

11 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  Er så træt af at folk som Løkke tuder os ørene fulde med at folk som mig på førtidspension ikke gider at arbejde…. der er intet jeg heler vil, MEN ingen af os er tjent med at jeg arbejder i 1 måneder og så igen bliver så syg at jeg skal passes og plejes i lang tid, for derefter igen genoptræne. Jeg knokler hverdag hele dagen, 7 dage om ugen, 365 dage om året på at få det bedre, så jeg måske en dag kan arbejde bare lidt igen.

  jo der er folk som dovne Robert, men jeg tror stadig der er flere som gerne vil.

  En tanke jeg har der måske kunne hjælpe er gratis offentlig transport (eller bare billigere) for det jo nogle gange der den knækker for folk der ikke kan få transporten til at hænge sammen både fordi den er dyr, eller fordi der bare ikke er busser som kan få dem til arbejde… men det jo så en helt anden sag

  Men ja Løkke før du banker folk i hovedet med at de jo bare skal tage et job, så se lige på om de jobs er der!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Du har jo fuldstændig ret i, at der er en hetz mod dem, der ikke arbejder. Jeg mærker den også lidt, idet jeg jo kun arbejder 15 timer pr. uge og belaster kommunekassen med de resterende 22 timer. Men det er trods alt nok lettere at være i fleksjob end på FTP. I mit sygeforløb var der adskillige, der foreslog mig at søge FTP i stedet, men det ville jeg under ingen omstændigheder.

   Gad vide hvor det der “Dovne Robert egl. kommer fra?

   • Anette
    Anette siger:

    var det ikke en udsendelse hvor han deltog?

    jeg vil også helst flex job… men pt vil jeg måske kunne klare en time pr uge hvis jeg har det godt, ikke skal tage offentlig til og fra, kan havde min hund med, der ikke er for mange mennesker, og 1000 andre hensyn…. syntes lige vi skal op på at jeg kan gøre det, men jeg arbejder på det…
    som jeg ser det er mit arbejde at passe på mig selv, og få det bedre. Det gør jeg så bla. ved at øve mig med min blog, noget meget nyt og udfordrerne.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     Du skriver “var det ikke en udsendelse hvor han deltog?” Hvad tænker du på?

     Jeg synes, du er sej! Hvis man kun kan arbejde en time om ugen, skal man ikke være på arbejdsmarkedet! Man lærer ikke kolleger og kultur at kende, man får ikke nogle ordentlige arbejdsopgaver mv.

     Bloggen er garanteret en rigtig god idé. Velkommen i blogland!

     • Anette
      Anette siger:

      jeg tænker at jeg tror han enten var del af et dokumentar program, eller blev nævnt i en tv-avis… men jeg er ikke sikker

      nej 1 time virker lidt absurd som arbejde… men jeg håber jeg kommer til at arbejde igen en dag, for jeg savner det.

 2. Eric
  Eric siger:

  Selvfølgelig er der masser af jobs, det skal bare kunne betale sig at ta’ dem. Det kan det jo ikke i dag med de skyhøje sociale ydelser, og det er derfor, at kontanthjælpsmodtagerne og førtidspensionisterne ligger hjemme på sofaen. Vor herre bevares!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv, og så glemte jeg endda lige den lille detalje med at “det skal kunne betale sig at arbejde”. Jeg forstår ikke, hvordan et regeringsparti kan være så virkelighedsfjernt. Ja og så en passant: LA der står fast på sit ultimative krav om fem pct. skattelettelse til de rigeste. Det bliver mere og mere absurd.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Jeg er et fjols til strategi, så jeg havde slet ikke set dette aspekt. Problemet er vel bare, at DF bliver nødt til at “tage regeringsansvar” i en ny regering, og så bliver det hele bare endnu værre.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.