På udsalg

Udsalg

Jeg hader at købe tøj og sko

Jeg bilder mig ind, at jeg ikke, fraset to par bukser med større livvidde, da jeg var blevet for tyk pga. medicinen, har sat mine ben i en tøjforretning i al den tid, jeg har boet i Hvidovre. Her flyttede jeg til i 2007. Sikke en masse penge jeg har sparet ved end ikke at gå på udsalg. Og da jeg køber god kvalitet, når jeg endelig køber noget, holder det nemt de mange år.

Men nu trængte jeg altså til et par nye sko – og der er udsalg, altså “sale”. Jeg plejer at købe ecco, for de passer så godt til mine fødder. En af grundene til at jeg ikke har købt tøj er, at jeg hader indkøbscentre og stormagasiner. Og jeg ved ikke, hvordan jeg finder noget mindre. Jeg kan ikke være der i mere end fem minutter, så er støjen og larmen gået ind i mit indre; problemet er de mange mennesker og muzakken.

Nu har jeg imidlertid fundet “Spinderiet” i Valby, hvor jeg skifter tog to gange dagligt, og det er et virkelig fint sted, hvor der er fredeligt, og hvor man kan smutte ud i en af de små gader, hvis det bliver for meget. Udvalget er tillige stort.

Altså hoppede jeg ind i “Skoringen” og bad om lidt hjælp og vejledning til ecco, str. 40 i blå nubuck. “Ekspedienten” pegede rundt i lokalet og fortalte, at dem skulle man selv finde, for de stod ikke samlet et sted. Jeg fandt så en model, der ville passe, men den var str. 42. Jeg gik op til kassen for at spørge, om de havde dem i 40. Hun scannede og oplyste derpå, at dem havde de desværre ikke. Så prøvede jeg med en anden model, og det samme gentog sig. Så opgav jeg det. Jeg gider ikke betjene mig selv, når jeg vil købe et par sko til 1.200 kr. Da de heller ikke havde snørebånd uden sko til, gik jeg fornærmet igen.

En helt anden snak

Lidt henne ad “gaden” stod der bluser udenfor på trillebøre. Lige min størrelse nedsat fra 300,00 kr. til 150,00 kr. Jeg nappede to stk.: en meleret og en marineblå. Så behøver jeg ikke købe bluser de næste fem år 🙂

Ved kassen spurgte jeg, om de tilfældigvis havde sko. Han spurgte, hvad størrelse det skulle være, sprang ned og hentede dem i den rigtige størrelse og kom tilbage med dem sammen med et skohorn. Der var et sted, man kunne sidde på en puf og prøve. Han trykkede på tåen som en rigtig skohandler, da jeg sagde, de måske var lidt for små. I en sådan situation tager det mig tre minutter at bestemme mig for at de sko, vil jeg gerne have. Jeg elsker at blive ordentligt betjent.

Det blev 650,00 kr. – og dér kommer jeg gerne igen.

 

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Elendig og god service – hvor jeg hader og elsker det. I modsætning til Henny ville jeg aldrig købe sko over nettet. Jeg vil prøve tingene, og det synes jeg er mindre besværligt end at returnere varen, men det er selvfølgelig også et spørgsmål om, hvor langt man har til en skobutik.
  Jeg tror, at den eneste gang, jeg har haft fornøjelse ved at købe tøj, var da min kuffert udeblev på Sicilien, og rejseforsikringen betalte gildet. Ellers havde jeg været alt for nærig til at betale 99 € for en skjorte 😉
  Godt at du fik et par sko, du kan bruge – og så to impulsbluser oveni!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   “Impulsbluser” er et godt ord. Det er lige, hvad de er.

   Jeg tror ikke, jeg kan købe sko over nettet, for jeg har nogle lidt “besværlige” fødder. Men bluser og skjorter og den slags, vil jeg sagtens kunne købe på nettet. Bukser går nok ikke, for jeg gider ikke købe nogen, der skal lægges op derefter.

   Tøjindkøb for andres penge (som reelt var dine egne) må være en lise.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg har et råd til dig: Online shopping! Jeg har hverken købt tøj eller sko i en fysisk butik i meget lang tid. Den gang jeg var stærkt overvægtig, var det mig en sand pestilens at gå i et prøverum og være nødt til at stå der i bar røv og viklers. Det skulle overstås så hurtigt, at jeg på ingen måde var sikker på, at varerne passede. Når man køber på nettet, kan man undersøge i ro og mag, om skidtet passer, og hvis det ikke gør, sender man det bare tilbage.

  Så gør det mig heller ikke noget, at det som regel er billigere at købe ind på den måde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak for tip. Jeg har skam tænkt på det med online shopping; jeg er bare gået i stå ved det med om det nu passer i størrelserne, for jeg synes, det lyder så besværligt at returnere det. Men mange siger som dig, at det slet ikke er bøvlet.

   Jeg er nået så langt som til at tjekke red/green og esprit, og de har super flotte netbutikker, hvor man kan vælge mellem alskens “guf”. Jeg var ikke klar over, at det tilligemed er billigere; men det er der jo god logik i. De sparer de dyre forretningslokaler og velklædte sælgere.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.