, ,

Nyheder fra Psykiatrisk Center Hvidovre

Nyheder fra Psykiatrisk Center Hvidovre

Nyheder fra Psykiatrisk Center Hvidovre

Jeg har været til stuegang med Ditte, som jeg jo efterhånden kender ret godt. Vi kom omkring både hendes og min dagsorden.

Hun kan ikke selv træffe beslutning om vedligeholdelses-ECT, men hun ville gå videre med det, og afdelingssygeplejersken kom efterfølgende og sagde, at den ansvarlige var positivt stemt. Det er supergodt! Måske er det det, der kan holde mig fra de mange indlæggelser?

Det er under alle omstændigheder bedre at være derhjemme og være i gang med mine egne sysler end at være indlagt. For hver indlæggelse skal jeg hjem og starte forfra med mine sysler og få gang i mit liv igen. Den proces vil jeg gerne slippe for.

Vi var enige om udskrivelse på mandag, så jeg lige har weekenden til at komme mig over ECT i morgen, og hvis jeg har det godt nok, kan jeg overnatte hjemme fra lørdag til søndag. Jeg synes, de er meget fleksible og i videst mulige omfang lytter til patienternes ønsker.

Jeg har fået lavet en aftale med psykologen Anette Friis i Psykiatrifonden til på torsdag, så vi kan fortsætte, hvor vi slap – det var det pokkers skema over kompetencerne, der var med til at sende mig til tælling; det skal vi have gjort færdigt.

Hvad har jeg mon gjort forkert?

En veninde af mig tager ikke telefonen og har ikke gjort det i en uge. Nu går jeg så og tænker på, om jeg på nogen måde har generet hende. Vi har kendt hinanden i 34 år og har prøvet den slags situationer mindst 100 gange, og hver gang bliver jeg bange for, om jeg har gjort noget forkert.

Bare jeg troede noget mere på mig selv.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

Vil du virkelig vide noget om ECT, skal du læse her hos professor Poul Videbech.

12 Svar
 1. Kaja Ludvigsen
  Kaja Ludvigsen siger:

  Hej Hanne, det glæder mig, det går fremad med helbredet. Du er så intelligent, og har så mange kompetencer, som bl.a. Jeg nyder godt af.
  Jeg slægtsforsker, og du har inspireret mig med forskellige programmer og dine manualer.
  Det var godt, du fik afklaret, hvorfor der var manglende kontakt til din veninde.
  Mange hilsner og fortsat god bedring Kaja

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kaja

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu jag vil dine kommentarer stryge lige igennem.

   Jeg er da kun glad for, at jeg kan være dig til inspiration! I denne herlige virtuelle verden har vi jo alle muligheder for at kunne hjælpe hinanden.

 2. Lene
  Lene siger:

  Jeg håber du får lov til at komme hjem i weekenden og at vedligeholdelsesbehandlingen godkendes og har en effekt. God weekend til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jo der var en god forklaring på den manglende kontakt: hun var selv nede i et hul. Jeg havde bare fået det vendt som om, det var min skyld – typisk mig.

   Også god weekend til dig Inge

 3. Eric
  Eric siger:

  Skal man forstå “vedligeholdelses-ECT” som en slags forebyggende vedligehold?

  Har du prøvet at ringe fra en anden telefon end din egen? Hvis det opkald heller ikke besvares, er der vel en naturlig forklaring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du har helt ret, det er forebyggende ECT, som gerne skulle kunne sikre, at jeg ikke skal herud hver 6. uge, for det holder jo ikke i længden.

   Det er vist en god idé, at jeg prøver fra en anden telefon, men jeg venter nok lige et par dage – jeg skal lige tage mod til mig.

 4. Kisser
  Kisser siger:

  Håber inderligt at der snart kan falde ro over din tilværelse.
  Måske veninden er rejst på ferie? Måske er hendes telefon i stykker?
  Der er nok en helt naturlig forklaring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja det ville være så dejligt med noget ro på livet! Det seneste år har været alt for tumultarisk.

   Jeg håber, der er en god forklaring med veninden.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.