,

Sikke en tosse

Macrium Reflect

I går syntes jeg, at jeg ville “lege” lidt med Macrium Reflect, der er et program, som uden videre kan genskabe hele styresystemet. Se det er jo dejligt, og man ved aldrig hvornår, man kan få brug for det! (Fx nu?)

Altså gik jeg i gang, efter jeg havde købt det. Min tanke var, at et så vigtigt program var værd at betale de 400,00 kr. for. Jeg lavede en kopi/et image af C: og lagde det på I: , som er mit backup-drev- en oldgammel ekstern harddisk. Det gav nogle problemer med indlæsning af styresystemet. Jeg fik det naturligt nok på I: Det havde jeg jo bedt om.

Sikke en tosseOg her er det så tossen kommer ind i billedet. Jeg tænkte, at jeg, for at undgå opstart på I:, bare kunne slette den mappe, der hed Macrium… Jamen for pokker da, det er jo der, den booter fra, for det havde jeg jo bedt om…

Resultatet

Jeg kan dårligt boote, uden den skal genopbygge BIOS flere gange, foruden jeg skal hive stikket til tastaturet ud flere gange, uden jeg skal trykke F12 500 gange, og så får jeg måske lov til at ændre boot-rækkefølgen og komme ind til bootmenuen og så fange mit normale Windows. Det er selvfølgelig ikke til at leve med! Især ikke, når jeg skal til Bornholm om få dage og holde oplæg om en lille hjemmeside. Og når jeg i dag sammen med Michael skulle prøve at få nogle usynlige filer til at blive synlige på Letsupport.dk.

Jeg synes, det ligner en reinstallation af Windows. Men jeg har – som det fremgår – ikke rigtigt forstand på den slags. Men jeg har da lært “If it ain’t broke, don’t fix it”. Dvs. det har jeg hørt en del gange, men aldrig afprøvet i praksis.

En anden fejl, jeg lavede, var, at jeg installerede backupfilerne på min eksterne harddisk. Min undskyldning var, at jeg jo ikke havde en USB-nøgle. Det havde så været smart at vente, til jeg havde fået købt en…

Backup, backup, backup

Jeg har backup af alt, og langt de fleste programmer ligger på F:, så genbygningen vil være nogenlunde enkel, regner jeg da med. Jeg tager backup af dokumenter og mails hver dag. Jeg tager backup af billeder hver måned osv. osv. For en sikkerheds skyld lavede jeg lige en ekstra backup af billeder her til morgen.

Reinstallationen kan således kun vedrøre programmer på C: ja og så øh… Windows.

Nu sidder jeg så og venter på at Labtech Data Valby åbner kl. 10:00, så jeg kan klage min nød. Jeg har været kunde der i mange år og får som regel en god behandling. Gad vide, om det ikke også gælder i dag?

 

2 Svar
 1. Lone
  Lone siger:

  Se det positive i, at du får en ren installation af Windows. Det er altid en god ide, men den er selvfølgelig bedst, mår man selv bestemmer tidspunktet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lone

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Du er da ikke uden humor! Ja det er positivt med en Windows 10 Pro. Men det ville være federe, hvis jeg turde selv; med det gør jeg ikke – og da slet ikke nu 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.