,

Ny printer

Yes – min nye printer er kommet!

På anbefaling fra en af mine læsere her på bloggen hoppede jeg ud i en ny Canon-printer: Pixma MG6150. På nettet koster den ca. 1.200 kr., men jeg valgte at bestille den hos en fysisk forretning her i nærheden, for man ved aldrig, hvad der kan gå galt og så er det lidt nemmere at henvende sig i butikken end at skulle have fat i en fragtmand for at få sendt skidtet tilbage til en obskur forhandler i Jylland (næsten alle IT-butikker på nettet er af en eller anden grund i Jylland). Prisen kom på den måde op på 1.499 kr. Det sjove er, at da jeg købte min første Canon-printer, der kunne meget mindre, for syv år siden, var prisen 1.700 kr. Det var et netkøb og kan altså nogenlunde sammenlignes med dagens priser på 1.200 kr. Det er ikke så tit jeg på den måde har syn for sagen om, at ting bliver billigere.

Den kom i går og jeg ilede ned for at hente den og ilede hjem for at installere den. Jeg var lidt spændt på, om jeg kunne få den til at fungere på det trådløse netværk eller om jeg måtte give op og installere en USB-løsning. Der er et helt hæfte med om fejlfinding af netværksproblemer – alene det fik mig til at tænke, at det kunne jeg nok ikke finde ud af.

Det gik over al forventning, og der er virkelig meget opsætningshjælp på det lille display på printeren, i de medfølgende manualer og på CD-rommen. Dyret kan både scanne, kopiere og printe. Jeg har prøvet at printe nogle gamle billeder i gråtoner for ved selvsyn at konstatere, om det nu også var rigtigt, at den var god til gamle billeder. Og det er rigtigt – de gamle billeder bliver helt perfekte. Scanning er hurtig og præcis og nærmest uden støj.

Jeg tror, jeg bliver nødt til at læse manualen fra ende til anden for rigtig at udnytte alle mulighederne. Jeg har prøvet alle de almindelige ting (scan, print og kopier), men måske kan det hele gøres meget bedre end det jeg finder frem til ved at prøve mig frem? Det er jo trods alt ikke for sjov, de lægger 70 siders guide ved.

Hvis nogle af mine læsere skulle stå og mangle originale printerpatroner til en Canon i865 vil jeg gerne forære mit restoplag væk, da de naturligvis ikke passer til den nye printer 🙂

4 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Tillykke med den nye printer. Dette omhandler dog ikke denne, men jeg har skrevet løsningen på ordgåden Hos Mommer lige under din kommentar. Samtidig bemærkede jeg – ved klik på dit navn i din kommentar, at jeg ikke kom til denne side, men til stegemuelle.com. Det skal måske være sådan, men så vidt jeg kunne se giver det ingen mening.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Du har ret i, at der sandsynligvis er et problem med stegemuelle.com, son lavede i forbindelse med noget redirect, og så virker det åbenbart ikke alligevel. Tak fordi du alligevel fandt frem til mig og gav løsningen på gåden.

 2. Eric
  Eric siger:

  Tillykke med nyerhvervelsen!

  Jeg tror det er en udmærket idé at læse manualen (man kan altid springe over de afsnit, hvor der står, at man ikke skal spise printerpatronerne og den slags).

  Jeg har en Canon scanner og slog alle defaultindstillingerne fra – altså maskering af støvkorn, ridser og hvad ved jeg. Jeg foretrækker at scanne “råt” og selv lave de forskellige korrektioner i Photoshop.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric – tak for det.

   Jeg er enig i det med manualen, og er faktisk begyndt på den. Man kan undre sig over, at der står, at man ikke må spise patronerne, hælde flydende væsker i osv.; men det er jo sikkert fordi Canon også skal kunne sælge på det amerikanske marked.

   Jeg er enig i det med at scanne “råt”, det har jeg også altid gjort på min gamle scanner, som jeg jo selvfølgelig stadig har. Den er i øvrigt en meget fornem scanner, da den også kan scanne lysbilleder, mikrokort og andet, der kræver lys. Det fungerer sådan, at der i låget er en plade, der kan tages af og så kommer der lys fra låget selv. Temmelig smart.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.