Radikale Venstre nu med storhedsvanvid

Radikale Venstre nu med storhedsvanvid

Hvad bilder Sofie Carsten Nielsen sig ind?

Radikale Venstre nu med storhedsvanvid

Det må være sommervarmen, der gør det. Lige nu har vi 22° hos mig i Hvidovre – det skulle da være til at holde ud.

På dr.dk kan man lige nu finde dette

Hvis ikke statsminister Mette Frederiksen (S) retter sig efter Radikale Venstres opfordring om at udskrive folketingsvalg inden Folketinget åbner den 4. oktober, så vil Radikale Venstre vælte Mette Frederiksen og hendes regering.

Efter min opfattelse kan et lille, forholdsvis marginaliseret, parti ikke tillade sig at tiltuske sig magten på den måde. Det er nærmest sådan et “Vi vil have magten-udspil”. Jeg har ellers stor tillid til Radikale Venstre, fx fordi de har den mindst ringe udlændingepolitik og fordi de ville læse granskningskommissionens rapport, før de udtalte sig om indholdet af den. Herudover synes jeg, de har ret i, at vi skal væk fra den elendige blokpolitik, hvor vi “farvekoder” alt i stedet for at løse de aktuelle problemer, som der er nok af.

Hvad vil de med det?

Man kan spørge sig selv, hvad de vil opnå med dette ultimatum? I følge dr.dk er det fordi, borgerne skal inddrages (ren populisme), i stedet for at der iværksættes en advokatvurdering af det elendige “minkcirkus“, som måske alligevel vil vise, at Mette Frederiksen end ikke handlede groft uagtsomt, når hun nu ikke handlede forsætligt.

Radikale Venstre vil bestemme noget, så de er bekymrede for, at en advokatvurdering vil føre til endnu en “frifindelse”, hvorpå konklusionen vil være, at man ikke kan komme videre via juraen. Og når de nu vil have del i magten, må de arbejde politisk her og nu. Derfor presser de statsministeren på fuldkommen urimelig vis med et ultimatum.

Nu kan jeg tilføje endnu et parti til listen over partier, jeg aldrig stemmer på (igen). Listen er ved at være lang, og jeg ved nærmest ikke, hvem der er tilbage. Men selvfølgelig stemmer jeg; det bliver dog ikke på Danmarksdemokraterne, uagtet de/hun ikke er på listen. At komme på den forudsætter nemlig, at et parti tidligere har fået min stemme. Nogen særlig ærefuld titel er der ikke knyttet til at være med på listen.

Hvad vil fremtiden bringe?

Mange TV-værter (i hvert fald dem i TV Avisen) spørger journalister, hvad der vil ske i fremtiden. Hvad vil Dronningen sige i sin nytårstale? Hvad vil “Granskningskommission om sagen om aflivning af mink” konkludere? Hvem vinder krigen i Ukraine? Hvem vinder Tour de France? osv. Alt sammen tåbelige spørgsmål, der kun kan besvare vha. gætværk.

I aften vil de sikkert spørge Sofie Carsten Nielsen om, hvordan mandatfordelingen i Folketinget vil være efter et valg. Så kan hun jo gætte på selv at blive statsminister efter nedslagtningen af Mette Frederiksen.

Jeg deltager på lige fod i gætterierne:

 • Støjbergs Danmarksdemokraterne vil storme ind – uhyggeligt men sikkert sandt. Man skal bare hade en københavner for at stemme på dem
 • Dansk Folkeparti ender under spærregrænsen
 • Nye Borgerlige vil gå frem
 • Lars Løkkes Moderaterne vil få et par pladser
 • Samlet set vil der være fremgang for den farvekodede blå blok
 • Nu ved jeg ikke om Radikale Venstre har en farve – og i givet fald hvilken (det ved de vist heller ikke selv) – men jeg spår dem tilbagegang. Det vil sige, der er risiko/chance (vælg selv dit foretrukne ord) for, at de ikke får noget som helst ud denne helt urimelige slagtning af statsministeren.

Hvorfor ikke holde sig til “det juridiske spor”?

Jeg begriber ikke, at 1.500 sider fra “Granskningskommission om sagen om aflivning af mink” og en advokatvurdering ikke er tilstrækkeligt for Radikale Venstre. Hvis to “instanser” når frem til, at Mette Frederiksen ikke har handlet strafbart, så må det vel sandt, at der heller ikke kan åbnes endnu en rigsretssag.

Jeg kan kun se motiver som “blodrus” og ønsket om at få (større) del i “magtens sødme”. Det er sandelig ikke kønne motiver. Øv Radikale Venstre. Der røg endnu en stemme – medlemmet er smuttet for længst, dengang flirten med hhv. Liberal Alliance og Konservative blev for tydelig.

 

Radikale Venstre nu med storhedsvanvid

Radikale Venstre nu med storhedsvanvid

3 Svar
 1. Sonja
  Sonja siger:

  Hvad forstås ved uagtsomhed? Jeg har altid troet, det betød: ikke med fortsæt, altså ikke med vilje at gøre skade. Og kan begrebet gradbøjes? Som det bliver i granskning kommiteens redegørelse?

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Sonja

   Velkommen til og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da du ikke tidligere har kommenteret her (spamhensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Uagtsomhed er: Den, der foretager den strafbare handling, indså ikke at handlingen var strafbar, men burde have indset det.

   Ja uagtsomhed kan meget fint gradbøjes: der findes både simpel uagtsomhed og grov uagtsomhed.

   (Og så hedder det ikke “fortsæt” men “forsæt” altså kun et “t”.)

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] har fået adskillige radikale partisoldater på nakken, fordi jeg finder partiets ultimatum til landets statsminister fuldkommen utilstedeligt. Debatterne er vanskelige, for nu ikke at sige […]

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.