,

Intensivt kursus

På kursus selvom jeg har Aspergers syndrom

Kurset er overstået

Og jeg er brugt, der var langt hjem fra Aarhus, og jeg har sovet 10 timer i nat, men det var utrolig godt. Jeg har lært virkelig meget, det var et meget intensivt kursus (1:1), og jeg har taget mange noter. De fleste er læselige. Jeg håber, jeg kan finde ud af at bruge det lærte. Mange af værktøjerne var nye for mig, så jeg skulle stå på tæer, men det er også helt okay – jeg elsker jo læreprocesser. Trin 1 er herefter at prøve at lave nogle designændringer her på bloggen og at få styr på billederne, for det ser ud ad h… til nu og har gjort det længe, men jeg har ikke vidst, hvordan jeg skulle gøre det rigtigt.

Jeg glæder mig til at fortælle min kollega, hvad Michael og jeg har arbejdet med og til at fremvise konkrete resultater. Trin 2 er at prøve nogle af teknikkerne på arbejdet. Jeg ser frem til det.

Noget af det jeg glædede mig til var at surfe rundt på nettet og se, hvad der var lækre hjemmesider, og hvad der bestemt ikke var. Konklusionen er, at man har skabt 80 pct. af en lækker side, hvis:

 1. der er luft omkring elementerne
 2. der er styr på linjerne (elementerne holder kant)
 3. elementer, der hører sammen, er afgrænsede
 4. der er brugt lækre billeder, hvor farverne passer i profilen

Dvs. det er ikke nødvendigt med elementer, der hopper og danser! Faktisk giver det en u-lækker hjemmeside.

En heldig fleksmedarbejder

Jeg føler mig som en heldig fleksmedarbejder:

 1. jeg har en kommune, der vil betale for et kursus
 2. jeg har et arbejde
 3. jeg har et arbejde, der er meningsfyldt
 4. jeg har verdens bedste chef

Det er godt, jeg ikke gav op og gav mig til at sortere rugbrødet nede i Netto, som jeg ellers tænkte på, da jeg senest var indlagt.

7 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det må jo være en dejlig oplevelse at være godt brugt med behov for at sove i 10 timer – og gøre det.
  Det lyder som det var en god måde at bruge tiden på – både den på kursus og den i søvnens rige.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har helt ret: Jeg var godt brugt, sådan helt igennem. Og det var et fremragende kursus og det var fremragende atter at sove unde egen (kugle-)dyne.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Er det kun de 4 punkter, der afgør “lækkerhed”? Nå, det er nok bare min forestillingsevne, den er gal med. Jeg glæder mig til at se eksempler på, hvad du har fået ud af det, hvis det nu er sådan, at du har set “lyset”, hvad “lækkerhed” angår. 😉

  Jeg synes som du, at det er en fin kommune, der har bevilliget det kursus. Jeg synes også, du fortjener skulderklap for at have valgt et kursus, _du_ havde brug for. Samt for at have klaret det! Vi ved jo noget om, hvad nye omgivelser og betingelser kræver af dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja faktisk er det kun de fire punkter, der kan afgøre “lækkerheden” se fx noget så simpelt som https://www.g4s.dk/. Der vil afgjort ske forandringer her på siden, når jeg finder ud af det, og jeg vil selvfølgelig også skrive om det. Det er så fascinerende, hvad man kan lave. Nu ved jeg jo, at du kan CSS, det kan jeg ikke engang, så jeg har lang vej at gå/løbe.

   Og så: Tak skal du have. Det var hårdt, men jeg vil så gerne. Jeg vil jo ikke sortere rugbrødet i Netto. Chefen har sagt, at vi tager det stille og roligt med implementeringen i praksis. Foreløbig fortæller jeg ham på mandag, hvad jeg har lært. Det glæder jeg mig til.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak skal du have. Jeg har en udfordring her, men det vil jeg jo også gerne have. Jeg ville jo hade, hvis jeg bare skulle sidde at kigge ind i en hvid væg…

   Du/I må også have en god weekend.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.