Nyhedsbrev

I 2009 0g 2010 drev jeg et nyhedsbrev, som jeg kaldte “Gamle nyheder for slægtsforskere”. Formålet var at dele de ting, der rørte sig i min slægtsforskning.

Så kom bloggen, hvor jeg deler de emner, der rører sig i min slægtsforskning og i øvrige dele af mit liv. Det er så let at blogge, man logger bare ind, skriver sit indlæg, trykker send, og så er det gjort. På grund af bloggen sygnede nyhedsbrevet langsomt hen.

Jeg har har dog besluttet mig for at prøve at genoplive nyhedsbrevet, som genereres med MailChimp, der er intet mindre end genialt. Man kan vælge mange forskellige templates, som er virkelig flotte og avancerede. Jeg har dog valgt at danne mit eget template, for mine læsere er garanteret ikke interesserede i farvestrålende indhold og avancerede features; jeg tror, de vil have indhold frem for alt. Derfor har jeg lavet et meget simpelt template med ét billede, der samtidig fungerer som link til mine slægtsdata, og så teksten.

Jeg brugte lang tid i går på at få det sat op, for der er sket meget nyt på MailChimp, siden jeg var der sidst. Jeg tog udgangspunkt i et template med et topbillede og to billeder i bunden. Sidstnævnte ville jeg bare slette, men det kunne jeg simpelthen ikke finde ud af, selv om der var en knap, der hed ‘delete’. Derfor endte det som sagt med, at jeg lavede mit eget template.

Her kan du læse det første nyhedsbrev i denne omgang. Hvis du af en eller anden grund skulle ønske at tilmelde dig, kan det ske her. Nyhedsbrevet vil komme med uregelmæssige mellemrum, og kun når jeg synes, der virkelig rører sig noget nyt i min slægtsforskning. Det vil sige, at hvis du tilmelder dig, har du sikkerhed for ikke at blive spammet til med e-mails. Hvis du allerede er tilmeldt nyhedsbrevet men ikke vil have det mere (det håber jeg selvfølgelig ikke) kan du slippe for det ved at klikke her.

8 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det er alle tiders nyhedsbrev eller website. Linket undrer mig, hvad er det for en server, campaign-archive2. — us1.campaign-archive2.com eller mailchimp, det kendte jeg (slet) ikke (man kan jo heller ikke kende alt).

  Men det ser godt ud med billedet af familien der høster med ny hestetrukken (moderne) maskine, og baggrunden og historien gør det til kultur-dokumentation. Spændende!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Tak Donald, det glæder mig, du kan lide det. Jeg ved ikke med den server, og jeg har også lagt mærke til de meget lange links, det er lidt sært, men det er nok en nødvendighed, når der er mange (millioner?) brugere.

   Billedet er af min morfar. Høstmaskinen hedder en ‘aflægger’. Min morfar prøvede at mekanisere det landbrug, han arvede efter sin far (min oldefar), men han fik købt for mange maskiner og gik konkurs på grund af tidernes ugunst. Hvis du har lyst, kan du læse historien om morfar her: https://stegemueller.dk/glimt/glimt_22.php

   • Donald
    Donald siger:

    Ja, den historie har jeg læst, og den var desværre ikke så lykkelig, selv om det ser ud som om han ikke helt tabte modet. Som ung far læste jeg de mange bøger om “Det Lille Hus På Prærien” for min søn som godnat historie – med overspring MANGE steder! I det store hele er det en gribende fortælling om kampen for at opdyrke prærie og få det til at løbe rundt. Jordbearbejdning, som i dag klares med moderne traktorer, var et forfærdligt slid dengang, man forestiller sig slet ikke hvor vanvittigt uoverkommeligt det er at pløje en stubmark – eller værre, skære en halv meter prærie-græstørv op.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Nej det var nemlig ikke en lykkelig historie med min morfar. Ud fra hans beskrivelse er det tydeligt at mærke, hvordan han havde det på auktionsdagen, nemlig frygteligt. Han var et menneske, der knoklede livet igennem.

     Der er ikke noget at sige til, at du sprang passager over i ‘Det lille hus på prærien’ – det er ikke alting, børn har godt af at høre.

     Min oldefar https://stegemueller.dk/tng2/getperson.php?personID=I197&tree=HBS havde altid drevet gården på gammeldags facon, men da min morfar tog over ville han modernisere/mekanisere det lille landbrug, som vel nærmest var et husmandssted, men han fik altså forkøbt sig på maskinerne, og derfor endte det med tvangsauktion. Han har vel villet komme ud over det værste slid.

 2. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Det ser spændende ud! Jeg vil ikke tilmelde i første omgang, men hvis du nu lægger et link på bloggen, hver gang du har begået et nyt nyhedsbrev, så tror jeg, at jeg tit vil lægge vejen forbi 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Jeg håber, jeg kan gøre det spændende for mine læsere, for det er jo sådan, jeg kan holde på dem 🙂

   Det er en rigtig god idé at lægge et link på bloggen. Det vil jeg huske.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.